NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li su Nagetsi napravili veliku grešku minulog leta?

Dobro su počeli sezonu, ali da nije bilo Nikole Jokića, slika bi bila potpuno drugačija.


1573678065874.png


Denver Nagetsi su minulu sezonu okončali na drugom mestu zapadne konferencije, dugo su bili lider Zapada, ali je Golden Stejt u finišu uspeo da sakupi koju pobedu više i domogne se prve pozicije pred doigravanje.

Igrali su sjajno, sve je bilo podređeno Nikoli Jokiću, koji je imao Ol-star sezonu, dobio je i priznanje za najboljeg centra lige tako što je bio uvršten u idealnu petorku najjače lige sveta.

U plej-ofu su najpre uspeli da izađu na kraj sa San Antonio Sparsima, ali su u sedmoj utakmici polufinala Zapada doživeli poraz od Portlanda, jednostavno Jokić nije imao pravu podršku, Milsap i Džamal Marej, koji bi trebalo da predstavljaju najveću podršku srpskom centru su potpuno zakazali.

Tokom leta su se dogodile brojne promene u NBA ligi, Lejkersi, Klipersi, Juta i Hjuston Roketsi su stvorili sjajne ekipe, a na početku tekuće sezone se pokazalo da su odličan posao odradili i Finiks Sansi, kao i Dalas Maveriksi, koji su doduše tim za tekuću sezonu praktično oformili još u finišu prethodne.

Utisak je da je balans bolji nego prethodnih godina, pre svega zbog žestoko oslabljenih Golden Stejt Voriorsa, koji su od Ol-star petorke ostali samo na Drejmondu Grinu, Durent je otišao u Bruklin, Kazins u Lejkerse, a Tompson i Kari su zbog povreda najverovatnije otpisani do kraja sezone.

Klipersi sa Lenardom i Džordžom i Lejkersi sa LeBronom i Dejvisom važe za glavne favorite, ne samo za prvo mesto na Zapadu, već i za osvajanje titule, pa se čini da su Nagetsi zbog pojačane konkurencije praktično nazadovali na lestvici najboljih timova Zapada.

Imaju skor 7-3 nakon prvih 10 mečeva u novoj sezoni, te rezultati zasad nisu problem, ali bi uskoro mogli da postanu, kako ekipa iz Kolorada ne deluje tako impresivno na parketu kao minule sezone.

Da nije bilo Jokićevih ludih poena u poslednjim sekundama protiv Filadelfije i Minesote, pevala bi se već sada potpuno drugačija pesma u Denveru, a nakon sinoćnjeg poraza od Atlante, koja je nastupala bez kažnjenog Džona Kolinsa, neke stvari postaju jasnije.

Ekipe sada maksimalno ozbiljno shvataju Jokića i neretko ga udvajaju, grade svoju odbranu prema njemu, što će kako sezona bude odmicala predstavljati sve veći problem za Nagetse, koji praktično nemaju drugo rešenje.

Milsap više nije onaj stari, odavno je senka onog igrača koji je blistao na parketima širom SAD u dresu Jute i Atlante, a sve je snažniji utisak da Džamal Marej jednostavno nema kvalitet da bude druga zvezde franšize sa velikim ambicijama kakva je Denver.

Zbog toga se čini da su Nagetsi napravili veliku grešku što minulog leta nisu pojačali svoj roster, doduše stigao je Džeremi Grent iz Oklahome, ali je jasno da je on igrač uloge, a ne neko ko će povući ekipu kada Jokiću ponestane rešenja.

Pisalo se tokom leta da bi u klub mogli da stignu Bojan Bogdanović ili čak Tobajas Heris, u pojedinim varijantama pominjan je i Kris Midlton, ali uprava Denvera nije uspela da privoli jednog kvalitetnog slobodnog agenta, čak i nakon odlične NBA sezone u kojoj su pokazali da imaju potencijal za najviše domete.

Umesto toga, odlučili su da nastave saradnju sa Milsapom, rešili su da veruju Mareju, ali se to, makar zasad, ne isplaćuje.

Kao što smo rekli, u plej-ofu je minule sezone bio problem što Jokić nije imao podršku, na tom planu gotovo da ništa nije učinjeno, utisak je da je i Zapad ove takmičarske godine jači nego prethodne, balans je bolji i ima više ekipa koje pretenduju na prvo mesto, pa se čini da je pred Majkom Melounom i Denver Nagetsima težak zadatak da ponove uspeh iz minule sezone, a kamoli da naprave iskorak.

Videćemo, rano je suditi, ali zamislite samo da je jedan potentan skorer poput Bogdanovića stigao u ekipu iz Kolorada, bila bi to bez sumnje potpuno drugačija priča.
 
Niksi spremili plan za izlazak iz krize, napašće prsten?!

Puno se priča o najbogatijoj franšizi u NBA ligi, ali nažalost u negativnom kontekstu.


1573678166702.png


Njujork Niksi su nastavili da razočaravaju, nisu uspeli tokom leta da privole nijednu veću zvezdu u svoje redove, zadovoljili su se Rendlom, Bobijem Portisom, Elfridom Pejtonom, Markusom Morisom i još nekolicinom solidnih igrača, a sa drafta je kao nova velika nada stigao Er Džej Beret.

Delovalo je da to ipak nije tako loš tim i da Niksi imaju šansu za plej-of, ali je 11 utakmica u novoj sezoni bilo dovoljno da se shvati da ekipa iz "MSG-a" ni ove sezone neće u doigravanja.

Neko bi rekao da je rano prognozirati tako nešto, ali sa samo dve pobede iz prvih 11 nastupa su zakucani za dno Istoka, po dve pobede više imaju recimo Šarlot i Klivlend, koji su zbog velikih promena otpisani na duži period.

Navijači su očajni, ne vide da bi Niksi u skorijoj budućnosti mogli da se uključe u borbu za nešto više osim pukog mesta u plej-ofu, ali će uprava kluba pokušati da ih razuveri.

Naime, prema izveštajima iz SAD, franšiza iz "Velike jabuke" ima paklen plan za budućnost.

Najpre, žele novog predsednika košarkaških operacija, a prva želja uprave je "čudotvorac" iz Nigerije Masai Udžiri.

Čovek koji je stvorio današnje Reptorse, koji su aktuelni šampioni NBA lige, prva je želja ekipe iz "Medison Skver Gardena", ali to nije sve.

Žele i jednog superstara u svojim redovima, pa polako kuju plan kako da u svoje redove presele Janisa Adetokumba, aktuelnog MVP-a najjače košarkaške lige na planeti.

Sa tim dvojcem napravili bi veliki iskorak ka povratku u vrh NBA lige, videćemo da li će uspeti da sprovedu svoj plan u delo.

Adetokumbo ima još dve godine ugovora sa Milvoki Baksima, ali bi tekuća sezona mogla da bude prekretnica u njegovoj karijeri.

Ukoliko Milvoki ne napravi iskorak u odnosu na minulu sezone, kada su igrali finale Istoka, jasno je da će grčki reprezentativac morati dobro da razmisli o svojoj budućnosti u franšizi iz Viskonsina, što bi Niksi mogli da iskoriste.

Ipak, teško da bi imali šta da ponude za trejd, možda Bereta, Robinsona i nekoliko pikova, pa daleko realnije deluje da ekipa iz Njujorka po "Grik frika" krene u leto 2021. godine, kada bi Janis mogao da postane neograničeno slobodan agent.
 
Šarlot (4-7) - Memfis (4-7) 117:119

Marko Gudurić
je do 17 datih poena stigao za samo 19 minuta igre,
šutirajući 2/3 za dva, 4/6 za tri, uz dva skoka, jednu blokadu i jednu
izgubljenu loptu. Dok je on bio na parketu, Memfis je dao pet poena
više nego što je primio.


NBA rezultati:

Šarlot (4-7) - Memfis (4-7) 117:119
Orlando (4-7) - Filadelfija (7-4) 112:97
Hjuston (8-3) - LA Klipers (7-4) 102:93
Boston (9-1) - Vašington (2-7) 140:133
Minesota (7-4) - San Antonio (5-6) 129:114
Portland (4-8) - Toronto (8-3) 106:114
LA Lejkers (9-2) - Golden Stejt (2-10) 120:94
 
Одгледао сам Клиперсе и Рокитсе синоћ. Харден је прави офанзивни монструм, без икакве сумње један од највећих свих времена колико год га критиковали због испуцавања. С друге стране, Вестбрук није оставио најсјајнији утисак. Бледа партија.
Лепо што је Гудурић прорадио, од њега нисам имао посебна очекивања а можда направи више од Богдана већ у овој сезони.
 
Iskreno mislim da je daleko od jednog od najvecih , mislim to je igrac koga zaobilazis u sirokom luku ako zelis nesto da osvojis , to je igrac koji moze da da 40-50 poena a da njegov tim izgubi 20 razlike , takodje te neverovatne brojke ima uglavnom iz dva razloga, prvi je sto non-stop sutira pa po zakonu velikih brojeva nesto mora i da udje a drugi je ove silne promene pravila , ono mrko ga pogledas vec ide na linuju penala (po 15-20 slobodnih bacanja izvodi za utakmicu, vise nego ponekad citave ekipe zajedno), realno da je igrao pre 15-20 godina, kad se igralo dosta ostrije i sa mnogo vise pozicione igre najverovatnije ne bi imao ni upola prosek i brojke kao sad.

Guduric zasad sasvim dobro igra, fino mu ide u ovoj ruki sezoni zasad, mada imao je i srecu da je dosai u pravu ekipu (za razliku od recimo Milicica, Nedovica pa i jos nekih), mladu ekipu u izgradnji koja nema imperativ rezultata i sto na startu je vec dobio priliku i moze da racuna na svojih 20-25 minuta.

Inace na mene zasad su najjaci utisak ostavili na Istoku Boston , zasad bas impresivno deluju, ofanzivno izgledaju kao prava masinerija, i sinoc protiv Vasingtona ubacili 140 poena u regularnom toku, imaju taj kvartet reprezentativaca SAD-a sa SP u Kini (Voker, Braun, Smart i Tejtum) , reprezentacija SAD u malom, sto je neko jezgro ekipe + tu su odlicni Brendon Hejvord, takodje Enes Kanter, Tais standardno uvek solidan, Bredli Vonamejker isto igra dobro i pocinje da pruza partije kao u Evroligi, mladi centar Robin Vilijams i omaleni bek Edvard su prijatno iznenadjenje zasad, polako i francuski centar Poire pocinje da dobija sansu i da se uklapa, zasad imaju skoro 9-1 i zaista impresivno deluju, cak mozda i dominantno, mozda bi cak njima i dao blagu prednost u odnosu na Milvoki i Filadelfiju na Istoku.

Inace na Istoku Majami je zasad najprijatnije iznenadjenje, Majami je pravi hit ove sezone :) , Goran Dragic standardno igra veoma dobro, Dzimi Batler se vratio u ekipu, mladi Bem Adebajo pokazuje ozbiljan potencijal, centar Leonard Majers standardno solidan, Keli Olinik takodje standardno solidan i multifunkcionalan igrac, ocekuje se jos i povratak Dzastisa Vinsloua u ekipu, inace mislim da je tajna Majamija ove sezone dva rukija Kendrik Nan i Tajler Hiro koji su se odlicno uklopili u ekipu i koji igraju i neocekivano zaista odlicno, njih dvojica ispadose kao kec u rukavu za Majami ove sezone.

Sto se tice Zapada nekako zasad te ekipe za koje sam najavljivao da bi mogle da budu hit i prijatna iznenadjenje to i potvrdjuju, Juta igra zaista veoma dobro, Finiks je svakako jedno od najprijatnijih iznenadjenja sezone, Riki Rubio igra odlicno , sad jos kad je sut malo popravio deluje zaista izvanredno , ulazi pod kos, daje trojke, asistira, skace, igra odbranu, reklo bi se da je samo nastavio tamo gde je stao na Svetskom prvenstvu (za razliku od recimo Marka Gasola koji deluje malo uspavano i nezainteresovanu na pocetku sezone, sad verovatno zato sto je ovo leto doziveo vrhunac karijere, u nepuna 3 meseca osvojio je titulu sa Torontom i postao svetski prvak sa Spanijom , pa posle takva dva uspeha u tako kratkom roku sigurno da je doslo malo i do emotivnog praznjenja i zasicenja), Devon Buker isto igra veoma dobro i sto je najbitnije ne trosi previse lopti, Eron Bejns igra odlicno od kako pocinje kao starter nakon suspenzije DiEjtona, po meni Finiks deluje i bolje sad sa Bejnsom kao startnim centrom nego kad je DiEjton bio u ekipi, tu je Saric koji isto igra dobro iako se malo muci da uhvati kontinuitet, mladi Keli Oubre Dzunio takodje, Kaminski daje fin doprinos sa klupe i sve u svemu zasad im sasvim dobro ide, Minesota je isto prijatno iznenadjenje, igraju dobro uprkos sto se malo ko tome nadao, Vigins briljira i izgleda da je Vigins konacno dostigao onaj nivo koji se od njega ocekivao i zbog cega je bio prvi pik svojevremeno.
Dalas isto sasvim solidno gura, Doncic zaista pravi vanzemaljac, ako ovako nastavi mislim da moze da bude i MVP , Sakramento ocajno poceo sezonu ali bude se polako, zasad imaju 4-6 skor , pa i Memfis iako nema neki pozitivan skor pokazuju ozbiljan potencijal.
 
Inace odgledao sam sinoc Portland : Toronto na NBA TV, ono sta radi Paskal Siakam je zaista neobjasnjivo, prosto neobjasnjivo koliko je taj igrac napredovao za jako kratko vreme, mislim nikad niko nije imao neka posebna ocekivanja od njega u NBA, onako je visok, mrsav, vizljast, dobro skace, ima duge ruke i niko nista nije ocekivao od njega sem da bude onako epizodni igrac i igrac zadatka i po potrebi da skace, da igra odbranu, da pravu faulove kad treba i eventualno ako ubaci neki kos iz nekog odbitka ili iz zicera, odprilike tako nesto je i bio u prve 2 sezone od kako je dosao u NBA, prvu sezonu je igrao vise u razvojnoj ligi nego u NBA, drugu sezonu se malo poravio, imao u proseku mozda nekih 7 poena i 4,5 kokova ali realno ni nalik ovome sto sad radi, onako bio je dobar u skoku, u odbrani, ali jako skromnu tehniku je imao, sut nikakav, a sad covece sta radi, ubacuje po 30 poena kao od sale, ima ulaze, lepe finte i rolinge, trojke cepa samo dno mrezice, asistira, znaci nema segmenta igre gde je slab, doduse jos prosle sezone u plej ofu je eksplodirao, svi su mislili da je to odigrao iznad svojih mogucnosti , tad i nikad vise, ali ovo sto radi ove sezone je zaista neverovatno, realno zasad je vrlo ozbiljan kandidat za MVP-ja.
Prosto neverovatna prica, od potpuno nebitnog igraca koji igra razvojnu ligu za samo 2 godine postade on kandidat za MVP-ja, ono bukvalno kao u video igri.

Mislim svi su toliko pricali o Dzoelu Embidu kao o ogromnom potencijalu i cudu iz Kameruna, njegovog zemljaka Siakama niko skoro nije mi pominjao a sad ispade on bolji i od Embida, realno igra bolje od Embida iako daleko od toga da Embid igra lose ili ispod ocekivanja.
 
Iskreno mislim da je daleko od jednog od najvecih , mislim to je igrac koga zaobilazis u sirokom luku ako zelis nesto da osvojis , to je igrac koji moze da da 40-50 poena a da njegov tim izgubi 20 razlike , takodje te neverovatne brojke ima uglavnom iz dva razloga, prvi je sto non-stop sutira pa po zakonu velikih brojeva nesto mora i da udje a drugi je ove silne promene pravila , ono mrko ga pogledas vec ide na linuju penala (po 15-20 slobodnih bacanja izvodi za utakmicu, vise nego ponekad citave ekipe zajedno), realno da je igrao pre 15-20 godina, kad se igralo dosta ostrije i sa mnogo vise pozicione igre najverovatnije ne bi imao ni upola prosek i brojke kao sad.

Да нагласим да мислим на офанзивно највеће, не највеће уопште попут Џордана и Леброна. Харден делује јако моћно у офанзиви, не само кад шутира већ и при улазу. Кад га удвоје, асистира итд. Има разна оружја.
Ево сад гледам завршницу између Даласа и Никса па креће Денверов меч. Ко рано рани две среће зграби. :)
 
Pa sad i to je vec diskutabilno, dosta je dobar suter (iako po meni ne moze da se meri sa najvecim suterima tipa Redzi Miler, Rej Alen, Stef Kari, Pedja Stojakovic, itd), ima brzinu, eksplozivnost , mada opet sve mu je dosta olaksano, igra u ekipi gde je sve podredjeno njemu, takodje maltene i pravila igre su podredjena njemu, nikakav kontakt nad njima ne dozvoljavaju, itd , opet da ode u neku ekipu koja igra ozbiljnu, timsku kosarku ili da je igrao pre 15-20 godina mislim da ne bi imao ni blizu takve brojke.
Mada generalno kosarka, pogotovo NBA je dosta otisla u nekom cudnom smeru, prakticno skoro da vise ne postoji unutrasnja igra, poziciona igra, kontakt, kad vidis protivnickog igraca u naletu maltene moras da mu se sklonis da prodje , pa ono vecina timova igraju kao muve bez glave, samo trce gore dole i sutiraju za 3, ono ne stignu da odigraju neki organizovan napad jer neko sutne vec posle 5 sekundi napada i vecina timova igraju kao rukomet, ono ono trazi se visak po bokovima pa cim je neko malo slobodan odma sutira ili dok tako traze visak onda izvuku protivnicku odbranu pa neki alley-up/cepelin , ne bi cudilo da uskoro uvedu pravilo kao u rukometu pa pocnu da sviraju i pasivan napad (a sad ocigledno da to nekim igracima kao Harden recimo itekako odgovara) tako da generalno i ti neki igraci sto daju puno poena i imaju neke lude brojke i ne mora da bude neko realno merilo.

Pogledah i ja Dalas i Njujork, Luka Doncic novi tripl-dabl 33+10+11 uz 3 ukradene lopte i 1 blokadu , ali u poslednjoj cetvrtini skoro nista nije ubacio, Bobi Marjanovic jos jedna solidna partija 10 poena, 5 skokova i 1 asistencija za 15-ak minuta (4/7 sut iz igre), steta za Dalas jer mislim da ovakve utkmice moraju da dobijaju ukoliko zele u plej of , mada opet nije ni Njujork tako los koliko to pokazuje tabela i skor, moraju i oni nekad da pobede, pogotovo kod kuce.
 
Mada generalno kosarka, pogotovo NBA je dosta otisla u nekom cudnom smeru, prakticno skoro da vise ne postoji unutrasnja igra, poziciona igra, kontakt, kad vidis protivnickog igraca u naletu maltene moras da mu se sklonis da prodje , pa ono vecina timova igraju kao muve bez glave, samo trce gore dole i sutiraju za 3, ono ne stignu da odigraju neki organizovan napad jer neko sutne vec posle 5 sekundi napada i vecina timova igraju kao rukomet, ono ono trazi se visak po bokovima pa cim je neko malo slobodan odma sutira ili dok tako traze visak onda izvuku protivnicku odbranu pa neki alley-up/cepelin , ne bi cudilo da uskoro uvedu pravilo kao u rukometu pa pocnu da sviraju i pasivan napad (a sad ocigledno da to nekim igracima kao Harden recimo itekako odgovara) tako da generalno i ti neki igraci sto daju puno poena i imaju neke lude brojke i ne mora da bude neko realno merilo.
Да, то се сад види и у овом мечу Денвер-Бруклин, само додају спољној линији и пуцају лудачки. Није то то.
 
Inace ono sto sam primetio i sto meni bode oci je to da svi pricaju kako su klasicni centri izumrli a niko ne pominje kako su gotovo izumrli i klasicni plejmejkeri, mislim ima dosta tih odlicnih bekova, koji su vise kao kombo bekovi tipa Doncic, Lilard, Kemba Voker, Vestbruk , itd , ali onih autenticnih organizatora igre , dominantnih razigravaca, koji asistiraju, koji mogu da stanu na loptu, uspore ili podignu tempo igre , kakvi su bili recimo Stiv Nes, Dzejson Kid, Toni Parker, Geri Pejton, Dzon Stokton, Tim Hardavej, Andre Miler, Beron Dejvis, Consi Bilaps, Hoze Manuel Kalderon, itd gotovo i da nema vise, nema jer maltene igra se tako da organizaor igre i mozak ekipe vise nije ni potreban, mislim koga sad imas od klasicnih, autenticnih plejeva ajde da kazes Riki Rubio, Majk Konli, Kris Pol, Dzon Vol, Goran Dragic, Razen Rondo, Raul Neto , mada vec i Dragic i Dzon Vol su vec vise neki moderni kombo bekovi nego klasicni plejevi) iskreno vise ne bi mogao da se setim, mada mislim da ih maltene vise i nema, u celoj ligi mozda imas 6,7 klasicnih autenticnih plejmejkera, da ne kazem "10-ki".
 
Да, и то је тачно.
Овај Денвер како је шупаљ у одбрани...А обе екипе играју слично, само је Бруклин у првом полувремену бољи...Видећемо шта ће бити даље.
 
Ja sam igrao 2 na Bruklin sa hendikepom, hendipek na Bruklin bio 12 , znao sam da nema sanse da ih Denver dobije sa vise od 12 razlike ako ih uopste bude pobedio.

Inace meni nocas bukvalno falilo pola kosa za oko 8600.
Uplatim 20 kinti i odigram 4 para fudbala i 5 para kosarke , prodjem Kurasao ; Kostarika 2&2+ (kvota 3,40), dva para iz Kolumbije, Kukuta - Junior GG i Amerika Kali - Petrolera 1 i prodjem jos Zakatepec - Leones 1 iz meksicke druge lige , prodjem jos i jedan par iz brazilske kosarkaske lige Searense - Sao Zoze 2 (kvota 3 ), prodjem Finiks - Atlanta 1 (sa hendikepom+ 4,5) i kako stvari stoje Bruklin 2 sa hendikepom -12 , i ladno me obori jedan mec iz argentinske lige , odigram Argentino - Hispano Amerikano 2 , cista 2 bez ikakvog hendikepa, kvota 2,15 i ladno zavrsi se 89:88 , jbt zivot, ej zivote Srbine , ono u poslednji minut udju sa +4,5 razlike, bilo je 84:88 i ja gledam samo nek se zavrsi vise, onda je bilo 87:88 i dugo je stajalo 87:88, reko ajde vise kraj , nek je i sa pola kosa, samo nek pobede i onda izbaci kraj 89:88 , strasno i to garant ono primili kos u poslednjoj sekundi , uz zvuk sirene i bas lep tiket mi oborise.
 
Denver (8-3) - Bruklin (4-7) 101:93

Nikola Jokić
je do 18 poena stigao šutirajući 6/9 za dva, 2/5 za tri, uz pomenutih
deset skokova i tri asistencije. Za 28 minuta koliko je on igrao, Denver je dao
dva poena manje od Bruklina.


NBA rezultati:

Klivlend (4-7) - Majami (8-3) 97:108
Njujork (3-9) - Dalas (6-5) 106:103
Milvoki (8-3) - Čikago (4-8) 124:115
Nju Orleans (3-8) - LA Klipers (7-5) 132:127
Denver (8-3) - Bruklin (4-7) 101:93
 
LA Lejkers - Sakramento 99:97

Bogdan Bogdanović je za nešto manje od 37 minuta na terenu imao 18 poena
i pet asistencija, dok je Nemanja Bjelica meč završio sa 11 poena i četiri skoka.


NBA, ostali rezultati:


Šarlot - Detroit 109:106
Orlando - San Antonio 111:109
Hjuston - Indijana 111:102
Memfis - Juta 107:106
Minesota - Vašington 116:137
Oklahoma - Filadelfija 127:119
Golden Stejt - Boston 100:105
LA Lejkers - Sakramento 99:97
 
Uz rame Lebronu! "Kraljević" Luka u istoriji košarke!

Partija karijere u NBA ligi za Slovenca koji se upisao u istoriju košarke!

1574170437309.png


Ponestaju komplimenti za Luku Dončića, niko izuzev možda Lebrona Džejmsa nije pravio ovakve stvari u njegovim godinama. Noćas je Slovenac ubacio 42 poena, imao 12 asistencija, 11 skokova u derbiju Teksasa. Dalas je dobio San Antonio, ovo je Lukin rekord, jedini čovek koji je napravio tripl-dabl sa 40+ poena sa manje od 21 godine je Lebron Džejms. Mavsi su vodili od početka do kraja, Sparsi su ipak u finišu smanjili prednost, ali je pobeda pripala domaćima.

Luka Dončić ima šest tripl-dablova ove sezone, najviše u NBA ligi.

Ovo je inače najgora serija San Antonija od 2011. izgubili su šest mečeva u nizu, i već sada izgleda da ovo nije tim za plej-of i da će neverovatna Popovićeva serija biti prekinuta.

Marjanović nije igrao protiv bivšeg kluba.

Kris Pol se vratio u grad, ali nije uspeo da slavi protiv Klipersa. Ubacio je 22 poena za Oklahomu, pobeda je ostala na Pacifiku, Montrez Harel je odigrao strašan meč, 28 poena, 12 skokova, 5 asistencija. Tander je bio blizu, vodili su sa 88:86, ali je Pol Džordž presudio bivšem klubu. Pogodio je trojku, posle toga dodao i bacanje u poslednjoj sekundi za preokret u samom finišu. Oklahoma je izgubila svih pet mečeva na strani.

Boston se oporavio od poraza u Sakramentu, tek drugog u sezoni, dobili su neugodni Feniks, spustili Sanse na 85 koševa. Tejtum je ubacio 26 poena imao 11 skokova, domaći su bili bez Rubija koji je očigledno pokretač tima, bez njega deluju sporo i bez pravih rešenjqa u napadu.

Karl Entoni Tauns je utišao Jutu, 29 poena, 13 skokova, 5 asistencija, iako i dalje bez Viginsa, "Vukovi" su dobili na teškom gostovanju. Kat je prvo dobio blokadu od Gobera, ali je onda sasuo sedam trojki, odbrana Minesote je spustila "Džezere" na 36.8% šuta, najmanje u sezoni i uspela da zabeleži važan trijumf.

Milvoki je posle Indijane, dobio još jednog rivala iz divizije, slavili su u Čikagu, Bruk Lopez je ubacio 19 poena, Adetokumbo 33 i mada je izgubio osam lopti, njegov tim je prelomio u poslednjoj četvrtini. Tada se videla i razlika u kvalitetu, Baksi su završili meč sa 17:2 i to je bila razlika. Janisu je svirano pet ličnih u napadu, ali je ostao na parketu do kraja. Starteri Bulsa su bili užasni, klupa je dala 63 poena, ali nije pomoglo.

Hjuston je razbio Portland za tri četvrtine, Vestbruk je uz 28 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija, potrošio je mnogo više lopti od Hardena, "Brada" je brojao do 36, uz 6 skokova i 5 asistencija. On ima prosek blizu 40 poena ove sezone, pa je ovo u stvari manje od proseka, a drugi strelac lige Adetokumbo je na 30.3 poena. Za Vestbruka ovo je bio 141. tripl-dabl u karijeri.

Lilard loš samo 13 poena, Karmelo Entoni će se danas priključiti Blejzersima.

Indijana je rasturila Bruklin u Njujorku, 24 poena Arona Holideja, uz 13 asistencija, veče Karijere, njegov brat Džastin je dodao 20, Netsi bez Kajrija, Dinvidi je meč završio sa 28 poena, u drugoj četvrtini njegov tim je primio 41 koš.

Šampion je bio previše dobar za Hornetse koji su ih, zanimljivo, dobili dva puta u nizu, a meč će ući u istoriju Toronta, rekord franšize od 40 timskih asistencija, Gasol je napravio devet, VanFlit osam.

Toronto je jedan od četiri tima bez poraza kod kuće ove sezone, bilo ih je pet, Juta je izgubila od Minesote. Ostali su Boston, Majami i Filadelfija koji čuvaju domaći teren.

Očajnici su igrali u MSG, Niksi su dobili Klivlend, četvrta pobeda za njih, toliko ima rival iz Ohaja, uz poraz manje. Kod domaćih Randl 30 poena, Markus Moris 23, gosti bez Lova i Nensa Džuniora, pre devet dana Kavsi su slavili na ovom gostovanju, sada nijednom nisu vodili...

Rezultati:

Njujork - Klivlend 123:105
Toronto - Šarlot 132:96
Bruklin - Indijana 86:115
Hjuston - Portland 132:108
Čikago - Milvoki 101:115
Dalas - San Antonio 117:110
Juta - Minesota 102:112
Feniks - Boston 85:99
LA Klipers - Oklahoma 90:88
 
Drejk i "vatreni navijač" dobili šampionsko prstenje, neće i igrači koji su branili boje Toronta!

Potez koji je iznenadio mnoge.

1574170605127.png


Toronto Reptorsi su minule sezone iznenadili čitav košarkaški svet, predvođeni Kavajem Lenardom došli su do prvog šampionskog prstena u svojoj istoriji.

Dobili su u finalu velikog favorita Golden Stejt Voriorse sa 4:2, iskoristili su činjenicu da su "Ratnici" imali veliki broj povreda i zasluženo došli do titule.

Poznato je da su šampionsko prstenje podelili osim igračima i članovima stručnog štaba i velikom navijaču i tzv. "globalnom ambasadoru" kluba, hip-hop zvezdi Drejku, ali i "vatrenom navijaču" Navu Batiji.

Utoliko više je začuđujuća informacija da su odlučili da ne dodele prstenje igračima koji su veći deo regularne sezone, u kojoj je i osvojena titula, proveli u klubu.

U pitanju su Si Džej Majls, Delon Rajt i Jonas Valančijunas, koji su klub napustili sredinom februara, poslednjeg dana za trejdove.

"Nije to bila laka odluka, ali da budem iskren, mislim da je prema svim standardima. Odradili smo domaći, razgovarali sa timovima i mislim, ne sećam se tačno, ali da je u samo jednom scenariju tim ponudio prsten.

Mislim da je to bio slučaj sa Andersonom Varežaom i Golden Stejtom, ali mislim da su to bile jedinstvene okolnosti.

Jasno je da ova situacija ne ostavlja dobar utisak, ali mislim da je liga jednostavno takva
", izjavio je GM Toronta Bobi Vebster.

Dakle, Rajt, Majls i Valančijunas će ostati uskraćeni za šampionsko prstenje.

Dodajmo samo da je Majls u šampionskoj sezoni odigrao 40 mečeva u regularnom delu sezone za Reptorse, Valančijunas 30, dok je Delon Rajt odigrao čak 49.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top