Vidite da smo svi saglasni oko ovoga.
@kami - marketing, profit, usko povezani... Marketing deo plana, profit - cilj plana/postojanja...
@Muad - Salari kep je super stvar. Draft - i ne bas... U USA imas samo jednu profi ligu u svim sportovima... kod nas su fudbaleri placeni do 5-6 lige (Profi i poluprofi, ali i 50 evra mesecno je plata)... Drugim recima, ko ne uspe da udje mlad (do 22-23god) u profi sport, moze do kraja zivota da bude rekreativac.
Ljudi, jel vi shvatate da profi sportisti nemaju zivot? Vrhunski (prve lige svih sportova) mozda nesto malo, ali ovi sto zaradjuju milione - uopste. Mislite da je Djokovicu lako? Pa verujem da covek ne zna u kom hotelu i gradu se budi! Svake nedelje na drugom kontinentu!!! A u NBA, sa 82+ tekme godisnje, samo koliko se putuje, a da ne pricam o 7-8 sati treninga!!!
E pa kada toliko treniras, tj radis, to znaci:
1) da moras da znas za sta se zrtvujes i uzmes velike pare... a iz toga proizilazi
2) da u tom poslu IMA dosta para koje ti treba da uzmes bez stida i srama, jer si ih zasluzio!!!!
Ljudi su u starom Rimu voleli da gledaju gladijatore kako se bore i umiru. To je po meni osnova i preteca danasnjeg sporta... Tada si se borio za zivot, sada za pare i bolji zivot (a ne mislim na Gigu Moravca

) A publika je bila tu da gleda i jede gov*a (bas kao mi sada), da li je ovo dobra tehnika ili ono i da li je trebao da ga udari buzdovanom ili zadavi rukama!
Rimljani su te gladijatore papreno placali, vise od ostalih robova - jer su im oni donosili pare (gledaoce koji su placali ulaz da gledaju krvoprolica, a i od kladjenja), a i zbog statusa vlasnika najboljih gladijatora (trenera)!!! E sad, da li sam ja malo zastranio, ali mene danasnji sport neodoljivo podseca na to...
Ko voli da uziva u cistom sportu, gleda nize lige, gde mnoge stvari jos uvek nisu iskvarene novcem... A verujte mi, i klupski budzet od 200 e zna da poremeti odnose i potegne takve ljudske negativne strane da je za neverovati...