NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da li si se zapitao kako taj isti SA dosta bolje igra u plejofu nego u sezoni u vecini slucajeva ?

Da mozda nije zbog toga sto dobar trener zna sta radi i zna kako da komponuje timom da kad treba, oni krenu punom brzinom

Isto tako, da, gledao sam i to sto oni nisu imali suterske noci, to je samo znak da je Popovic dobro pripremio ekipu kako bi se odbrana fokusirala bas na te suteve koje su im, kako si i sam rekao, boljka

Znaci, kao fantastican trener, napao ih je tamo gde ih najvise boli a to nema veze sa timom nego sa dobrim trenerom.

Taj Popovic, da ne vredi, ne bi bio pozvan da bude pomocnik selektora u USA timu snova

Opet naravno pogrešno.
U ovoj seriji baš ništa ne zavisi od SA.
Sve se pita Denver, tačnije igrači koji treba da ubace kada su sami jedan na nula.
Ako budu pogadjali u pristojnom procentu, Denver prolazi, ako ne razbio bi ih Finiks sa šutem na granici 40% a ne SA.
Ja ne sporim da je Popović odličan trener, ali to bezvezno glorifikovnaje, posebno tmoa gde mu nije mesto, nema nikakvog smisla.
I nije njih Popović ničim "napao"...
Jokić i ekipa su u rotaciji izgradjivali milion slobodnih pozicija za šut, i spolja i zicera,, i prosto nisu ubacivali.
To je do nestalnopsti i do nedostatka kvaliteta Denvera(ili iskustva vreme će pokazati( a ne do SA ili Popovića.

Па оно...сад СА неће шут. Некако од расположења за тројке зависи ко ће да победи што је мало смор. Видећемо како ће даље бити, Денвер у наредном мечу опет може да одигра лоше.

Па оно...сад СА неће шут. Некако од расположења за тројке зависи ко ће да победи што је мало смор. Видећемо како ће даље бити, Денвер у наредном мечу опет може да одигра лоше.

Ja nisam video da je SA uopšte imao slobodnog prostora da šutne trojke?
Pa Bertrans kome je to specijalnost, je jedva šutnuo jednu, i to preko ruke.
Na drugoj strani, Denver je i na prethodna tri meča imao brdo šuteva za tri, sami kao duhovi.
Ovde je Marej ubacio dve i Krejg jednu prkeo ruke, ostalo sve bili šutevi 1 na 0..
i dalje smatram da Denver nema kvalitet za plejof NBA lige..
Nema ni iskustvo, nema ni kvalitet, ali na neko ludilo mogu sve.
I da, uz jokića, koji realno svojom igrom potpuno menja NBA ligu.
Ja se sećam Ćosića iz vremena na zalasku karijere, kada je igrao u Ciboni , kao sada Jokić.
Inače je ovo nevidjeno, koliko preciznosti i prepoznavanja odbrane protivnika ima u glavi Jokića.

Voleo bih da prodju SA, mislim da bi s tim prolazom sebi obezbedio mestu u prvoj petorci.

Онда да кажемо да је у овом мечу за разлику од претходних Денвер играо добру одбрану.
Успут, не капирам твоју последњу реченицу. Како мислиш да је Денвер пролазом себи обезбедио место у првој петорци?

Онда да кажемо да је у овом мечу за разлику од претходних Денвер играо добру одбрану.
Успут, не капирам твоју последњу реченицу. Како мислиш да је Денвер пролазом себи обезбедио место у првој петорци?

Mislim na Jokića, da je po meni obezbedio prvu petorku lige, ako prodju prvo kolo.
OK, Embid još igra, Gober će ispasti, ne verujem d asmeju da ga zaobidju, ipak sam nosi celu ekipu.
Kad pogledaš medju 5 najboljih skakača u plejofu, i medju pet najboljih asistenata......

Ubi me onaj seronja DeRozan......Prvo Simons celu četvrtinu i po ne može da da 2 poena, za dobitak, onda De Rozana isljuče kada mu fale još tri za dobitak.......Baš me usr.alo večeras.......
Malo me izvadilo što sma igrao na Denver i više poena, lepa kvota 4,60

Узевши у обзир да су два најбоља центра лиге ( Казинс и Дејвис ) повређени да. Али поред њих двојице нема шта да тражи. Па и Ембид је можда бољи од њега. За пар година видећемо шта ће бити.

Kada se gleda čisto statistički, Embid je svakako ispred Jokića.
Medjutim, ako gledaš uticaj na igru tima, tu je Jokić daleko ispred.
To je ona poznata "čini svoje saigrače boljim", i baš se lepo vidi na primeru Denvera, školski primer.

Тога сам свестан, али Јокић има и своје лимите због чега сматрам да никада неће моћи бити прави први центар лиге.

Тога сам свестан, али Јокић има и своје лимите због чега сматрам да никада неће моћи бити прави први центар лиге.

Zavisi kako posmatraš poziciju centra..............Ja se sećam Ćosića koji je bio da tako kažem Jokić1.0, sećam se malog Miličića koji je mogao da bude i više nego danas Jokić.
Centar je pozicija u košarci u kojoj visoki igrač ostvaruje svoje predonosti igrom blizu koša..ako je to jedna definicija, onda Jokić ispunjava i to.......I još mnogo toga.........
Davno tmoa još devedesetih, kada je bio trener Filipsa, pa bio gost trener na našem reprezentativnom kampu u Puli, pred SP 1982. Bobi Najt je pričao kako će košarka evoluirati u sport u kojem će svi igrači biti 203-208cm i moći će sve na parketu........To se polako pokazuje danas, kroz Jokića, Dejvisa(koji je malkice višlji),Kazinsa,pa i Embida. ali i kroz Bobija koji je prosto previsok i ssmim tim prespor za današnju ligu.....

Према википедији Дејвис је 2.08, а Јокић 2.13. Мислим да Јокић никада неће бити довољно доминантан да би га сматрали за најбољег. Плус што га је Гобер стрпао у џеп у последњем међусобном дуелу.
Занимљиво да је Бобан превисок и преспор, али рецимо Јао Мингу који је био виши од њега то није сметало да буде један од најбољих центара лиге.

To samo govori koliko košarka napreduje i evoluira............U vreme Jao Minga ekipa kao što je GS , koje igraju trči ui pucja košarku, su bile na granici da udju u plejof.....Danas takve ekipe dominiraju, jer je prosto veština šutiranja sa velikih daljina napredovala.......

Баш бих волео на јутјубу кад стигнем да одгледам неку Ћосићеву партију да га упоредим са Јокићем. Штета што Ћосић није заиграо за НБА тим, не знам да ли је имао понуда...

Виде се сличности с Јокићем...нпр. она асистенција иза леђа.Мада фали му мало масе.:mrgreen:

Istina, ali je recimo bio jedini centar koji je u to vreme mogao koliko toliko da sačuva Tkačenka, pored tolike razlike u masi......

Ja ga se sećam iz Cibone.........To je baš bilo uživanje gledati, kao da se igra sa svima........Kao danas kad gledaš Jokića, trap, tup, trap, koš......

- - - - - - - - - -

imaš i film o njemu, i karijeri, preporučujem da se pogleda.‚Odličan je.

Poslednja izmena:
Према википедији Дејвис је 2.08, а Јокић 2.13.
Податке са википедије треба узимати са резервом. Овдје имају покриће у званичној страници НБА. за Дејвиса (https://www.nba.com/players/anthony/davis/203076) те ESPN страници (http://www.espn.com/nba/player/_/id/6583/anthony-davis) висина 6 стопа и 10 инча (208,5 цм), као и за Јокића (http://www.espn.com/nba/player/_/id/3112335/nikola-jokic) 7 стопа, тј 213,5 цм.
Но и те податке, иако је званична страница, треба узимати са резервом, нису увијек тачни.
Наиме, Јокић "бјеше висок" почетком сезоне по тој страници као и Дејвис (6 ft - 10 in), но бјеше примјетно када прође поред играча којима се води та висина да је доста виши- Па су промијенили висину на округло 7 стопа. Нарасло дијете за 5 цм у пар дана.
Некад играчима пренесу висину са колеџа, некад са мјерења националних селекција, или адидасових кампова који су регретну центри за ен-би-еј, ту је и то мјерење висине, некад са или без патика, тако да ту има подоста збрке.
Код Дејвиса, иако се води на свим порталима, висина није тачна, дефинитивно. Виши је.
Рецимо, Казинсу се води да је виши за 1 инч (6-11), но док су играли скупа у Њу Орлинсу видјело се да је ситуација обрнута
Davis Causins.jpg

и да је Дејвис заправо виши за тај инч, могуће још који цм.
Права висина Дејвиса је ту негдје око Јокићеве, није нижи.
Занимљиво да је Бобан превисок и преспор, али рецимо Јао Мингу који је био виши од њега то није сметало да буде један од најбољих центара лиге.
Иако се Јао Мингу води да је виши од Бобана за 2 инча (5 цм), нисам сигуран да ли је тако.
Рецимо, Бобану се води иста висина као и Порзингису (7-3) но када стану један поред другог примјетна је разлика у висини у корист Бобана. Како год, Бобан има много већи распон руку од Минга, самим тим и виши дохват.
Јао Минг је био технички "поткованији", имао је боље латералне кретње, које су Бобану највећи хендикеп.
Ипак, Јао Минг се родио у право вријеме за играче те висине, у данашњем времену када су те димензије све више хендикеп, и због форсирања нижих постава, и због високог тежиста и проблема у борби за позицију (Бобан је ту опасно напредовао 2012/13 под надзором Милојевића), не би имао каријеру какву је имао.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh "prokinuli su".
Ono što je moj utisak, je da je tom prvom porazu najviše kumovao sam Meloun, svojim izjavama pre samog meča.
Ovako mlada ekipa, koja tek treba ogromno samopouzdanje da pretoči u neki opipljiv kvalitet, nikako "ne trpi" snishodjivost koju je Meloun pokazao izjavom "on ima pet prstena a ja samo burmu.
Takva ekipa traži bezobrazluk , prepotenciju, nekad i preko mere korektnog.
Trebao je reći : Baš nas briga najjaći smo......
Tako nešto više koristi ekipi koju ima.

Фантастична партија СА ноћас. Денвер није био толико лош, али напросто и ГС Вориорси би изгубили против оваквог Сан Антонија. Остаје нада да ће у последњем мечу попустити. Јокић је био сјајан, али џаба.

Почела су полуфинала конференција. НБА регуларна сезона је једна прича, има ту подоста и необавезне кошарке, но плеј-оф, ту се игра права такмичарска кошарка и ту се покаже колико вриједе, и тимови и играчи.
А већ у полуфиналу су се испрофилисале врхунске екипе, за љубитеље кошарке посластица.

Торонто је против Филе остварио сигурну побједу. Дефанзовно изузетно потентна екипа, током сезоне још су мало то измијешали, испрофилисали, екипа у којој свако зна своју улогу, редом играчи који раде пуно корсних ствари, играчи колектива који у систему добро функционишу. Одбраном су уништили Филу, тек је Тобајас Херис одиграо добру партију, Гасол је лимитирао Ембида. Бобан се утопио у том сивилу Филе.
На другој страни Ленард монструозна партија, његов допринос у дефанзиви ће увијек бити огроман, овај пута и у нападу је брутално одиграо. Могао би обиљежити плеј-оф. Офензивно надахнут бјеше и Паскал Сјакам, момак који је ове сезоне нереално напредовао. Остали су дали свој допринос кроз паклену дефанзиву.
Дјелују моћно. Видјећемо да ли ће Фила моћи запријетити у наредним мечевима, морају брејк урадити. Квалитет имају, младе играче који ће наредних сезона обиљежити НБА, но овдје ће морати наћи рјешење за одбрану Торонта. Који је свакако фаворит у серији, и ближе су финалу Запада.

Денвер и Сан Антонио су једини играли 7.меч прве рунде плеј-офа. Сан Антонио традиционално у плеј-офу приоритет даје дефанзиви, Денвер је то прихватио, и гледали смо меч јаких одбрана, гдје сваки поен морате "зарадити".
Денвер се одвојио у раној фази на +10ак, читав меч се вртило око те разлике, у финишу је Сан Антонио запријетио, дошли су на -2 у задњој минути, но Креиг је блокирао ДеРоузена, и то би било то.
Никола Јокић је промашио неке шутеве у 4/4 које иначе погађа, но одлична утакмица, попунио је све рубрике, даје допринос и у одбрани, остварио и трипл-дабл, заправо читав плеј-оф је готово на нивоу трипл-дабла, 23,1 поена, 12,1 скокова и 9,1 асистенција по мечу, уз за плеј-оф добре %, и то у серији против Сан Антониа који увијек у плеј-офу игра опаку одбрану, то је импресивно.
Сада им слиједи Портланд, имају предност домаћег паркета, међутим истрошили су, физички и емотивно, и тако су млада екипа, играчи за које је плеј-оф ново искуство. Видјећемо колико могу, због Николе наравно имају наше симпатије.

Kako je smešno, kada nemaš svoje mišljenje,pa kopiraš tekstove sa net-a kao svoje komentare.
Ne pomaže to Vlade da ispadneš pametan, samo smešan.

OK propustio si osnovnu školu zbog vrhunskog sporta.......
A sad ti blam da se tamo vratiš , da naučiš nešto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back