NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Noć trilera, Kajri pao sa sirenom, Dončiću presudio "VAR"!


Nekoliko napetih mečeva, rešavanih u poslednjem sekundu, a u Teksasu smo videli košarkaški VAR.

1572269637916.png


Luki Dončiću nedostajala je jedna asistencija za novi tripl-dabl, Slovenac je ubacio 29 poena, imao 12 skokova i 9 asistencija, ali nije pomoglo, Portland je odneo pobedu iz Teksasa.

MekKolum je brojao do 35, Lilard ubacio 26 poena, Vajtsajd je pokupio 14 lopti, gosti su pobedili posle drame, Lilard je postigao koš za vođstvo, onda i ubedio kouč Stotsa da traži tajm aut i proveru prekršaja koji mu je suđen nakon što je Fini-Smitu izbio loptu. Bio je u pravu, usledilo je prema pravilima podbacivanje, Porzingis je pogrešio, dodao loptu prilikom skoka gostima, nad Bazmorom je napravljen prekršaj, odveo je Blejzerse na +3, očajnički pokušaj Hardeveja sa pola terena nije doneo produžetak.

Porzingis je ubacio 32 poena, Marjanović i dalje nije debitovao.

Lejkersi su prejaki za Šarlot, Entoni Dejvis je ubacio 19 poena, Lebron 20 imao je i 12 asistencija, pa domaćin nije imao teškoća da stigne do druge pobede u nizu. Beležimo i odličnu partiju Dvajta Hauarda, 16 poena, 10 skokova i 4 blokade, podsetio je na svoja najbolja vremena.

Minesota i dalje perfektna, KAT ovoga puta nije ponovio brojke iz prva dva meča, ali je Tauns završio sa 23 poena, 11 skokova, 4 asistencije. Vigins je imao jedno od svojih večeri u zadnjih šest minuta rasturio goste sa Floride, upisao je 25 poena, od toga 16 u finišu meča. Pokazao je još jednom da je veliki potencijal bez kontinuiteta u igrama. Ovo je najbolji start Minesota u poslednjih šest godina, još jedna pobeda i biće najbolji u deceniji koja nije baš donela neki uspeh.

Memfis je u ranom večernjem terminu posle mnogo drame slomio Netse, oba tima imaju skor 1-2, za "Grizlije" ovo je prva pobeda, neočekivana, ali zaslužena. Gledali smo dramu i produžetak, Džej Krauder je pogodio trojku sa sirenom za pobedu. Videlo smo i demonstraciju onoga što tim iz Tenesija čeka u budućnosti, Dža Morant, ruki sa Marej Stejta, drugi pik drafta je ubacio 30 poena, na drugoj strani Kajri 37, LeVert 27, Dinvidi 16, on je promašio bacanje u finišu za pobedu, dao je šansu Memfisu koju je Krauder pretvorio u trijumf.



Marko Gudurić je igrao manje nego u prethodnim mečevima, nešto više od pet minuta, ubacio dva poena.

Rezultati:

Memfis - Bruklin 134:133
Dalas - Portland 119:121
Minesota - Majami 116:109
LA Lejkers - Šarlot 120:101
Oklahoma - Golden Stejtt 120:92
 
Lebron evakuisan sa porodicom!


Ne uspeva da nađe sobu, pa ako imate malo slobodnog prostora u El-Eju, probajte da pomognete "Kralju".

1572269713112.png


Džejms Lebron je morao da napusti dom. Kada se vratio kući nakon pobede u sinoćnjem meču, morao je da pokupi ženu i troje dece i napusti dom u Los Anđelesu.

Tvitovao je da je vatra blizu njegovog imanja na zapadu grada, blizu Sonore i da je zbog opasnosti čak 180 000 ljudi evakuisano.

"Evo vozim se sa ženom i decom, tražeći negde sobu da prespavam, bez uspeha", napisao je Lebron.

Požari su veliki, mesecima nije pala kiša što je veliki problem, šerif u Sonori kaže da se ovakvi požari ne pamte i da nikada nije bilo evakuisano ovoliko ljudi...
 
Bogdanovi ĆORCI i NEPRIMETNI Jokić!
Sakramento - Denver 94:101

Jokić je meč završio sa devet poena, uz šut od 4/10 za dva i
0/5 kada se radi o trojkama, a zabeležio je i 13 sokova,
dve asistencije, dve osvojene lope, jednu blokadu i dve
izgubljene lopte za 28 minuta.

Bjelica sa 12 poena,2 poena (šut za dva 0/5, ali zato za tri 4/6),
uz šest sokova, po tri asistencije i blokade, te jednu krađu i
jednu izgubljenu loptu,

a Bogdanović sa šest uz šut iz igre 2/11.
(šut za dva 1/5, za tri još skromnije - 1/6), ali i sa šest asistencija,
pet skokova i po jednom osvojenom i izgubljenom loptom


NBA rezultati:

Detroit - Indijana 96:94
Njujork - Čikago 105:98
Toronto - Orlando 104:95
Atlanta - Filadelfija 103:105
Milvoki - Klivlend 129:112
Hjuston - Oklahoma Siti 116:112
Nju Orleans - Golden Stejt 123:134
San Antonio - Portland 113:110
Sakramento - Denver 94:101
Feniks - Juta 95:96
LA Klipers - Šarlot 111:96
 
Poslednja izmena:
Денвер није играо бриљантно, али је победио што је најбитније. Сакраменто се држао у првом полувремену, али једноставно немају квалитет ( осим пар индивидуалних ), види се да су дивља екипа. Денвер тимски до победе, није много недостајала слабија поентерска рола Николе Јокића нити мислим да се ико због тога узбуђује тамо. Што се тиче Богдана...он је сјајан играч само што је проблем што му као беку-шутеру пречесто затаји шут тако да чисто сумњам да ће успети да испослује бољи уговор. Можда чак и боље за њега ако би прешао на позицију плеја, мање би се срамотио очајним шутем. Такође, не очекујем ове сезоне бољу игру него последње што ће рећи да смо од њега видели максимум. Бјелица ок у дефанзиви + пар тројки. Од њега се много више ни не очекује. Све у свему, Денвер и ове сезоне показује да је један од главних претендената на прво место западне конференције.
 
Sakramento ima odlicne igrace Bogdanovic, Hild, Foks, Barns, Ariza, Bigli, Bjelica..............ali problem je sto su to sve igraci izrazito ofanzivnih karakteristika, jedino je tu Ariza poznat i kao dobar defanzivac, njihova glavna boljka je odbrana a takodje vidi se da imaju i puno oscilacija u igri i da nisu bas najbolje uigrani, mada polako sam pocetak je sezone ima vremena da se sto sta ispravi, da se udje u neke pobednicke serije.....itd.

Sto se tice nasih Bjelica je bio odlican i to na oba dela terena sa 12 poena 6 skokova, 3 asistencije, 3 rampe za oko 35 minuta , Bogdanovic je imao slabo sutersko vece (2/12) ali je donekle izvadio stvar sa 6 asistncija i 5 skokova, mada nije previse ni igrao u drugom poluvremenu (igrao je sve skupa 19 minuta) jer ocigledno video je Luk Volton da ga nece sut, da nema svoje vece pa onda nije ni hteo da ga forsira, Badi Hild je takodje imao jako slabo sutersko vece, sut iz igre samo 2/13, nego anonimni Reson Holms je iskocio iz drugog plana i odigrao zaista izvanrednu utakmicu uz onih par monstruoznih zakucavanja.

Bogdan Bogdanovic nije imao sutersko vece ali je zato njegov prezimenjak bas izdominirao u jako interesantnom mecu protiv Finiksa koji je Juta ipak dobila nekako 96:95 , Bojan Bogdanovic je ubacio 29 poena uz fantastican sut iz igre 8/13, 4/8 za 3 , istakli su se jos Donovan Micel sa 25 poena uz nesto losiji sut iz igre 9/24, Rudi Gober sa 15 poena , 18 skokova i nekoliko dobrih odbrana, kod Finiksa prednjacili su se Devin Buker sa 21 poenom, Keli Oubre Dzunior sa 18, Dzevon Karter sa 15, Eron Bajns sa 12, Riki Rubio koji je bio blizu tripl-dabla sa 10 poena, 10 skokova i 8 asistencija, Frensk Kaminski je sa klupe dodao isto 10 poena i 8 skokova.

Takodje i Atlanta i Filadelfija odigrali jako uzbudljiv mec kao i Detroit i Indijana, San Antonio i Portland i Hjuston i Oklahoma, inace zasad najjaci utisak je ona utakmica Bruklina i Memfisa i ona trojka Dzae Kraudera uz zvuk sirene za pobedu.

Inace na pocetku ove sezone ima bas jako puno iznenadjenja i neizvesnih utakmica do samog kraja sto potvrdjuje ono da su timovi dosta ujednaceni , da svako svakog moze da pobedi i da nema izrazitih favorita kao pre.
 
У 2:00 Денвер игра против Даласа. Очекујем бољи меч Јокића јер он најбоље игра против најјачих, али видећемо и како ће да се носи са Порцингисом.
 
Denver - Dalas 106:109

Nikola Jokić je ostvario drugi tripl dabl u novoj NBA sezoni,
uz 10 poena, 10 skokova i 10 asistencija
Dok je Jokić bio na parketu, Nagetsi su dali 15 poena više nego što su primili

NBA rezultati:

Majami - Atlanta 112:97
Denver - Dalas 106:109
LA Lejkers - Memfis 120:91

 
Гледао сам меч, Денвер водио у већем делу, али у последњој четвртини су Маверикси стисли папучицу за гас. Џаба му трипл-дабл, поентерски је био и у овом мечу слаб. У овој модерној нба кошарци ми недостају центарски дуели, сви центри беже од коша и онда додају за три или убациваање нижих играча. Порцингис и Јокић не знам да ли су имали један дуел.
 
Iako je očigledno da je utakmicu izgubila klupa Denvera (Hardavej jr. u sezoni 26% za tri, sinoć 4/6, Džekson u sezoni 37% sinoć 2/2, Finey u sezoni 33%, sinoć 2/2) primetno je da Jokića u poslednje vreme prosto mrzi da se gura pod košem.
To sad kao šatro pravda željom za asistencijom ili po medijima tripom kako nema glavnog igrača, a u osnovi je prosto lenjost, vidi se iz aviona.
U stilu, j.b.g klaj klaj da se odradi i ovaj dan.
Kako drugačije objasniti da jedini značajan mismeč u ovom duelu je baš Jokić Pauel ili Kleber, a nije korišten nijednom tokom meča.
Ponekad baš deluje skroz odsutno, kao Miličić, s tim što on mora da sakrije da mu se ne igra, a Miličić to nije krio.
istina je da su saiorači poprilično limitirani i jednosmerni, ali baš tolika nezainteresovanost na parketu ne priliči nekome ko je uzeo 150 miliona, i bez obzira na to štp se slovi liderom ekipe, neće to posldavci tamo trpeti...
Ili možda samo nije ustao na pravu nogu.
 
Мени делује да он баш има тимски приступ и зато неће да се гура под кош и ту поентира. Тиму је потребан лидер колико год он то не желео. Иначе, има до краја каријере да накрца огроман број трипл-даблова и да уђе у историју, ал џаба му то ако не освоји прстен.
 
Мени делује да он баш има тимски приступ и зато неће да се гура под кош и ту поентира. Тиму је потребан лидер колико год он то не желео. Иначе, има до краја каријере да накрца огроман број трипл-даблова и да уђе у историју, ал џаба му то ако не освоји прстен.
Upravo ovo ; sa 10-15 poena po utakmici (ako juri timski rad) nece puno pomoci timu
Evo cisti primer Westbrook ; sta je uradio sa onolikim tripl-dablovima ? Nista
 
Јокић је прошле сезоне имао 20 поена у просеку. Доћи ће он и ове до тога, али једноставно мора да преузме лидерску улогу и постане себичнији ако жели да икада узме прстен. Његов менталитет није баш подобан за НБА. Додуше, неко ће рећи да је Вестбрук јако себичан па исто није освојио титулу али он је екстрем са супротне стране.
 
Sakramento - Šarlot 111:118

Bogdan Bogdanović je za 26 minuta na parketu postigao 12 poena,
ali uz loš šut iz igre. Bogdan je pogodio samo četiri šuta od 14 pokušaja.
Čak 11 puta je pokušao da pogodi za tri poena, a uspeo je dva puta.
Statistici je dodao još pet asistencija i dva skoka.

Nemanja Bjelica je na parketu proveo minut manje od saigrača iz reprezentacije
i za to vreme, upisao je 11 poena, četiri skoka i jednu ukradenu loptu.
Za razliku od Bogdanovića, dosta je precizniji bio iz igre. Šutirao je šest puta,
a jedini šut koji je promašio, bio je pokušaj za tri poena.


Ben Simons DAVIO centra Vulvsa! OPŠTA LUDNICA!

Filadelfija - Minesota 117:95



NBA rezultati:

Klivlend - Čikago 117:111
Orlando - Njujork 95:83
Filadelfija - Minesota 117:95
Boston - Milvoki 116:105
Bruklin - Indijana 108:118
Toronto - Detroit 125:113
Oklahoma - Portland 99:102
Vašington - Hjuston 158:159
Sakramento - Šarlot 111:118
Juta - LA Klipersi 110:96
Golden Stejt - Finiks 110:121
 
Poslednja izmena:
Гледао ноћас Сакраменто-Шарлот. Сакраменто једно време водио, али опет им је дошла главе та дивљачка игра. Бјелица је био солидан, мада није пуно играо. Богдан опет катастрофа шут. Шутирали су више за три него за два поена...нисам сигуран колико им је то исплативо.

Жао ми због Карија.
 
Embid i Tauns nastavili "rat" na društvenim mrežama, pale teške reči!

Veoma sadržajno veče u NBA ligi je iza nas, Finiks je pobedio Golden Stejt Voriorse i pokazao da će ove sezone biti ozbiljan kandidat za plej-of, dok su "Ratnici" ostali bez Stefa Karija, koji je polomio levu ruku i čeka ga duža pauza.

Videli smo i lud meč u prestonici između Vizardsa i Roketsa, koji je završen pobedom Hjustona od pola koša razlike, na susretu je palo preko 300 poena za regularnih 48 minuta. Više OVDE.

Ipak, najveću pažnju privukao je incident sa utakmice između Filadelfije i Minesote, koju su Siksersi rešili u svoju korist.

Naime, Džoel Embid i Karl-Entoni Tauns su se potukli na terenu, usledio je opšti haos, umešali su se i ostali saigrači, na kraju je čak i majka centra Timbervulvsa imala šta da kaže kamerunskom centru dok je napušta teren, kako je očekivano zaradio isključenje.

Ipak, nije tu bio kraj čitavom haosu.

Dvojac je "rat" nastavio na društvenim mrežama, Embid je opalio prvi hitac.

"Sjajan timska pobeda!!! Ja sam rastao uz lavove, a sinoć me je napala mačka.

Čak mi je i njegova mama pokazivala srednji prst
", napisao je između ostalog centar Filadelfije, jasno aludiravši i na inicijale centra Minesote (KAT/CAT = mačka).

Stigao je ubrzo i odgovor od Taunsa.

"Nisam ja nikakva pi***. Rastao uz lavove", napisao je Tauns ironično, uz par priloženih fotografija, među kojima je i slika uplakanog Embida, nakon poraza od Toronta u prošlosezonskom plej-ofu.

Naravno, nije mu "Proces" ostao dužan.

"Taj tvoj fazon opakog momka ne pali. Ti znaš šta si, šta si oduvek bio, PI***.

Razbijam te i molim te, izbori taj plej-of pre nego što pričaš. Opšte je poznato da te POSEDUJEM
", napisao je Embid, uz priložene fotografije na kojima je još jedna prepiska pomenutog dvojca sa društvene mreže "Instagram".

Liga će bez sumnje kazniti dvojac, pominje se i kazna za Bena Simonsa, koji ih je razdvajao, ali se malo zaneo, pa je uhvatio Taunsa u kragnu i oborio ga na parket.
 
Velika čast za Dirka Novickog!

Dalas se zahvalio legendi kluba.


1572543175667.png


Dirk Novicki se minule sezone povukao iz aktivnog igranja košarke.

Proveo je 21 godinu u dresu Dalas Maveriksa, svoju čitavu NBA karijeru, osvojio je sa ekipom iz Teksasa i prsten 2011. godine, bio je četiri godine pre toga i najkorisniji igrač lige, a u 14 navrata je igrao na Ol-star utakmicama.

Jasno, ostavio je dubok trag u franšizi iz Dalasa, a sada mu se grad jednim sjajnim gestom zahvalio za sve učinjeno u dresu Mavsa.

Naime, Dirk Novicki je od danas i zvanično dobio ulicu u ovom američkom gradu.

"Nowitzki Way" ulica se nalazi južno od "Amerikan Erlajns centra" u kojem je nemački košarkaš odigrao 18 sezona u dresu Maveriksa.

"Ovo je malo veće od košarke. Ovo govori o mom odnosu sa gradom. Dobio sam puno ljubavi iz ove zajednice", izjavio je Novicki.

 
Гледе овог сукоба два центра иако делује као ружна ствар мало враћа носталгију на времена кад су центри били "прави мушкарци" и кад се шибало.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top