Navijač Dinama brutalno pretukao dve lezbejke

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.297
Jedna od napadnutih je državljanka Ujedinjenog Kraljevstva. Jedna od djevojaka ima slomljenu čeljust, rasječenu usnicu i potres mozga, a druga ima hematome i masnice po licu.

Dvije djevojke, lezbijski par, napadnute su i pretučene u petak 22. lipnja nešto prije šest sati ujutro na zagrebačkoj Trešnjevci. Prema njihovu svjedočenju napadač je pripadnik Bad Blue Boysa, a osim šakama, obrušio se na njih i riječima.

– Da ste u Beogradu, ne biste se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i ******, treba vas sve pobit i popalit! BBB i huligani, je li ti to razumiješ – neke su od uvreda koje im je izrekao, navodi portal Politika Plus.

PU zagrebačka izvijestila je da su žrtve, 30-godišnja hrvatska državljanka te 28-godišnja državljanka Ujedinjenog Kraljevstva, oko 6 sati zatražile policijsku intervenciju. Obje su žene po dolasku policijskih službenika, na mjestu događaja, liječničku pomoć odbile, a policijski službenici provode izvide u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaska počinitelja.

Priopćenjem su se oglasili i iz Zagreb Pridea u kojem ističu kako su, ne računajući psihičke posljedice i stanje šoka, posljedice napada brutalne.

Jedna od djevojaka ima slomljenu čeljust, rasječenu usnicu i potres mozga, a druga ima hematome i masnice po licu.

Napadač je, svjedoče djevojke, bio odjeven u traperice i majicu na kojima je, prema sjećanju žrtava, pisalo "Run" i "Zagreb". Visok je oko 180 cm, star oko 25 godina i nije se činilo da je bio pod utjecajem alkohola ili droga. Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu.

Nakon što su djevojke izašle na stanici kod trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao pokraj rotora na Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju.

Zagreb Pride angažirao je odvjetnički ured Bandalo&Labavić s kojima su uspješno surađivali na niz drugih zločina iz mržnje, od napada pred klubovima Sirup i Jedinica do dva napada u zagrebačkom javnom prijevozu prošle godine.

– Protiv zasad nepoznatog počinitelja podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u vezi sa zločinom iz mržnje – poručili su iz Zagreb Pridea i pozvali sve koji imaju informacije o ovom napadu da se jave u trešnjevačku policijsku postaju ili izravno Zagreb Prideu.

Od policije očekuju da pronađu počinitelja, da protiv njega podignu kaznene prijave i da se u kaznenom postupku napadaču izreče bezuvjetna zatvorska kazna.

– Zločini iz mržnje protiv LGBT osoba moraju prestati i moraju se suzbiti svih zakonskim sredstvima te s najstrožom javnom osudom – napominju iz Zagreb Pridea.

http://www.vecernji.hr/vijesti/zaljubljene-djevojke-tresnjevci-pretukao-bbb-ovac-clanak-424237
 

Back
Top