JAHVE
Poznat
- Poruka
- 8.191
Odlazi Stern,stizu promene...
http://www.telegraf.rs/sport/765079-nba-soutajm-sledece-sezone-dresovi-sa-rukavima-foto
http://www.telegraf.rs/sport/765079-nba-soutajm-sledece-sezone-dresovi-sa-rukavima-foto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nema veze sa fer-plejom, to jedino može da se nazove šablonsko (ograničeno) razmišljanje. Ako je cela liga godinama koristila taktiku hack-a-shaq molim te objasni kako je običan faul u poslednjem napadu nečasan?
To je nesto sasvim drugo.
To je legitimna taktika TOKOM meca.
ZADNJI NAPAD se UVEK BRANI u NBA.....
Dopusta se mogucnost napadu da trojkom dodje do produzetka.
UVEK.......
I to se radi ne zbog titule, pobede ili poraza, nego zbog gledalaca i predstave za njih.
Ti izgleda ni ovo ne pratis dovoljno.
Ovo je navedeno bar sto puta do sada, u raznim situacijama.
Nisu došli dotle, kada ukinu 'dosadna' slobodna bacanja, povećaju obruč i dozvole da se pred utakmicu igrači i treneri late mikrofona i dižu publiku kao u rvanju prihvatiću tu vašu teoriju.Ipak se u USA sve svodi na novac, novac donosi publika, a publiku ne interesuje takticki rat... Vec spektakli - zakucavanja posle 6 koraka, pa jos kada se ubaci malo takmicarskog znacaja i mogucnost neverovatnih preokreta i herojskih dela u poslednjim sekundama... Njima vise i ne treba!
Ma daj bre Kosta, kome prodaješ tu priču? Ovamo dave igru fauliranjem jednog igrača tokom cele poslednje četvrtine jer je publici ok da gleda debelog kako baca kamenje na koš, ali se poslednji napad NIKAD ne brani jer bi se publika uvredila ako se ne izbori produžetak?!!
I to još predstavljaš kao neki viteški kodeks, besmislice.
Ja ne kažem da se taj faul pravi u NBA, kažem da je glupo što se ne pravi, pogotovo u 6toj utakmici finala. Primer šablonskog razmišljanja, nema veze sa fer plejom, a ja od takve veličine kao što je Pop ipak očekujem više.
Tebi je zasmetalo pominjanje Dude pa si iskonstruisao priču o 'kodeksu' jer jelte, sve što Duda radi je nečasno.
Ako se faul NE PRAVI, sta je to onda drugo nego kodeks, praivlo ponasanja, fer plej?
Ko je u ovom kontekstu pominjao Dudu?
Ja sma samo ironicno prokomentarisao izjave Popovica, koje su vise izraz zahvalnosti za novce koje mu je pomenuti tandem doneo, dok je vedrio i oblacio u KS.
Po toj logici su 'nečasni' i zonska odbrana, zadržavanje lopte u poslednjem napadu, udvajanje, faul pri mismeču, i ko zna šta još.
jbt, pa ja uopste nisam do sada shvatio......
Pa jasno je zasto ytto za vas nije fer plej......
Dovoljno je znati da ste obozavatleji lika i dela intelektualca.....
Ja koliko sam upucen, sa svojih 45 godina, je da kada u nekom sportu DAS mogucnost protivniku da izjednaci i da te pobedi iako MOZES da to sprecis nekim TAKTICKIM faulom,onda je to fer plej shvatanje sporta(iako je u osnovi toga samo profit, to je nebitno).......
Ali dobro, od obozavatelja onoga koji kaze da nema veze gde je lopta bila posle isteka vremena, pa makar bila na obrucu, se nije moglo bolje ni ocekivati.
Ovo je takva nebuloza da je to neshvatljivo....DAS mogucnost protivniku da izjednaci i da te pobedi iako MOZES da to sprecis nekim TAKTICKIM faulom,onda je to fer plej shvatanje sporta

Taktika gde se faulira pri vodjstvu od 3 poena je glupa ako je ostalo vise od 5 sekundi, i americki treneri je u vecini slucajeva ne koriste zbog toga. Koriste je neki koledz treneri, ali i oni su i manjini. Ta taktika je ok jedino i samo ako je na satu ostalo samo toliko, da ovaj posle ofanzivnog skoka posle drugog bacanja mogu da idu u odbojku, ili neki retard sut ala Novicki
Opet, ta taktika se ne koristi, jer Ameri smatraju da su brojke pokazale da je losa. Koristila se ranije na koledzu vise.
Ovo je takva nebuloza da je to neshvatljivo.
Takva taktika se nije NIKADA koristila, niti ce se koristiti u NBA.
Osnovni razlog za to NEMA VEZE sa rezultatom, nego ima sa samom prirodom takmicneja, koje je napravljeno da ostvaruje profit i privlaci navijace.
A navijace privlaci sou,predstava,spektakularni preokreti isl.....
Nadji JEDAN mec tokom zadnjih 20 godina gde je takva taktika upotrebljena?
Ne postoji NIJEDAN.
Obrisan mi je post, pa ću ga preformulisati. Idole nemam, a neću da pričam o moralu sa čovekom koji navija protiv 'svog' kluba.Pa ocigledno je nebulozno tvoje sportsko-moralno stanoviste, sto obzirom ko ti je idol i nije cudno.
Obrisan mi je post, pa ću ga preformulisati. Idole nemam, a neću da pričam o moralu sa čovekom koji navija protiv 'svog' kluba.