NATOPLJEN LAPTOP U TRANSPORTU!!! POMOC!!!

deab

Početnik
Poruka
6
Poslala sam laptop po kurirskoj sluzbi na servis u beograd ( racunar je pod garancijom) da bi mi sutradan javili da je u toku transporta racunar nakvasen vodom, da servis nije hteo da ga primi. Juce su mi dali informaciju da ce asus priznati garanciju ukoliko serviseri kazu da nije doslo do ostecenja. Moje pitanje je da li treba to da prihvatim tek tako. Malo mi je cudno da prvo nece da ga prihvate, pa sad kao opet da ga pogledaju. Stvarno ne znam sta da radim.
Molila bih bilo koga, ko se i malo razume, da me posavetuje. Da li moze da se desi da kasnije taj laptop crkne zbog ovog kupanja u kisi? Da li bih mogla da trazim od asusa da produzi garanciju? Molim Vas sve koji se razumete u tehniku za bilo kakav savet jer racunar je star nepune dve godine i kad smo ga kupovali nismo ga platili malo ( za nase pojmove 55000 tada nije bilo malo :).
Hvala unapred.
Zorica
 
Aha..pa nista pozoves inspekciju i prijavis kurirsku sluzbu..ni slucajno drugacije moze da zardja nesto vremenom a to ti ne treba

Za slanje takve robe koristim CityExpres jer kod njih postoji opcija - osiguranje robe. Naplaćuje se iznos od 1% vrednosti robe i ukoliko se bilo šta desi sa robom - dobijate novac koliko ste prijavili vrednost pošiljke. PostExpress ima posebne kutije za pakovanje te robe, ni oni bez dodatnog osiguranja ne prihvataju odgovornost za oštećejne robe.
 
Pa u pitanju i jeste CityExpress. Njihov kurir je rekao da ne treba da se popuni vrednost, to je standardna procedura, sve troskove transporta je snosio Asus. Oni se sad raspravljaju. Poslednje sto su mi rekli jeste da ce Asus priznati garanciju ako ponovnom proverom utvrde da komp nije ostecen.
Moje pitanje jeste da li ja treba da prihvatim takav stav Asusa, jer oni ni u jednom momentu nisu rekli da ce npr. produziti garanciju zbog toga, ili ipak treba da se tuzakam sa CityExpress-om i da zahtevam nov komp?
 

Back
Top