Naučnici kažu da su pronašli lokaciju koja označava novo poglavlje u istoriji Zemlje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.394
(CNN) Naučnici su identifikovali geološku lokaciju za koju kažu da najbolje odražava predloženu novu epohu nazvanu antropocen – veliki korak ka promeni zvanične vremenske linije istorije Zemlje.

Termin antropocen, koji je prvi put predložen 2000. godine da bi odražavao koliko je ljudska aktivnost duboko promenila svet, postao je uobičajena akademska reč koja objedinjuje različite oblasti proučavanja.

„Kada 8 milijardi ljudi ima uticaj na planetu, sigurno će biti posledica“, rekao je Kolin Voters, počasni profesor na Geografskoj, geološkoj i školi za životnu sredinu Univerziteta u Lesteru i predsednik Radne grupe za antropocen .

„Preselili smo se u ovo novo stanje Zemlje i to bi trebalo da bude definisano novom geološkom epohom“, dodao je Voters.

AWG, grupa koja se trenutno sastoji od 35 geologa, radi od 2009. na tome da antropocen postane deo zvanične vremenske linije Zemlje. Grupa je 2016. utvrdila da je epoha antropocena počela oko 1950. godine — početka ere testiranja nuklearnog oružja, čiji se geohemijski tragovi mogu naći širom sveta. Od tada, istraživači su razmotrili 12 lokacija koje bi mogle da obezbede ključni dokaz potreban za podršku njihovom predlogu, od kojih je devet stavljeno na glasanje.

Naučnici su u utorak objavili geološko nalazište - jezero Kraford u Ontariju u Kanadi - koje najbolje prikazuje geološki uticaj antropocena, prema njihovom istraživanju.

1689106441120.png

Jezero Kroford u Ontariju u Kanadi je geološko nalazište koje najbolje odražava novu epohu u kojoj se prepoznaje uticaj ljudskih aktivnosti na Zemlju, rekli su geolozi Radne grupe za antropocen.
 
Poslednja izmena:
"Milicijo stanice Miltona,što je mene ostavila ona"
Kanađani imaju tu glupost, recimo živiš u Torontu i odeš i kažeš "teo bi da polažem vozački" i oni ti kažu "može, naravno, imate prvi slobodan termin za godinu dana ". Ti onda vikneš what the ****, šta da vozim godinu dana, a oni ti kažu "a pa ako žurite, imate slobodan termin sutra ujutru u Donjem Pičkovcu na 100km odavde".
 
Kanađani imaju tu glupost, recimo živiš u Torontu i odeš i kažeš "teo bi da polažem vozački" i oni ti kažu "može, naravno, imate prvi slobodan termin za godinu dana ". Ti onda vikneš what the ****, šta da vozim godinu dana, a oni ti kažu "a pa ako žurite, imate slobodan termin sutra ujutru u Donjem Pičkovcu na 100km odavde"
Uređena država bajo moj
 

Back
Top