Navijači Engleske na utakmici u Prištini pevali "Srbi su kopilad gde god da se nađu"

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.365
Navijači Engleske na utakmici u Prištini pevali "Srbi su kopilad gde god da se nađu"

Ne može da prođe neka međunarodna utakmica, a da se Englezi ne žale na rasizam i traže drakonske kazne. Da li će sada oni biti kažnjeni?
Englezi su gostovali u nedelju u Prištini gde su igrali protiv takozvanog Kosova, a njihovi navijači su pevali uvredljive pesme na račun Srba.
Jedan od normalnih navijača je to snimio i postavio pitanje da li će sada UEFA da kazni Englesku zabranom dolaska navijača na utakmicu, kao što je to bio slučaj upravo sa Srbijom.
13991991685dd2673ee0a39532509521_w640.jpg

Međutim, Sem Strit je postavio još bitnije pitanje. Da li se rasizmom nazivaju samo uvredljiva skandiranja navijača iz istočne Evrope?
"Srbi su kopilad gde god da se nađu", pevaju Englezi pod vođstvom jednog zemljaka, dok pored njega čovek pokazuje simbol albanskog orla.
Stritova objava je izazvala burnu raspravu, dobio je i reči podrške ali je bilo i negodovanja. Jedan od komentatora mu je "objasnio" da "ne bi trebalo preterivati i praviti senzacionalizam gde mu nije mesto, jer nikakvog rasizma nije bilo, već uobičajene pesme u kojoj se umesto Srbija koriste i imena klubova ili drugih reprezentacija".
"A to se radi uz ovu gestikulaciju orla? Pa, da su Englezi otišli u Moskvu, popili nekoliko pića sa Rusima, podigli zastavu Ruske Imperije i fotografije Putina i zapevali 'Ukrajinci su razbijeni gde god da se nađu', da li bi i to bilo samo o fudbalu?", replicirao je ogorčeni Strit.

Sam Street
@samstreetwrites


On video, in the stadium.

I assume UEFA will make England play their first game of Euro 2020 at Wembley behind closed doors for this, or is it only racist behaviour when Eastern European fans do it?
Embedded video
697
10:25 PM - Nov 17, 2019
Twitter Ads info and privacy
364 people are talking about this


Meč na stadionu "Fadilj Vokri" i ubedljiva pobeda Engleske (4:0) su ostali u senci oduševljenja Albanaca dolaskom gostiju sa Ostrva.
"Dobrodošli i poštovanje" pisalo je na bilbortima širom Prištinem dok su Albanci Engleze nazivali "braćom" i nosili njihove zastave.
Engleski tabloid "San" prenosi da su kosovski fudbalski navijači "uložili velike napore da učine da se engleski igrači osećaju dobrodošlo".
Kako piše, "povrh svega toga, kosovski tim je pustio englesku reprezentaciju da odsedne u njihovom omiljenom hotelu i prebacio se u drugi".
"Gardijan" navodi da na Kosovu "nikada nije zaboravljena uloga Velike Britanije u okočanju brutalne borbe sa srpskim snagama".
Kako pišu "zbog toga su ulice nazvane po Toniju Bleru i Robinu Kuku, koji su bili ključni u kreiranju politike koja je dovela do toga da NATO prisili Beograd na povlačenje trupa sa Kosova, i zato je šačica dece dobila poznato ime Toni Bler".
"Godine 1999. utakmica sa engleskim vojnicima dala je znak mladim Kosovarima da mogu da gledaju napred u budućnost. Danas Engleska igra u Prištini", poručili su Albanci.

http://www.nspm.rs/hronika/navijaci...u-kopilad-gde-god-da-se-nadju.html?alphabet=l

Dabogda im braca Siptari prodali 10000 tona heroina naredne godine u Engleskoj....


Tema je politicka i postavljam pitanje...

Zasto nas Englezi ovoliko mrze? Zasto su uvek protiv nas?
 
ajd da razumem da smo igrali protiv njih

Ali nikakve veze sa njima nemamo a oni ovakvu mrznju protiv nas proizvode....
Ta stoka je i izmislila pogrdni izraz za Srbe ''mali Rusi na balkanu'', mater im j**** sugavu , smrdljivu, pegavu anglosaksonjersku. Najgori veci narod ikada. Gurnuli su nas u klanicu 27. marta 1941. kada je sve to moglo biti izbegnuto sa daleko manje srpskih zrtava. Pomagali su turke u 19. veku . Olos....
 
Većinom fudbalski navijači su nasilnici, huligani i vrlo često rasisti i šovinisti. To je tako u evropskim zemljama. Ima i slučajeva kada su druga krajnost pa su neke komunjare kao u Italiji ali uglavnom šetaju od fašizma do komunizma. To je tako što se tiče tih vatrenih navijača. Ne treba na osnovu njih praviti sliku o celoj naciji. Jel to znači da Srbe treba gledati kroz navijače Zvezde i Partizana gde dosta ima i kriminalaca? Pa ne, to je manjinski deo svake evropske nacije ali mnogo glasan i nasilan.
 
Većinom fudbalski navijači su nasilnici, huligani i vrlo često rasisti i šovinisti. To je tako u evropskim zemljama. Ima i slučajeva kada su druga krajnost pa su neke komunjare kao u Italiji ali uglavnom šetaju od fašizma do komunizma. To je tako što se tiče tih vatrenih navijača. Ne treba na osnovu njih praviti sliku o celoj naciji. Jel to znači da Srbe treba gledati kroz navijače Zvezde i Partizana gde dosta ima i kriminalaca? Pa ne, to je manjinski deo svake evropske nacije ali mnogo glasan i nasilan.
Da, s tim sto se kod ove dve nacije (kod Engleza i ne toliko) moze napraviti slika o celoj naciji. Nema razlike izmedju siptara huligana i 'obicnog'.
 
Није да подржавам расизам, али после недавне утакмице Бугарска-Енглеска где је десетак навијача Бугарске вређало по расној основи енглеске фудбалере, Борис Джонсон је захтевао да Уефа због тога оштро казни фудбалску репрезентацију Бугарске. Подржавам га у том захтеву и Уефа је казнила фудбалски савез Бугарске са чини ми се 100000 еура и једном утакмицом пред празним трибинама. На захтев премијера Бугарске председник фудбалског савеза Бугарске и селектор реперезентације су поднели оставку после ове утакмице и четворица навијача који су учествовали у овом инциденту су ухапшени и биће им суђено. Јако ме занима да ли ће Борис Джонсон после овог испада енглеских навијача захтевати од Уефе да се оштро казни фудбалски савез Енглеске? Да ли ће захтевати смену председника фудбалског савеза Енглеске и селектора и да ли ће ухапсити енглеске навијаче због овог инцидента? Или би требало Вучић да захтева од Уефе да оштро казни фудбалски савез Енглеске због овога?
 
Poslednja izmena:
Није да подржавам расизам, али после недавне утакмице Бугарска-Енглеска где је десетак навијача Бугарске вређало по расној основи енглеске фудбалере, Борис Джонсон је захтевао да Уефа због тога оштро казни фудбалску репрезентацију Бугарске. Подржавам га у том захтеву и Уефа је казнила фудбалски савез Бугарске са чини ми се 100000 еура и једном утакмицом пред празним трибинама. На захтев премијера Бугарске председник фудбалског савеза Бугарске и селектор реперезентације су поднели оставку после ове утакмице и четворица навијача који су учествовали у овом инциденту су ухапшени и биће им суђено. Јако ме занима да ли ће Борис Джонсон после овог испада енглеских навијача захтевати од Уефе да се оштро казни фудбалски савез Енглеске? Да ли ће захтевати смену председника фудбалског савеза Енглеске и селектора и да ли ће ухапсити енглеске навијаче због овог инцидента?
Kazne padaju često za rasnu osnovu ali za nacionalnu osnovu nešto redje. Na primer vredjanje crnaca je baš ono ekstrem al vredjanje Engleza, Srba, Nemaca, Poljaka baš i nije nešto sankcionisano jer se i retko dešava, uglavnom je rasna osnova u igri. Mislim da su na jednoj utakmici i Zvezdini navijači protiv nemačkog kluba vikali dojče švajne, nemačke svinje pa tu koliko se sećam nije bilo kazne ali bila je kazna kada su veličali Ratka Mladića, Karadžića i tako to. Kažnjavaju kada se vredjaju crnci i muslimani,dakle rasna i verska osnova.
 
Kazna padaju često za rasnu osnovu ali za nacionalnu osnovu nešto redje. Na primer vredjanje crnaca je baš ono ekstrem al vredjanje Engleza, Srba, Nemaca, Poljaka baš i nije nešto sankcionisano jer se i retko dešava, uglavnom je rasna osnova u igri. Mislim da su na jednoj utakmici i Zvezdini navijači protiv nemačkog kluba vikali dojče švajne, nemačke svinje pa tu koliko se sećam nije bilo kazne ali bila je kazna kada su veličali Ratka Mladića, Karadžića i tako to.
Да ли је на расној или националној основи увреда је увреда. Борис Джонсон је лицемер ако не захтева ошту казну за фудбалски савез Енглеске због овог инцидента.
 
Да ли је на расној или националној основи увреда је увреда. Борис Джонсон је лицемер ако не захтева ошту казну за фудбалски савез Енглеске због овог инцидента.
Slažem se, smatram da svakoga treba kažnjavati za vredjanja na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi ali koliko vidim kažnjavaju samo za rasnu i versku, dakle ispada da su samo crnci i muslimani zaštićeni dok recimo možeš nacije pljuvati.
 

Back
Top