NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije Denver dorastao nijednoj od te tri ekipe za sada.
Čak bih rekao da jedan Portland, sa zdravim Nurkićem i ostalima, deluje ozbiljnije posložen od Denvera trenutno, iako su daleko od plejofa čak.
Čak i upravi Denvera je to jasno, jer su pustili još ovu sezonu da daju vremena da se još razviju i uigraju Jokić i Marej, da se vidi kako napreduje Porter(ove njegove pauze ne slute na dobro, ipak je on mlad igrač i bez obzira na tešku povredu ovolike pauze ne valjaju), te da se sledeće godine oslobodi salari za neko ozbiljno pojačanje.
Oslobodiće se ugovor Milsapa, Plamli čini mi se takodje, da ili uigraju ili utope Herisa, da zadrže Grenta, i kupe nešto pametno, nešto kompatibilno sa ovima(rekao bih nekog dobrog pleja da premesti težište igre, i obavezno nekog vrsnog šutera koji će raširiti igru).....
Da su hteli ove godine nešto da napadnu, mogli su veoma prosto da uzmu u trejdu Pola iz Oklahome, Oklahoma bi im to dala bez problema, jer se Šruder već pozicionirao kao važniji igrač u rosteru.
 
Poslednja izmena:
Сад нешто размишљам...да ли је уопште потребно да Јокић има замену у виду центра као што је Пламли? Показало се у претходним мечевима да могу да играју и без класичног центра кад је Јокић на клупи. Можда боље да доведу неког расног шутера (не, не мислим на Богдана :hahaha:). И онако цела кошарка иде ка нижим поставама. Могу да играју и са две четворке.
 
Nije njima Plamli toliki problem koliki je problem njegova plata.
On Denveru služi kao osigurač ako se Jokić povredi, kazne ga isl.
Odigra on neke svoje minute solidno, kada ima samopouzdanja.
Medjutim i to mu naruše kada ga kao na traci uvedu deset sekundi da kao odigra odbranu, pa ga setaju po terenu.
Imao je on tokom sezone i lepih utakmica, i sasvim soliudnih igara....
Ali to bi bilo to za Denver na nivou plate Marjanovića 6-7 miliona godišnje.sa 14 koje prima to je mnogo.
To je 7 više nego što treba, kod Milsapa to je 20 više nego što treba, kod Herisa to je 7 više nego što treba.
Eto godišnje bace 30+ miliona, što je jedan vrhunski alstar igrač u rosteru.
 
Lilard propušta Ol-star vikend, pronađena zamena, u Čikagu i bivši igrač Fenera!

Demijan Lilard neće učestvovati na predstojećem Ol-star vikendu iako igra zaista fenomenalnu sezonu, pogotovu u poslednje vreme.

Ipak, on je doživeo povredu te ga nećemo gledati u "Junajted centru" u Čikagu ovog vikenda.

On je trebalo da učestvuje u takmičenju u brzom šutiranju trojki, kao i u samoj Ol-star utakmici, gde ga je u svoj tim odabrao LeBron Džejms.

Određeno je i ko će ga zameniti u "Vetrovitom gradu", umesto beka Portlanda na Ol-star vikendu ćemo gledati Devina Bukera.

Mnogi su se pitali kako bek Finiksa u startu nije dobio mesto na utakmici svih zvezda, zbog zaista fantastične sezone.

On ove sezone prosečno beleži oko 26 poena po meču uz 6,3 asistencija i 4,2 skoka, a pritom ima i šut od gotovo 50% iz igre (49,6%) i čak 92% sa linije penala.

Devin Buker Devin Booker

Konkurencija je ipak bila prejaka, ali je pravda na kraju zadovoljena, Buker će igrati u LeBronovom timu, a odmeniće Lilarda i u takmičenju u brzom šutiranju trojki.

Kako javljaju mediji u SAD, zbog povrede u Čikagu neće biti ni DeAndre Ejtona, koji je trebalo da zaigra za Tim sveta na utakmici Zvezda u usponu, pa će snažnog centra sa Bahama zameniti bivši košarkaš Fenerbahčea i italijanski reprezentativac Nikolo Meli, koji je od minulog leta u Nju Orleans Pelikansima.

Vasa Micic Nikolo Meli Efes Fenerbahce


Ovaj 29-godišnji ruki je upisao 42 nastupa za Pelikanse ove sezone, u proseku je beležio 6,1 poena i 2,8 skokova po meču.
 
Bostonski triler, Zajon opet zaustavljao dah Amerike, Italijan pronašao lek!

Sjajan derbi pred odlazak na pauzu noćas su odigrali Boston i Klipersi. Domaćin je nakon dva produžetka slavio, gosti su u poslednji minut ušli sa poenom razlike, ali ovo je bilo veliko večer Džejsona Tejtuma.

On je iako su ga udvojili uspeo da proža Šameta, a zatim i centra Harela, položi loptu za svoj 39 poen i pobedu domaćina. Markus Smarta je dodao 21 koš, Hejvard 21 i 13 skokova, Kemba Voker 19. Boston je zadržao nepobedivost kod kuće, ovo je njihova sedma pobeda u nizu u Masačusetsu, u odličnoj formi idu na pauzu, osam od devet pobeda.

U dva epska produžetka Tejtum i Smarta su povuklli "Kelte" ubacili su 16 od 27 poena "zelenih".


Klipsi su ostali u drugoj četvrtini bez povređenog Pola Džordža, Leonard je ubacio 28 poena, imao 11 skokova, iskusni Lu Vilijams predvodio tim sa 35 poena. Boston i Klipersi su nam poklonili dva sjajna meča ove sezone, na Pacifiku smo gledali takođe produžetak, ali tada su dobili Klipsi.

U drugom meču večeri Zajon Vilijamson je ubacio 31 poen Oklahomi, ali to n ije bilo dovoljno. Ruki je ponovo dominirao, snagom i brzinom, imao je i šest skokova, ali pobeda je otišla sa juga. Nemačko-italijanska kombinacija Šreder-Galinari iskombinovala je 51 poen, KJris Pol je imao 12 asistencija, pa iako su Pelikansi stigli prednost rivala i par puta vodili u poslednjoj četvrtini, Galinari je pogodio nekoliko važnih šuteva i prelomio meč u korist gostiju.


Sada sledi Ol-Star pauza, liga se nastavlja za šest dana, u međuvremenu uživaćemo u tri dana slavljenja NBA u Čikagu.l

Rezultati:

Boston - LA Kliper 141:133 pr.
Nju Orleans - Oklahoma 118:123
 
Odzvanjaju reči hrvatskog Bogdanovića, šta to smrdi u NBA ligi?

Dok ljubitelji košarke s nestrpljenjem iščekuju NBA Ol Star, košarkašu Juta Džeza, hrvatskom reprezentativcu Bojanu Bogdanoviću ta tema postaje prava noćna mora.

Mnogi su očekivali da se on nađe u takmičenju u šutiranju trojki, s obzirom da je jedan od najboljih trojkaša u ligi, ali se to nije dogodilo, ni ove, a ni prošle godine.

Ovoga puta situacija je još drastičnija, jer ga nisu pozvali ni posle povrede Demijana Lilarda, čije će mesto zauzeti Devin Buker.

Očigledno, bila je to kap koja je prelila čašu, pa je Bogdanović svoj bes izrazio na Instagramu, u jednom od komentara na poruke podrške koje je dobio na Instagram stranici ''NBA Hoopster''.

''Više vredi podrška svih vas, nego njihov smrdljivi poziv, već drugu godinu zaredom'', poručio je ogorčeni Bogdanović, što je takođe naišlo na odobravanje mnogih.

 
Изгледа да је Зајон достојан наследник Леброна. Некако у свакој деценији се јави по један такав играч. У овој Леброн, у претходној Коби, пре њега Џордана а пре њега Меџик.
 
Pa ni blizu , realno Zajon nije igrac oko koga mozes da gradis igru, da bi bio neki top centar fali mu visina a opet nema tehniku i motoriku da bi bio neki top spoljni igrac, a opet nije bas ni neki vrhunski suter , nema cak ni taj igracki IQ i pregled igre kao Lebron, manje vise jedino sto ima je snaga i eksplozivnost, a obicno igraci koji iskljucivo zavise od svog tela ne traju bas dugo.

Realno ne moze taj ni u istu recenicu sa Lebronom, Kavaijem, Janisom, Doncicem, Jokicem, Benom Simonsom i ostalima, pogotovo ne sa Dzordanom, Medzikom, Birdom i ostalima koji su bili pravi umetnici.

Ono u najboljem slucaju Zajon mozda bude neka malo modernija NBA verzija Dejana Milojevica.
 
Баш га неки амерички коментатор нахвали како има ику. Добро прати игру, асистира...Како нема технику ни моторику? На основу оно мало хајлајтова што сам гледао одушевио сам се. Више ми се свиђа од Леброна који је већа сировина у кретању и кад лопту гура кроз ноге да као дрибла делује као да баца цепаницу која се одбија од паркета.. Шут верујем да ће још да усаврши. За мене будући Титан лиге. Биће за коју годину питање да ли он или Дончић као МВП.
 
А да додам да има и изузетни маркетиншки потенцијал јер поред играчких квалитета има фацу као Хулк. Могу да га замислим у неком холивудском блокбастеру.
 
Баш га неки амерички коментатор нахвали како има ику. Добро прати игру, асистира...Како нема технику ни моторику? На основу оно мало хајлајтова што сам гледао одушевио сам се. Више ми се свиђа од Леброна који је већа сировина у кретању и кад лопту гура кроз ноге да као дрибла делује као да баца цепаницу која се одбија од паркета.. Шут верујем да ће још да усаврши. За мене будући Титан лиге. Биће за коју годину питање да ли он или Дончић као МВП.


Pa slabo asistira , sto se tice pracenja igre jedino sto zna da skace i hvata te alley-up-e , a to da ima neku tehniku, kontrolu lopte to nema govora, to nema govora da poseduje neku tehniku i mekocu, cak i Lebron kome tehnika i kontrola lopte nikad nije bila jaca strana deluje kao pravi virtouz nasprem njega, a sto se tice suta iskreno ne verujem da ce ikad biti neki top suter ili neko ko ce imati sut za 3 oko 40%.
Jednostavno je suvise limitiran igrac da bi bio MVP kandidat i osim fizikalija malo sta ima da ponudi.

Recimo ako nekog zelis da poredis sa Lebronom onda je to recimo Ben Simons, e recimo njega su poredili sa Lebronom, donekle jesu slican tip igraca, samo sto je Simons dosta laksi i ima dosta bolju tehniku i za razliku od Lebrona igra dosta gracioznije i sa mnogo vise mekoce i lakoce, takodje i u odbrani kida, samo jos kad bi u svoj repertpar ubacio makar i prosecan sut za 3 poena bio bi i vise nego ozbiljan MVP kandidat.

Po meni kao sto si rekao marketinski potencijal je njegov najveci adut , ali on definitivno nije igrac oko koga treba da se gradi igra, ok je ovako da ga stavis da se gura pod kosem, da gradi poziciju, da hvata te alley-up-e ali da se na njemu bazira igra definitivno ne, po meni ako Nju Orleans i proigra to ce pre biti zahvaljujuci Ingramu, Lonzu Bolu, dobroj suterskoj formi Dzej Dzej Redika nego njemu.
Odprilike mislim da ce slicno proci kao i Kazins u Sakramentu ili Dramond u Detroitu, ono bice kao zvezda, pravice od njega marketinski ne znam ni ja sta, ono nabijace statistiku, prodavace dresove, majice ali nekih ozbiljnijih rezultata tesko da ce biti i onda ce ga se u nekom momentu zasititi i trejdovace ga u neku drugu ekipu ili ce mozda on sam oticu u neku konkurentnu ekipu gde ce biti mozda 5. ili 6. igrac u rotaciji.
Takodje mislim da ce morati ozbiljno da redukuje tezinu i promeni neke stvari ako misli da izbegne teze povrede i da potraje kao igrac na nekom top nivou.
 
Poslednja izmena:
Recimo Shaq je bio ono igrac ciji su igracki kvaliteti bilo bas skromni (da ne upotrebim neku tezu rec) ali je igrao na masu, na snagu i bio dosta skocan i pokretan za nekog njegovih gabarita , a pritom je isto ima jak marketinski potencijal, snimao filmove, snimao rap albume, itd , ali samo Shaq je bio vise od njega za 20 cm a pritom i Shaq verovatno je igrao najbolje u Orlandu kad je bio dosta laksi nego kasnije u Lejkersima , bio je ono cak i relativno mrsav , da ne verujes kad vidis neke njegove slike iz tog perioda.


https://i.etsystatic.com/14637826/r/il/06b9c4/1759889347/il_570xN.1759889347_mxaz.jpg

https://media.gq.com/photos/570f8d4ff4a67e297bef3a32/master/pass/shaq-penny.jpg

Posle je bas enormno dobio na masi (iako se vise ugojio nego sto je dobio na misicnoj masi) ali nije mnogo izgubio na pokretljivosti i to je znao da koristi ali vec cim je malo zasao u neke godine (recimo kad je otisao iz Lejkersa) vec nije vise bilo to to, vec je bio poceo da se muci i da igra sve slabije.
 
Po meni kao sto si rekao marketinski potencijal je njegov najveci adut , ali on definitivno nije igrac oko koga treba da se gradi igra,
Recimo Shaq je bio ono igrac ciji su igracki kvaliteti bilo bas skromni
j.b.m mu miša šta sve ovde neće čovek pročitati........ :dash: :dash: :dash:
Mene bi bilo sramota da tako nešto napišem, a ne još i razglabam o tome.
A evo ja da napišem...
Zajon je igrač koji je upitan za nosioca franšize samo zbog mogućih povreda koje mogu da ga prate.
Što se igre tiče, posle Šekila najubojitije oružje koje je NBA liga videla u poslednjih 50 godina.
Veoma prosto, veoma efikasno, veoma neodbranjivo.Tačka.
Šekil bio skromnih igračkih kvaliteta?
Mislim šta tu protivrečiti, kada sama konstatacija izgleda toliko glupo?
 
A sad malo o marketinškom potencijalu, pošto poslednjih godinu dve imamo baš plastičan primer, koji objašnjava načine delovanja i poslovanje NBA lige i u tom segmentu.
Imamo Jokića, dečka koji svojom igrom menja filozofiju košarke, načine igre u NBA, koji sve više prihvataju i drugi NBA klubovi, a koji je realno potcenjen i marketinški a i kod sudija koji ga ne tretiraju kako se tretiraju velike zvezde.
Na prvi pogled( a ja sam baš o tom prvom pogledu pisao), Jokić je idealan marketinški proizvod i sinergija NBA lige i Meka, i CocaCole recimo, gde bi lice sinergije (Jokić) govorio : Evo možete da pojedete i neki burger i da popijete CocaColu i da opet budete vrhunski u NBA.
Zašto se to još nije dogodilo, amerikanci su bogovi marketinga i sigurno bi tako nešto smislili odavno?
Prosto..........Sem ogromnog novca koji sama liga okreće kroz timove i TV prava i suvenire, još veći novac se okreće pored same lige u teretanama, prirpemama košarkaša, steroida i dodataka u ishrani, ličnih trenera, te bi sinergija i ulazak Meka i Coca Cole na taj način u NBA značio da će sami sebi pucati u nogu.
Zato Jokić neće dobiti nikada pažnju velike, najveće zvezde.jer je to protiv osnovnih postulata poslovanja celokupne košarkaške mašinerije u SAD.
 
Другим речима, Јокић није довољно атлета. :)
Не бих се баш сложио да су Зајон и Шек два најубојитија оружја у последњих 50 година, то је ипак мало претеривање јер је било и других невероватних играча после Вилта Чемберлејна, али да ће Зајон да убија у наредној деценији у то немам сумње. Човек је Терминатор. Шек је поред снаге имао у друге квалитете, да је само то не би био у топ 5 центара у историји. Мислим да ова тенденција нижих постава Зајону баш иде у прилог и да ће захваљујући њој да доминира у будућности.
 
Другим речима, Јокић није довољно атлета. :)
Не бих се баш сложио да су Зајон и Шек два најубојитија оружја у последњих 50 година, то је ипак мало претеривање јер је било и других невероватних играча после Вилта Чемберлејна, али да ће Зајон да убија у наредној деценији у то немам сумње. Човек је Терминатор. Шек је поред снаге имао у друге квалитете, да је само то не би био у топ 5 центара у историји. Мислим да ова тенденција нижих постава Зајону баш иде у прилог и да ће захваљујући њој да доминира у будућности.
Dobro, ja sam se "posvadjao" s matematikom, rekao sam 50 mislio 40 :per: :per: ........U pravu si Vilt je bio van konkurencije čak i za ove.
 
А гледе Јокића ја мислим да би он имао шансе да постане суперстар под условом да пређе у Лос Анђелес Лејкерсе или неко друго огромно тржиште. Али не знам колико је то реална опција.
 
Kad se priča o Šakilu, gledam skoro jednu od onih "Čak i Šek" emisija, nešto su bili komentarisali ne znam tačno koga, da li našeg ili pokatoličenog Bogdanovića, a Šakil kaže "anybody with the name 'vich' can shoot that bitch" :hahaha1:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top