НАТО спровео екоцид над Србијом дупло повећан број оболелих од рака

Тихи

Starosedelac
Poruka
164.994

НАТО спровео екоцид над Србијом – дупло повећан број оболелих од рака​


На основу истраживања научника успели смо, нажалост само трудом појединаца, а не колективним напором друштва, да докажемо да постоје одређене последице утицаја ратних дејстава и загађења проистеклих из њих на здравље људи, каже за Спутњик проф. др Александар Ћорац, специјалиста превентивне медицине.​


GDphrXhWIAATPRs.jpg
А то је доказано на основу истраживања научника који се баве физичком хемијом, хемијом, биологијом, медицином, као и на основу резултата Института Винча и Војске Србије у чишћењу заосталих пројектила на местима ратних дејстава, додаје Ћорац.

И рођени после рата могу трпети последице НАТО агресије
Поводом обележавања 25 година од усвајања Резолуције 1244 Савета безбедности УН, Иницијатива за утврђивање последица НАТО бомбардовања Србије 1999. године, чији је Ћорац члан, представила је јавности Декларацију о потребним мерама санације последица НАТО агресије на СР Југославију.
Ћорац сматра да српско друштво не реагује на последице НАТО агресије на адекватан начин и зато је Иницијатива пре шест година у договору са четири министарства – здравља, заштите животне средине, просвете, науке и технолошког развоја и Министарства одбране, покренула међуресорно радно тело које је требало да испита последице.

„Пошто смо видели да резултата рада тог тела као и резултата рада друштва на испитивању последица рата нема, сматрали смо да је неопходно да се једном оваквом Декларацијом обратимо свим факторима који у овом друштву значе. Од носиоца власти, преко јавности, посебно младих људи који некако 25 година после тај рат доживљавају као далеку прошлост. А несвесни су тога да чак и они који су рођени после рата могу да трпе последице свих тих загађења.“

Горе од осиромашеног уранијума

У јавности се најчешће помиње загађење осиромашеним уранијумом и чињеница је да је то један од битнијих фактора загађења, међутим то загађење се са друге стране злоупотребљава да би се последице рата злоупотребљавале, додаје Ћорац.

У тој расправи заборављају се сви други извори загађења – диоксини, фурани, полициклични ароматични угљоводоници, разни органски спојеви, пирален итд. чије последице по животну средину и здравље још горе него што су последице деловања осиромашеног уранијума, истиче Ћорац.

Жеља Иницијативе је да Декларацијом укаже на све то и актуелизује ту тему, као и да покуша да као група стручних лица да свој допринос томе да овај народ и ова држава схвате да иако је 25 година прошло, последице постоје и да и даље делују на здравље људи, наглашава Ћорац.
„Али оно што је кључно да и 25 година после рата ми можемо и имамо научну методологију да докажемо какво је загађење било и да докажемо које су последице на здравље и још, што је за нас као друштво кључно, да смањимо ризике, заштитимо животну средину и здравље људи који овде живе.“

НАТО над Србијом спровео екоцид

Само на основу епидемиолошких података као закључак произилази да је над Србијом спроведен екоцид, као и да је значајно порасла неплодност код мушког становништва и зато Иницијатива жели да се спроведу истраживања која ће то потврдити или оповргнути, додаје Ћорац.

После НАТО агресије значајно се увећало обољевање од онколошких обољења и аутоимуних болести, а стерилитет код мушкараца је експлодирало, наглашава Ћорац.

„Постоје ствари за које је апсолутно доказано да су последица ратних дејстава. Колеге са ВМА, професорица Бранка Ђуровић и колеге које су заједно с њом истраживале ту тематику, доказале су последице на децу војних лица која су била изложена ратним дејствима. Утврђено је да су код деце постојале малформације (деформитети) стопала. Да је више малформација стопала код деце војних лица која су рођена након рата него код деце војних лица рођених пре рата. Наш циљ је да адекватном методологијом и за друге ствари докажемо. И не само да докажемо сад, тренутно стање, него да утврдимо шта нам је чинити, који је то предлог мера, активности које треба да предузмемо да ризик у животној средини смањимо и да последице по здравље становништва минимизујемо.

Доказано енормно загађење Србије

Ћорац напомиње да су доказане последице рата по животну средину, а то је доказало и мерење грчких колега, као и мерење пиралена на месту изливања. На основу мерења аерозагађења у Грчкој насталог за време рата, математички је доказано да је оно дошло делом из Панчева, а делом из јужне Србије.

Чак су колеге из Грчке после десетак година након рата објавиле рад којим су то доказале, истиче Ћорац.

Такође, ветеринари су нашли на теренима различите малформације код стоке, а гинеколози малформације код трудноћа и све то доказује да је загађење било је енормно, закључио је Ћорац.

Грујичић: Удвостручен број оболелих од рака

Директорка Института за радиологију и онкологију Србије др Даница Грујичић изјавила је да статистичка анализа броја случајева малигних болести за двадесетогодишњи период од 1999. до 2018. показује статистички значајан раст новообелелих од малигних болести сваке године, као и пораст смртности од малигних обољења упркос све савременијим терапијама које се примењују у Србији.

Грујичићева је на конференцији за новинаре истакла да то, у апсолутним бројевима, значи да је од 19.000 оболелих у 1999. години број порастао на око 30.000 у 2018. а на 40.000 у 2021. години.

„То су званични подаци регистра за рак који постоји на основу тога што су лекари и административци дужни да пријаве сваку болест. Значи, то није аутоматско бележење свих Ц дијагноза што подразумева малигну болест. Даље, статистичка анализа смртности малигних болести у Србији је такође показала статистички значајан пораст. У апсолутним бројевима, то је око 12.000 у 1999. години до већ 15.000 у 2018. и преко 20.000 у 2021. Значи, ствар се убрзава“, нагласила је Грујучићева.
Истиче да анализа смртности од малигних болести у Европи показује да је Србија на првом месту, иако никада оволико нових лекова није било.

https://srbin.info/drustvo/nato-sproveo-ekocid-nad-srbijom-duplo-povecan-broj-obolelih-od-raka/


Na svetu nema veceg zla od NATO pakta....
 
A TENT nista zagadjivac?
Па зато Вучић и убацује ове теме о НАТОу, како би за пар месеци опет могао да спаљује јаловину са адитивима.
Није нама најзагађенији ваздух због НАТОа или кемтрејлса, већ због ТЕНТа наравно и других загађивача.

А замисли какав екоцид имамо у Бору, Зајечару, Панчеву, Обреновцу, а то нема везе са НАТОом. То можемо да решимо, али нећемо и још кријемо од јавности.

А ову НАТО штету не може да исправимо, не можемо да вратимо време уназад или да затворимо извор загађења, као што можемо са горе поменутим домаћим и страним загађивачима.
 
Nikako, to je trend u celom svetu zbog digitalizacije

In a disturbing worldwide trend, new cancer cases among young people have been increasing sharply. Early-onset cancers, defined as cancer cases diagnosed in people under 50, increased globally by a staggering 79%.18. 4. 2024.

Mislis da je bas zbog nekog 5G, a ne zbog bolje dijagnoze?
 
"Горе од осиромашеног уранијума

У јавности се најчешће помиње загађење осиромашеним уранијумом и чињеница је да је то један од битнијих фактора загађења, међутим то загађење се са друге стране злоупотребљава да би се последице рата злоупотребљавале, додаје Ћорац.

У тој расправи заборављају се сви други извори загађења – диоксини, фурани, полициклични ароматични угљоводоници, разни органски спојеви, пирален итд. чије последице по животну средину и здравље још горе него што су последице деловања осиромашеног уранијума, истиче Ћорац."

Ovo je najvažniji dio jer ovi spojevi za nastanak trebaju veliku količinu vatre niskog intenziteta, a Srbija baš i nije gorjela.
Zato je Srbija u vrhu svijetu po zagađenju zraka iz raznih izvora za koji su najviše zaslužni sami stanovnici Srbije.
Screenshot_20240611_062227.jpg


Potom tu je otrovna hrana u Srbiji, kako se vidi iz vraćanja iste sa stranih granica, pored ionako ne zdravog načina prehrane tipa industrijskog smeća Parizera, koji se od vlasti cijenom nameće velikom dijelu stanovništva.
 
Pogledajte prilog 1562342

НАТО развалио Шкотску, Пољску и Словенију од Уранијума још горе него Србију.

Убице и зликовци!
Znači komšije Hrvati i Mađari su još gori od nas. Slovenci su me baš iznenadili, tamo se dosta vodi računa o ekologiji.
 
https://www.rts.rs/lat/vesti/srbija-danas/3084475/tuzna-secanja-na-bombardovanje-panceva.html

Tužna sećanja na bombardovanje Pančeva​


Foto-reporter Zoran Jovanović-Mačak iz Pančeva poklonio je Istorijskom arhivu zbirku fotografija o bombardovanju grada 1999.godine. Tim povodom organizovana je i izložba „Milosrdni anđeo nad Pančevom" koja će biti otvorena tri meseca.

"Radio sam u to vreme u Petrohemiji i sve sam to doživeo lično. Sećam se svakog sata i svakog dana.To se ne može izbrisati iz mog sećanja,a ustaće upamćeno i u istoriji Pančeva".

"Moj sin koji se rodio 2003.godine u čudu me pitao da li je moguće da se ovo dešavalo u našem gradu i ovaj zapis je dokument tog vremena".

"Uspomene su strašne i neponovljive i samo da nam se nikad tako nešto ne ponovi".

Zoran Jovanović je 90-tih godina prošlog veka bio ratni izveštač i fotograf sa prostora bivše Jugoslavije, a najveći izazov je imao u svom gradu.

"Hemijske fabrike su bile poseban problem, jer nisam mogao da znam šta je u vazduhu.Imao sam gas-masku, ali ni to mi nije bio garant da ću se spasiti,jer nisam mogao da znam koji su otrovi u vazduhu", kaže Zoran Jovanović, autor izložbe.

Iz tog vremena izdvojila se i sad već čuvena fotografija „Kosač" na kojoj je fotograf bombardovanju Rafinerije suprotstavio običnog ponosnog čoveka koji je okrenuo leđa velikoj nesreći,koseći mirno detelinu za svoju stoku,prkoseći na taj način nepravdi i velikoj opasnosti u neposrednoj blizini.Na taj način je i Jovanović iskazao svoj stav prema svemu što se tad dešavalo.

ezgif-3-efcb243f16.jpg
 
Znači komšije Hrvati i Mađari su još gori od nas. Slovenci su me baš iznenadili, tamo se dosta vodi računa o ekologiji.

Стари народи, пушење, мало физичке активности.

Али углавном је то да је просечна старост висока, а стари људи оболевају од рака.
 

НАТО спровео екоцид над Србијом – дупло повећан број оболелих од рака​


На основу истраживања научника успели смо, нажалост само трудом појединаца, а не колективним напором друштва, да докажемо да постоје одређене последице утицаја ратних дејстава и загађења проистеклих из њих на здравље људи, каже за Спутњик проф. др Александар Ћорац, специјалиста превентивне медицине.​


GDphrXhWIAATPRs.jpg
А то је доказано на основу истраживања научника који се баве физичком хемијом, хемијом, биологијом, медицином, као и на основу резултата Института Винча и Војске Србије у чишћењу заосталих пројектила на местима ратних дејстава, додаје Ћорац.

И рођени после рата могу трпети последице НАТО агресије
Поводом обележавања 25 година од усвајања Резолуције 1244 Савета безбедности УН, Иницијатива за утврђивање последица НАТО бомбардовања Србије 1999. године, чији је Ћорац члан, представила је јавности Декларацију о потребним мерама санације последица НАТО агресије на СР Југославију.
Ћорац сматра да српско друштво не реагује на последице НАТО агресије на адекватан начин и зато је Иницијатива пре шест година у договору са четири министарства – здравља, заштите животне средине, просвете, науке и технолошког развоја и Министарства одбране, покренула међуресорно радно тело које је требало да испита последице.

„Пошто смо видели да резултата рада тог тела као и резултата рада друштва на испитивању последица рата нема, сматрали смо да је неопходно да се једном оваквом Декларацијом обратимо свим факторима који у овом друштву значе. Од носиоца власти, преко јавности, посебно младих људи који некако 25 година после тај рат доживљавају као далеку прошлост. А несвесни су тога да чак и они који су рођени после рата могу да трпе последице свих тих загађења.“

Горе од осиромашеног уранијума

У јавности се најчешће помиње загађење осиромашеним уранијумом и чињеница је да је то један од битнијих фактора загађења, међутим то загађење се са друге стране злоупотребљава да би се последице рата злоупотребљавале, додаје Ћорац.

У тој расправи заборављају се сви други извори загађења – диоксини, фурани, полициклични ароматични угљоводоници, разни органски спојеви, пирален итд. чије последице по животну средину и здравље још горе него што су последице деловања осиромашеног уранијума, истиче Ћорац.

Жеља Иницијативе је да Декларацијом укаже на све то и актуелизује ту тему, као и да покуша да као група стручних лица да свој допринос томе да овај народ и ова држава схвате да иако је 25 година прошло, последице постоје и да и даље делују на здравље људи, наглашава Ћорац.
„Али оно што је кључно да и 25 година после рата ми можемо и имамо научну методологију да докажемо какво је загађење било и да докажемо које су последице на здравље и још, што је за нас као друштво кључно, да смањимо ризике, заштитимо животну средину и здравље људи који овде живе.“

НАТО над Србијом спровео екоцид

Само на основу епидемиолошких података као закључак произилази да је над Србијом спроведен екоцид, као и да је значајно порасла неплодност код мушког становништва и зато Иницијатива жели да се спроведу истраживања која ће то потврдити или оповргнути, додаје Ћорац.

После НАТО агресије значајно се увећало обољевање од онколошких обољења и аутоимуних болести, а стерилитет код мушкараца је експлодирало, наглашава Ћорац.

„Постоје ствари за које је апсолутно доказано да су последица ратних дејстава. Колеге са ВМА, професорица Бранка Ђуровић и колеге које су заједно с њом истраживале ту тематику, доказале су последице на децу војних лица која су била изложена ратним дејствима. Утврђено је да су код деце постојале малформације (деформитети) стопала. Да је више малформација стопала код деце војних лица која су рођена након рата него код деце војних лица рођених пре рата. Наш циљ је да адекватном методологијом и за друге ствари докажемо. И не само да докажемо сад, тренутно стање, него да утврдимо шта нам је чинити, који је то предлог мера, активности које треба да предузмемо да ризик у животној средини смањимо и да последице по здравље становништва минимизујемо.

Доказано енормно загађење Србије

Ћорац напомиње да су доказане последице рата по животну средину, а то је доказало и мерење грчких колега, као и мерење пиралена на месту изливања. На основу мерења аерозагађења у Грчкој насталог за време рата, математички је доказано да је оно дошло делом из Панчева, а делом из јужне Србије.

Чак су колеге из Грчке после десетак година након рата објавиле рад којим су то доказале, истиче Ћорац.

Такође, ветеринари су нашли на теренима различите малформације код стоке, а гинеколози малформације код трудноћа и све то доказује да је загађење било је енормно, закључио је Ћорац.

Грујичић: Удвостручен број оболелих од рака

Директорка Института за радиологију и онкологију Србије др Даница Грујичић изјавила је да статистичка анализа броја случајева малигних болести за двадесетогодишњи период од 1999. до 2018. показује статистички значајан раст новообелелих од малигних болести сваке године, као и пораст смртности од малигних обољења упркос све савременијим терапијама које се примењују у Србији.

Грујичићева је на конференцији за новинаре истакла да то, у апсолутним бројевима, значи да је од 19.000 оболелих у 1999. години број порастао на око 30.000 у 2018. а на 40.000 у 2021. години.

„То су званични подаци регистра за рак који постоји на основу тога што су лекари и административци дужни да пријаве сваку болест. Значи, то није аутоматско бележење свих Ц дијагноза што подразумева малигну болест. Даље, статистичка анализа смртности малигних болести у Србији је такође показала статистички значајан пораст. У апсолутним бројевима, то је око 12.000 у 1999. години до већ 15.000 у 2018. и преко 20.000 у 2021. Значи, ствар се убрзава“, нагласила је Грујучићева.
Истиче да анализа смртности од малигних болести у Европи показује да је Србија на првом месту, иако никада оволико нових лекова није било.

https://srbin.info/drustvo/nato-sproveo-ekocid-nad-srbijom-duplo-povecan-broj-obolelih-od-raka/


Na svetu nema veceg zla od NATO pakta....
Sa većim delom teksta se slažem, ali takodje treba napomenuti da država Srbija vrši ekocid nad svojim narodom i to više nego što je NATO učinio.
Agresijom NATO alijanse Srbija opravdava enormno zagadjenje koje proizvode naše elektrane u zadnjih nekoliko decenija, stravično prljave reke, zemljište i to se radi zbog politike i interesa pojedinaca kako iz naše zemlje, tako iz inostranstva.
Država Srbija okreće glavu od svakog problema koji generalno imamo sa ekologijom i svesno ga gura pod tepih.
 
Pogledajte prilog 1562342

НАТО развалио Шкотску, Пољску и Словенију од Уранијума још горе него Србију.

Убице и зликовци!
Osiromašeni uranijum nije glavni krivac porasta raka u Srbiji i naša država to koristi u propagande svrhe tj. jedna strana zemlja koja nas drži u šaci već decenijama u nazad.
 

Back
Top