NATO vojska u Srbiji - oglasila se Moskva

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
308.110
Rusija će vrlo pažljivo pratiti vojne vežbe "Platinasti vuk" koje Srbija izvodi sa SAD i još 10 zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, ne prestaju pritisci na Beograd da zauzme antiruski stav

Podsetimo, Vojska Srbije održaće ove godine vojnu vežbu "Platinasti vuk" sa pripadnicima Vojske SAD i zapadnim partnerima, čime će biti prekinut moratorijum učešća u bilateralnim i multilateralnim vežbama sa svim partnerima, uveden nakon početka rata u Ukrajini.

"Međunarodna taktička vežba ‘Platinasti vuk 23’ biće održana od 16. do 30. juna 2023. godine u Republici Srbiji zajedno sa više partnerskih zemalja sa kojima Vojska Srbije učestvuje u multinacionalnim operacijama. Cilj ove vežbe je održavanje postignutog nivoa interoperabilnosti jedinica Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama."

Iz Ministarstva odbrane posebno ističu da moratorijum na međunarodne vojne vežbe još uvek traje, te da je ova vežba s NATO – izuzetak.

"Napominjemo da je i dalje na snazi Zaključak Vlade Republike Srbije od 27. februara 2022. godine, kojim se prekidaju i odlažu sve aktivnosti u vezi sa vežbama sa stranim partnerima", naglašavaju iz nadležnog ministarstva.

"Platinasti vuk" je vežba koje se realizuje u Srbiji od 2014. godine sa idejom da se osim neposredne pripreme za učešće u multinacionalnim operacijama da podsticaj za razvoj baze "Jug" kao regionalnog centra za obuku.

nato-640x346.jpg

link

Јутрос сам схватио:
глобализација је ствар будућности,
а за мало паметније и ствар садашњости.

За много паметније то је ствар која је почела одавно,
а везује се за моћ новца.

А шта је новац ?
Новац је мера наше вредности !!!

Алтернатива моћи новца је увек неко лошије решење,
типа моћ политике, моћ религије, национализам, моћ традиције ...

Ко данас развија свет не размишљајући о политици, религији, нацији, традицији ?
Мултинационалне компаније, међународни банкарски систем, и слично.

А зашто га развијају ?
Да би живот боље и лакше функционисао на родној нам планети.

Да ли овим руководе Амери ?
Не !

Овим руководе највреднији међу нама Земљанима - они који су најбогатији.
Понекад су то Американци !!!

Ко је против тога ?
Неупућени Руси !
Кинези не !

Сад тек схватам колико су Горби и Јељцин били велики умови !!!

...

Реално говорећи и комунисти су били глобалисти,
али је тај пут у Један свет показао неке значајне мане
те је одбачен.

Тако да свака част и Туцовићу и Лењину и Мау ...

Šta Moskva ima da se oglašava kad ona odavno ima u Nišu špijunsko vojni centar. Formalno se ne zove tako, ali niko ovde nije mutav.
Да си макар једном ушао у тај центар, ма само да си прошао поред њега, не би нешто овако глупо написао.

Rusija će vrlo pažljivo pratiti vojne vežbe "Platinasti vuk" koje Srbija izvodi sa SAD i još 10 zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, ne prestaju pritisci na Beograd da zauzme antiruski stav

Podsetimo, Vojska Srbije održaće ove godine vojnu vežbu "Platinasti vuk" sa pripadnicima Vojske SAD i zapadnim partnerima, čime će biti prekinut moratorijum učešća u bilateralnim i multilateralnim vežbama sa svim partnerima, uveden nakon početka rata u Ukrajini.

"Međunarodna taktička vežba ‘Platinasti vuk 23’ biće održana od 16. do 30. juna 2023. godine u Republici Srbiji zajedno sa više partnerskih zemalja sa kojima Vojska Srbije učestvuje u multinacionalnim operacijama. Cilj ove vežbe je održavanje postignutog nivoa interoperabilnosti jedinica Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama."

Iz Ministarstva odbrane posebno ističu da moratorijum na međunarodne vojne vežbe još uvek traje, te da je ova vežba s NATO – izuzetak.

"Napominjemo da je i dalje na snazi Zaključak Vlade Republike Srbije od 27. februara 2022. godine, kojim se prekidaju i odlažu sve aktivnosti u vezi sa vežbama sa stranim partnerima", naglašavaju iz nadležnog ministarstva.

"Platinasti vuk" je vežba koje se realizuje u Srbiji od 2014. godine sa idejom da se osim neposredne pripreme za učešće u multinacionalnim operacijama da podsticaj za razvoj baze "Jug" kao regionalnog centra za obuku.

Pogledajte prilog 1322200
link
Свака вежба са НАТО биће изузетак.

Јутрос сам схватио:

А шта је новац ?

А зашто га развијају ?

Не !

Ко је против тога ?
Неупућени Руси !
Кинези не !

aprila 1941 moj pradeda je na tavan sklonio pun dzak ustedjenih kraljevih papirnih novcanica.
Ratnim politikom unistena je vrednost tih novcanica i moj pradeda je postao siromah i pored pune vrece para.
Dakle, nasa vrednost se meri iskljucivo brojem atomskih raketa koje mi, odnosno, nasa drzava poseduje. Svako ostalo bogatstvo preko noci nestaje ako ispalimo ove rakete.

aprila 1941 moj pradeda je na tavan sklonio pun dzak ustedjenih kraljevih papirnih novcanica.
Ratnim politikom unistena je vrednost tih novcanica i moj pradeda je postao siromah i pored pune vrece para.
Dakle, nasa vrednost se meri iskljucivo brojem atomskih raketa koje mi, odnosno, nasa drzava poseduje. Svako ostalo bogatstvo preko noci nestaje ako ispalimo ove rakete.

Те паре нису вределе, јер ми нисмо вредели !
Долар није пропао, ни фунта ...

naravno, dolar i funtu su odbranili raketama.
Da smo i mi imali rakete , moj pradeda bi bio milioner.

Немци нису имали довољно добре ракете,
али су марку дигли за само пар година после рата.

И то су је тако дигли
да је цела победничка Европа појурила да ради у тој пораженој Немачкој.

Уствари су ракете биле поражене,
квалитет у Немцу нико није успео да порази !

Свака вежба са НАТО биће изузетак.
...и ова, и следећа...

није срећа, пара пуна врећа....ви цинцари то никако да схватите.

Moskva nek gleda svoja posla i kusaju corbu sto su sami skuvali u Ukrajini.
Sto lupetas.Kad nisi objektivan da te podsetim ko razbi Jugoslaviju da nisu rusi?Pa i Ukrajinu je kolektivni zapad na celu sa cemerikom ih je doveo tu gde jesu uspostavili su fasisticki rezim Banderovaca da istrebe ruse kao sto su hrvati srbe ali malo su se zajebali Putin ce ih proterati do Berlina.

Šta Moskva ima da se oglašava kad ona odavno ima u Nišu špijunsko vojni centar. Formalno se ne zove tako, ali niko ovde nije mutav.
Руси су шпијуни, а НАТО је, наравно добродошао.

Па нису нас Руси гађали осиромашеним уранијумом него НАТО

Moskva nek gleda svoja posla i kusaju corbu sto su sami skuvali u Ukrajini.
Опет, нису сами скували. Свака будала зна да је Украјина полигон НАТО-а за антируска дејства, а да су украјинци прекршили Минск 1 и Минск 2...

Јутрос сам схватио:

А шта је новац ?

А зашто га развијају ?

Не !

Ко је против тога ?
Неупућени Руси !
Кинези не !

Тешко оном коме је новац најбитније, а камо ли једино средство које је важно

Наша вредност се мери само онолико колико ми вреднујемо себе као народ, колико вреднујемо своју заједничку прошлост, и колико ћемо вредновати нашу заједничку будућност.

Снага је у слози.

Back