Natpis "Sakupljači starog gvožđa i prodavci nepoželjni" na ulazima u sela

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.289
U naseljima Čantavir i Bačko Dušanovo, ispod tabli sa nazivima mesta, pojavili su se natpisi na kojima piše da "sakupljači starog gvožđa i prodavci koji nude robu od kuće do kuće - nisu poželjni".
Predsednik Mesne zajednice "Čantavir", Atila Andraš Đuričin, kaže za Magločistač da "ne vidi neki vid odgovornosti" kada su u pitanju natpisi ispod zvaničnih tabli, i izražava nadu da će se nešto pokrenuti ovom samoinicijativom i da će za stanovnike ova dva naselja da se pronađe neko lepo rešenje.

"To je udružena samoinicijativa stanovnika, da ih ne uznemiravaju i maltretiraju oni koji se sa ovim stvarima bave i, naravno, to je siva ekonomija. Znači, to je želja stanovništva Bačkog Dušanova i naselja Čantavir", navodi Andraš Đuričin.
1653663089331.png

https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...qnygrUIRc-EhCILpDhKeCrZi9GYJphnybtYYehXEe3_Eg

Hm ... ne mora se biti pravnik da bi se znalo da se nikome ne može zabraniti sloboda kretanja kroz bilo koje naselje. Ne znam kako vama, ali meni je ovo pomalo i diskriminatorski s obzirom da su supljači starog gvožđa uglavnom pripadnici romske nacionalne manjine. Prvi put čujem za ovo. Ne znam da li ima još negde.

U naseljima Čantavir i Bačko Dušanovo, ispod tabli sa nazivima mesta, pojavili su se natpisi na kojima piše da "sakupljači starog gvožđa i prodavci koji nude robu od kuće do kuće - nisu poželjni".
Predsednik Mesne zajednice "Čantavir", Atila Andraš Đuričin, kaže za Magločistač da "ne vidi neki vid odgovornosti" kada su u pitanju natpisi ispod zvaničnih tabli, i izražava nadu da će se nešto pokrenuti ovom samoinicijativom i da će za stanovnike ova dva naselja da se pronađe neko lepo rešenje.

"To je udružena samoinicijativa stanovnika, da ih ne uznemiravaju i maltretiraju oni koji se sa ovim stvarima bave i, naravno, to je siva ekonomija. Znači, to je želja stanovništva Bačkog Dušanova i naselja Čantavir", navodi Andraš Đuričin.
Pogledajte prilog 1160838
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...qnygrUIRc-EhCILpDhKeCrZi9GYJphnybtYYehXEe3_Eg

Hm ... ne mora se biti pravnik da bi se znalo da se nikome ne može zabraniti sloboda kretanja kroz bilo koje naselje. Ne znam kako vama, ali meni je ovo pomalo i diskriminatorski s obzirom da su supljači starog gvožđa uglavnom pripadnici romske nacionalne manjine. Prvi put čujem za ovo. Ne znam da li ima još negde.
Нема то везе са дискриминацијом.
Људи који живе на селима су навикли на мир, без буке и хаоса.
Проблем је када сакупљачи гвожђа пролазе улицама у главном мирних, тихих места - то изгледа као да на митинг сазивају са оним бучним разгласима. Пси масовно почну да лају на њих, настане општи хаос.

Ове друге, опет, не можеш да отераш са капије ма колико објашњавао да не желиш да купиш ништа. Неће да се помере са капије, јуришају да уђу унутра...

Не пише да им је забрањено да уђу у село, већ да су непожељни.

Ni meni nesto ne smetaju, prodju retko sa tim razglasom kupujem staro gvozdje, perje...Nisu nametljivi...Mozda je kod njih cesce? Da svaki dan patroliraju i da dolaze na kapiju da nude nesto tu i ja bih apelovala da im se zabrani ulaz.

Ne zabranjuje se ljudima da udju, samo pise da su nepozeljni. Ni to se ne odnosi na ljude vec na delatnost kojom se bave.

U nekim manjim selima sam cula da se cak i komsije skoro pa zajednicki biraju. Ne dozvoljavaju bilo kome da kupi kucu.

I to mi ima smisla ma koliko ruzno izgledalo. Komsija proda kucu ciganima (ovako nemam nista protiv njih), njih 30 se usele, glasni su, uvek na ulici, ulaze ti u dvoriste, smanjuju bezbednost u potencijalu i cenu nekretnine.

Jednom kada sam isla da vidim jednu kucu koja se prodavala bilo mi je jasno zasto se prodaje za dzabe...Iako je sve bilo u redu sa njom....Komsije su bile takve da nema para za koje bih se preselila tamo.

Back