NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NBA dočekao debi Zajona, ali ruki nije sasvim zadovoljan!

Košarkaš Nju Orleansa Zajon Vilijamson rekao je danas da je ispunio svoj san debijem u NBA ligi u utakmici protiv San Antonija.

"To je sve o čemu sam sanjao, osim poraza. Energija koju je publika donela je bila sjajna, sanjao sam da izađem tamo, ali ipak sam hteo da pobedimo", rekao je Vilijamson, prenosi Bi-Bi-Si.

Nju Orleans je poražen od San Antonija (121:117), a Vilijamson je u poslednjoj četvrtini postigao 17 poena.

Povreda meniskusa tokom letnje lige odložila je njegov debi u NBA ligi.
 
Dobre vesti, vraća se i Nurkić!

Minulog marta centar Portland Trejl Blejzersa je doživeo jednu od najgorih povreda, možda i ikada viđenih na NBA parketima.

U pitanju je bio prelom potkolenice, tokom utakmice, Nurkić je u neverovatnim bolovima napustio parket, jasno je bilo da ga čeka jako duga pauza.

Ipak, ispostaviće se da je ta pauza možda i kraća od godinu dana, kako se Nurkić vratio treninzima.

Tačnije, on je juče odradio svoj prvi trening sa timom od povrede, uspeo je i da ga odradi do kraja, što je veliki korak ka potpunom oporavku i povratku na teren, prenose mediji u SAD.

Portland se muči ove sezone, imaju skor 19-26 i dve pobede su od mesta za plej-of, čini se da je upravo Nurkić igrač koji im nedostaje, pa bi njegov povratak na teren značajno poboljšao šanse za plasman u doigravanje.

Nurkic

Nije još uvek poznato kada bi tačno Nurkić mogao da zaigra, ali ovo su sjajne vesti i jasno je da povratak snažnog centra nije daleko.
 
Veliki trejd? Tražen je i Bjelica, napašće titulu?!

Bogdan Bogdanović je u žiži interesovanja klubova u NBA ligi zbog činjenice da nije starter, a da je među najboljim igračima ovog tima. Sa druge strane, Nemanja Bjelica igra sjajno ove sezone i takođe je jedan od najboljih igrača "Kingsa" koji ne beleže dobre rezultate i mogli bi da dodatno podmlade tim.

Vlade Divac razmišlja o trejdu Nemanje Bjelice koji već ima 31 godinu, a kao potencijalna destinacija pojavili su se Boston Seltiksi.

Ono što su napominjali novinari bliski Sakramentu gostujući u raznim emisijama jeste da Bjelica treba da ostane imajući u vidu njegov doprinos, ali u slučaju dobre ponude koja bi morala da znači i pika u prvoj rundi drafta 2020. godine, Sakramento možda i razmisli.

Kingsi će najverovatnije imati jednog pika u prvih 10 na sledećem draftu, kao i jednog pika od 20. do 30. mesta.

Sačekajmo još, u naredne dve nedelje će najverovatnije doći do trejda jednog od dvojice srpskih košarkaša.

Bjelica bi prelaskom u bolji klub u ovom trenutku svakako mogao da napadne i titulu imajući u vidu potencijal Bostona.

Sve je na Divcu...
 
Saša Pavlović znao situaciju Delontea Vesta, evo koja je njegova poruka

Čitav košarkaški svet je pogodila priča o Delonteu Velsu, košarkašu koji je tokom svoje karijere branio boje nekoliko NBA klubova.

Otkriveno je da ima bipolarni sindrom, duševnu bolest koja je izlečiva i koja se iskazuje u ekstremnim promenama raspoloženja.

Priču u kojoj je Vest završio na ulici prebijen i u lisicama ste mogli da pročitate OVDE, a svoj komentar je dao i Saša Pavlović, nekadašnji saigrač Delontea Velsa.

"Igrao sam sa njim par sezona i u Klivlendu i u Bostonu. Veoma mi je žao, znalo se još tokom karijere da ima mentalnih problama, odnosno bipolarni poremećaj. Klubovi u kojima sam igrao sa njim su ga maksimalno podržavali i maksimalno su mu tolerisali neke ispade.

Siguran sam da će asocijacija NBA košarkaša da mu pomogne što se tiče ovih poslednjih dešavanja. Nadam se da će na kraju biti dobro. Vrhunski igrač i mnogo mi je žao kroz šta prolazi. Odličan je bio saigrač i na i van terena. Mnogo inteligentan, zanimljiv i zabavan dečko. Nadam se najboljem kad je on u pitanju",
rekao je Saša Pavlović za "Blicsport".
 
Poznate Ol-Star petorke, velika noć za Lebrona i Dončića!

Približava se Ol-Star vikend, kapiteni timova su poznati, NBA je otkrila startne petorske. U istočnoj konferenciji, ili bolje da kažemo kapitenu Adetokumbu će se priključiti debitanti Siakama iz Toronta i Tre Jang iz Atlante. Uz njih će biti centar Filadelfije Embid, kao i bek Bostona Kemba Voker.

Na drugoj strani, Lebron će predvoditi zapadnu petorku, uz njega tu je saigrač Entoni Dejvis, zatim gradski rivala Leonard, neizbežni Harden kao i Luka Dončić što je veliko priznanje za Slovenca. Rezerve će biti izabrane za šest dana, kapiteni Janis i Lebron će birati saigrače, Ol Star vikend je 14. decembra u Čikagu...

Noćas su odigrane tri utakmice. Još jedna sjajna partija Demijena Lilarda i novi poraz. Ubacio je 47 poena Dalasu, ali su gosti uz 27 koševa, 9 asistencija i 6 skokova Luke Dončića slavili u Oregonu. Mavsi su sipali trojke, dali čak 22, sjajno raspodelili koševe, čak šestorica igrača dali su najmanje po tri trojke. Ni Portland nije loše šutirao, ukupno 43 trojke na ovom meču je izjednačen NBA rekord.

Lilard je u prošlom meču postigao 61 poen, sada je postigao 47, ali njegova sjajna serija se nije odrazila na rezultate tima. Ostaće ipak zapamćen kao jedini igrač u istoriji svoje franšize koji je dao više od 100 poena u dva meča. Za Portland je debitovao Ariza, pojačanje iz Kingsa, solidna predstava, 21 poen.

Marjanović nije dobio priliku.

Netsi su bili preslabi za Lejkerse, Lebron je rasturio Kajrija, 27 poena, 12 skokova, 10 asistencija, Dejvis dodao 16 poena, zanimljio da je Hauard počeo takođe u petorci, 14 poena, 12 skokova.

Lejkersi su pogodili 19 trojki, najviše ove sezone, a Lebron je sada 17 poena iza Brajanta, trećeplasiranog na listi strelaca svih vremena. Da ga prestigne, šansu će imati za vikend u Filafelfiji, u Kobijevom rodnom gradu. Bruklin u očajnoj formi, izgubili su pet u nizu, dobili dve u poslednjih desetk utakmica.

Bredli Bil je spakovao 36 poena Kavsima, Bertans dodao 17, uz četiri trojke, gostima nije smetao ni kasni, dugi let iz Majamija gde su izgubili u produžetku. Vizardsi su bolja ekipa od očajnoj domaćina, trenutno verovatno najgoreg tima u ligi, u prethodnom meču su poraženi od Niksa sa 20 razlike...

Portland - Dalas 125:133
Bruklin - LA Lejkers 113:128
Klivlend - Vašington 112:124
 
Nju Orleans - Denver 106:113

Praktično bez ikakve podrške u reketu, za 35 minuta
srpski centar je ubacio 27 poena (8-14 za dva, 1-6 za tri, 8-8 penali),
uz 12 skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte, jednom
blokadom i samo dve izgubljene lopte!


NBA rezultati

Detroit - Memfis 112:125
Orlando - Boston 98:109
Njujork - Toronto 112:118
Čikago - Sakramento 81:98
Majami - LA Klipers 117:122
Minesota - Hjuston 124:131
Nju Orleans - Denver 106:113
Oklahoma - Atlanta 140:111
San Antonio - Finiks 99:103
Golden Stejt - Indijana 118:129
Šarlot – Milvoki 103:116
 
Čikago - Sakramento 81:98

Posle šest poraza, košarkaši Sakramento Kingsa su konačno zabeležili
i pobedu i to rezultatom 98:81, na gostovanju Čikago Bulsima. Osim crnog
niza sa razultatima, još jedan je prekinut u ekipi iz Kalifornije. Bogdan
Bogdanović je posle dužeg vremena ponovo bio starter.

I možemo reći da ume on mnogo bolje da odigra, pošto učinak od 12 poena,
tri skoka i jedne asistencije, uz šut iz igre četiri od 10 je ispod njegovog
ovosezonskog proseka. Dok je drugi Srbin u Kingsima,Nemanja Bjelica
zabeležio poen više, sedam skokova, tri asistencije i po jednu ukradunu loptu i
blokadu.

U3mk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpZN01EQV8vMTA4YzRiMGMyOTQ5OTc1MGFhYTk3OWFiZWRiNmU4ZWMuanBnkZMCzQJCAIEABQ
 
Evo Filadelfija razbi Lejkerse kod kuce , i to rutinski sa nekih 17 razlike i to bez Embida i Dzosa Ricardsona , sve vreme su vodili , po meni ocekivano, Filadelfija mislim da ipak ima vecu sirinu i duzu klupu od Lejkersa, Ben Simons ponovo na ivici tripl-dabla 28 poena, 10 skokova , 8 asistencija i 4 ukradene lopte , sut iz igre 12/15 , prosto neverovatno koliko daje poena bez ikakvog suta za 3 , kako uvek pronalazi put do kosa i bez suta za 3 , izvanredan igrac , sad videcemo oce li vremenom poceti malo da sutira trojke , sad ne verujem da ce on ikad biti neki top trojkas sa prosekom 40% + u sutu za 3 ali oce li makar po 3,4 puta na mecu sutnuti za 3 , generalno danas je nezamislivo igrati u ovoj modernoj kosarci bez suta za 3 i mislim da ga samo taj sut za 3 poena deli od neke MVP price gde su Antetokumpo, Doncic, Harden i jos neki.
Takodje Tobajas Heris odlican mec odigrao sa 29 poena i 8 skokova , Al Horford ubacio 16 uz 6 skokova , takodje i Raulzinjo Neto odigrao vrlo dobar mec sa 9 poena, 2 skoka, 3 asistencije i po 1 ukradena lopta i blokada za 19 minuta , iskreno bas mi je drago da je Raul Neto u Filadelfiji poceo da dobija neku solidnu minutazu , po meni odlican igrac onako starog kova, inace njega sam zapazio kao igraca jos na Svetskom prvenstvu u Spaniji 2014. kada smo 2 puta igrali protiv Brazila , jednom su nas Brazilci dobili u grupnoj fazi a onda smo im se u 1/4 finalu revansirali sa debelom kamatom i na tom prvenstvu Neto koji je tad imao 21,22 godine je po meni bio najbolji igrac Brazila , onako je igrac kakavih danas nema mnogo, onako poseduje skromnije fizikalije , ali zaista odlicnu tehniku, kontrolu lopte, ima tu mekocu, taj osecaj, osecaj za asistenciju, osecaj za sut, dobar pregled i citanje igre i mislim da definitivno zasluzuje da napravi jednu lepu karijeru.

Inace videcemo oce li Bogdan Bogdanovic doci u Filadelfiju , sve vise se prica o tome, Filadelfija je bas ozbiljna u nameri da ga dovede, fali im jedan dobar suter , dosta su tu izgubili odlaskom Dzej Dzej Redika i kako kazu fali im jos jedan suter tipa Bogdanovic kako bi napali sampionsku titulu a Bogdanovic je nezadovoljan u Sakramentu, em sto mora da deli prostor sa Badi Hildom, DiAron Foksom i Kori Dzozefom a jos vise ga muci to sto Sakramento deluje dosta izgubljeno i bez nekih jasnih ciljeva i ambicija a Bogdanovic nije navikao na to, on gde god da je igrao svuda se borio za trofeje, u Partizanu dok je igrao uvek se podrazumevala titula u ABA ligi i u Evroligi makar ulazak u Top 8 ( bio je cak i na Fajnal 4 sa Partizanom 2010 kao 18-togodisnjak cini mi se), takodje u Feneru uvek se jurila titula u Turskoj i titula u Evroligi (bio je sampion u Evroligi sa Fenerom 2017 neposredno pred odlazak u NBA) , u reprezentaciji Srbije uvek se igra sa najvecim ocekivanjima i ambicijama i uvek se puca na najvece domete dok u Sakramentu toga nema, nema jasnih i definisanih ciljeva i ambicija i on se oseca izgubljeno i zato cesto i oscilira u igri, Ok dosao je u mladu ekipu u izgradnji, prva sezona je prosla tako kako je prosla, prosla sezona nije bila tako losa, bili su negde na 35-40 pobeda cini mi se , zamalo im je izmakao plej of i on je sad ocekivao da ce ove sezone ekipa napraviti iskorak vise i da ce u najgorem slucaju biti tu na 50% i da ce se u najgorem slucaju makar boriti za tu 8. poziciju (mislim jos uvek nisu tako daleko , treba da vezu jedno 5 pobeda da uhvate prikljucak , sad kako stvari izgledaju tesko da to mogu) medjutim imaju neocekivano losu sezonu, stvari ne idu po planu i on verovatno se smorio zbog toga i malo i na psihickom planu pao (pogotovo jos nakon Svetskom prvenstva u Kini gde je Srbija neocekivano zaustavljena vec u 1/4 finalu , eto iako je dosla ta dugo iscekivana nova pobeda nad Amerikancima posle Indijanapolisa , iako je on odigrao fantastican turnir i bio najbolji strelac turnira sigurno da je ocekivao vise i nije se nadao eliminaciji vec u 1/4 finalu) , tako da verovatno se malo oseca i razocarano sto zbog relativnog neuspeha sa reprezentacijom na SP u Kini sto zbog lose sezone Sakramenta gde im malo sta polazi za rukom, tako da moguce da bi ga trejd i igranje u jednoj ekipi koja puca visoko i ima sampionske ambicije preporodilo.

Sto se tice Lejkersa, Dzejms i Dejvis ponovo odlicno sa po 30-ak poena, ali opet falila je podrska ostatka ekipe i to je glavni problem Lejkersa, previse se oslanjaju na njih dvojicu i nemaju neku sirinu , imaju Kjuzmu koji igra relativno promenljivo , imaju te neke igrace koji su ono Ok ali ipak nisu ta klasa kao recimo Kodlvel-Poup , Karuzo ili Dzared Dadli i imaju te neke igrace koje pokusavaju da vrate na veliku scenu ali koji realno vise ne igraju ni blizu onog nivoa na kom su igrali u pocetnoj fazi karijere kao sto su Razen Rondo, Dvajt Hauard i to nisu igraci sa kojima mozes da juris titulu , pa ni Deni Grin bas nesto ne igra na onom nivou kao u San Antoniju ili Torontu prosle sezone, tako da po meni Lejkersi nemaju sta mnogo da traze kad u plej ofu nalete na neki ekipu koju ima sirinu i raznovrsnost kao sto je Milvoki, Boston, Filadelfija, Juta, Klipersi, pa mozda cak i Dalas, Denver, Toronto ili Majami, s tim sto je ove sezone ipak malo verovatno da ce Toronto ponovo igrati finale ili Majami.
 
Како јавља портал ТМЗ у несрећи хеликоптера међу страдалима (овдје) је и један он најбољих кошаркаша свих времена Коби Брајант.
kobe-bryant-houston-rockets-march-30-2007.jpeg

Претужна вијест за све љубитеље кошарке и спорта.
 
Како јавља портал ТМЗ у несрећи хеликоптера међу страдалима (овдје) је и један он најбољих кошаркаша свих времена Коби Брајант.
Pogledajte prilog 641746
Претужна вијест за све љубитеље кошарке и спорта.
RIP...je li bio u helikopteru još neko iz njegove porodice?
 
Auuuuuuuuuuuu bas tragedija , sta reci , ovo je bas sok.

Zaista sam ostao bez teksta, covek imao takvu igracku karijeru , sad prakticno kad je u najboljim godinama i kad konacno ima vise vremena da uziva u svemu , ono zaista prava tragedija.

Neka pociva u miru i neka mu je vecna slava.
 
Свиђа ми се предлог да се силуета Џерија Веста замени Брајантовом. Ред би био да му се лига мало озбиљније одужи.
 
Sakramento je, iako je gubio sa 27 razlike, trijumfovao u
Minesoti posle produžetka sa 129:133. Bogdanovic je u ovom uspehu
"kraljeva" kumovao kao starter, istina sa skromnijim učinkom nego što
je priželjkivao - 11 poena (šut za dva 2/3, za tri 2/8), uz šest skokova i
krađu, a Bjelica je bio na korak od tripl-dabla: postigao je 20 poena
šutirajući 3/4 za dva, 4/6 za tri, uz devet skokova, osam asistencija, ali
i čak tri blokade i dve osvojene lopte. Međutim, jače od bilo kakve
statistike - bile su emocije.

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top