Jao ali si naporan.
Kako ti ne dosadi da ponavljaš sve jedno te isto?
Ako sam ja šta do sada shvatio u ovom razgovoru sa tobom, shvatio sam da je KGB doktrina potpuno tačna, a to je doktrina koja kaže da je proces "ideološkog podrivanja" i proces "demoralizacije" nepovratan proces. Od čoveka možeš da napraviš "korisnog idiota" ali ne možeš od korisnog idiota ponovo da napraviš čoveka.
Tebi činjenice na znače ništa.
Iako smo već više puta prošli sve tvoje navedeno, i izvukao sam ti mnogo činjenica i događaja koji govore i ukazuju suprotno od ovoga u šta ti veruješ, ove tvoje indoktirnisane "mrzim zapad" religije, ti i dalje kao fanatik recituješ iste mantre. Nebitno da li su tačne, netačne, da li odgovraju realnosti, da li to važi za sve ili ne... sve nebitno, bitno je samo da se "mrzim zapad" ponavlja od jutra do sutra.
Ovo važi bukvalno za ceo svet, a ne samo za Ameriku.
Prestani biti toliko licemeran i dvoličan. AKo želiš doći do nekih istina ne možeš biti ni pristrasan ni selektvian ni licemeran. To što ti radiš to se zove propagiranje.
Misliš, tamo ih zovu bivši KGB a ovamo ih zovu lobi? Isto g unutra, ali pakovanje ima drugačiju tiketu.
Isto... Bukvalno važi za ceo svet, pa čak i za Srbiju.
Ali tebi smeta što pohlepe ima na "zapadu". Ali ti ne smeta što pohlepa drma pa čak i u Srbiji.
Histerična mala.
Uvek je zanimljivo čitati tvoju terminologiju koju koristiš da bi ispoljio svoju duboko ukorenjenu mržnju prema Zapadu.
Jel znaš ti šta drugo da kažeš osim Zapad? Tebi je izgleda sve u životu u funkciji zapada... Bilo bi zanimljivo izbrojati koliko si puta napisao Zapad, posebno u negativnom kontekstu... Ti si ktao Tramp koji je verovatno milion puta izgovorio Kina u negativnom ili latentno negativnom kontekstu.
Пишем о томе да Америка не нуди ништа ново и да одбија да се прилагоди. Навикли да диктирају. Некада су имали више стила, користили су дипломатију... сада више не.
Сада ће те (неко време) оставити на миру само ако спроведеш сву њихову унутрашњу политику као своју и ако им се покориш, радећи само за њихов интерес.
Свако је у упасности да буде бомбардован или да му се подметне револуција. Да ли је то нормалан начин однос према свету? Ни случајно.
Ко је непокоран, тај буде означен за зликовца. Ко је покоран, тај је ок. Потпуни шаблон.
Није све у функцији Америке, односно све мање је. Нису прва економска сила света, а војно су само због претходно наслеђеног стања. Ни то неће довека, Кина их стиже великом брзином.
Имаш два кандидата на америчким изборима, који имају толико мана да оне сигурно поклапају све врлине које имају. Две политичке организације, са толиким парама и утицајем, и сви лобији који тамо потоје, не могу да пронађу боље кандидате осим два старца. Један који је изгубљен и други који је физички бољи али свеједно неодлучан. Политика ипак није бизнис.
Ко год да буде одабран, грешке су гарантоване.
Не знам шта је боље по свет, суком Америке и сателита са Русима или са Кинезима. Оба понуђен решења су грозна.
Ako me dobro sećanje drži, ali verujem da ti bolje znaš, tamo su se i Rusi umešali. Isto padale ruske bombe. Ali ubeđen sam, da to što su se rusi tamo umešali da praše bombe po Siriji to je 110% opravdano, svet čin, ako bi tebe pitali.
Kad ruska bomba ubija, to je sveto delo apsolutno opravdano? Kad američka bomba ubija, to su zlikovci satanistički?
Pa kako drugačije?
Kad Rusi ubijaju, to je tebi sve opravdano, ali kad Amerikanci ubijaju e onda je to sileđijanje koje kakvo i imperijalizam.
Ja neću da se služim dvostukim standardima. Ne bi trebalo niko.
Ja sam ti već rekao da su obe te super sile zlo u kontekstu ratova koje vode ili su vodile po svetu. Jel hoćeš da uporedimo "specijalnu operaciju" NATO pakta nad Sribjom 1999. godine i "specijalnu operaciju" Rusije nad Ukrajnom?
Pri tome da dodam, ni Rusija ni Amerika nisu imali interesa da se petljaju sa Sirijom. To nije bilo u interesu nit Amerike nit Rusije, a obe su kao izvršni organi svetske vlade uradili ono što su uradili, to je bilo u interesu svetske vlade. Šta je bio jedan od ciljeva? Islamizacija Evrope. Posebna tema, veoma značajna, daleko značajnija od veštački izvazvanog bratoubilačkog rata u Ukrajni, no dobro, glupi smo mi generalno da bi smo videli i razumeli dalje od 1 ili 2 godine, kako u budućnost tako i u prošlost. Mi volimo samo ono što je trenutno nabijeno nacionalizmom i mržnjom. Uga čaka, mentalitet priglupih divljaka malo da se izlože.
Pošto si ti pokazao ogromnu dozu nezainteresovanosti za relevantne stvari o kojima sam pisao, a uporan si da čitaš i da na sve odgovaraš jednim te istim anti zapadnim narativom i potpuno irelevantnim sadržajem (često van bilo kakvog konteksta diskusije), mogu prosto da iznesem zaključak da si ti žrtva KGB proces ideološkog podrivanja kome je Jugoslavija (ovi prostori) izložena od 1945. godine pa do danas.
Šta su psihološki ratovi, kako je KGB operisao svuda po svetu i kod nas, šta je proces "ideološkog potrivanja" i "demoralizacije", kako su širili komunističke i srodne ideologije među kojima je i ova tvoja "mrzim zapad", to možeš saznati od Yuri Alexandrovich Bezmenov-a.
A nešto još da te pitam, što mene posebno interesuje, jel se ti plašiš jevreja?
Jel se plašiš ti antisemitizma, ili prizvuka antisemitizma, ili možda optužbi koje mogu biti antisemitizam?
Vidim da si svaku poruku izignorisao gde god sam pomenuo jevreje. Apsolutno nisi smeo ništa čak ni da opovrgneš, niti da pomeneš, apsolutno ništa. Kako to?
Ja tebe još da pitam, evo ti si moderator na ovom forumu, i kad odeš na pravilnik ovog forumu: https://forum.krstarica.com/threads/vazno-pravilnik-foruma-politika.781514/
Tamo piše sledeće:
Svaki oblik promovisanja fašizma,
antisemitizma, rasističkih uverenja i terorizma
je strogo zabranjena i može
rezultovati trajnim udaljenjem sa foruma.
Kako je moguće da na internet forumu koga uglavnom posećuju ljudi iz bivše Jugoslavije, pretežno Srbije, postoji nešto što se zove antisemitizam i zabrana promovisanja istog? Još je to navodno strogo zabranjeno?
Sve ovo drugo u pravilniku je jasno, i sagasan sam da moraju postojati određena pravila, sve ovo fašizam, rasizam itd. ali ovo antisemitizam mi nije jasno.
Jel možeš da mi objasniš šta je antisemitizam i otkud takvo pravilo na forumu srpskog govornog područija? Odakle to pravilo dolazi i zašto je tako posebno istaknuto? Još tako strogo kažnjivo. Ti si moderator ovog foruma trebalo bi da znaš.
Pa onda da vidimo ima li svetske vlade ili nema svetske vlade.
Неуважавање руских интереса је довело до отвореног рата (а пуца се још од 2014., са све артиљеријом и тенковима).
Не може Нато (продужена америчка рука), војни савез, да ради шта хоће и где хоће, неограничено.
А шта се испоставило? Сва та "свемогућа" западна војна опрема (америчка и западноевропска) није баш свемогућа, а још горе је што је има тако мало. Производни капаитети су смешни.
Сведочимо коначном крају колонијалног система. Пре неколико деценија су многе земље формално добиле независност, на папиру... Сада су ојачале и постају чињенично независне, желећи инвестиције и трговину само на равноправним основама.
Исламизација Европе? Па... Промене становништва су једино што је гарантовано. Ни хришћанство није постојало, па је дошло, па се сада сматра европским.
Јевреји нека нађу начина да живе у миру са Арапима. Садашња слепа фанатична десничарска власт тамо ради управо супротно.
Израел постоји на овакав начин само због могућности Америке да им војно помаже. Када та помоћ престане због презаузетости, онда ће или променити владу или престати да постоје. Ја бих се потрудио да изаберем паметно.
Бомбардовање нас 1999. је било засновано на измишљотини. Никакво систематско истребљење Албанаца на КиМ се није догађало.
Са друге стране, после револуције 2004. и пуча (чак и на западу то тако зову) 2014. Украјинци су изабрали да буду слуга запада. Преварили су (на наговор запада) Русе у свим преговорима који су од 2014. до 2022. вођени. Од тога да је Криму био затворен главни приступ пијаћој води преко спаљивања 42 живе особе у згради Дома синдиката у Одеси...
Беше ли "само Милошевић"? Беше. Па и цела војно-полицијска гарнитура... Беше и то. И свашта још. И мора и парада. Ено премијерке на паради. Нисам уверен да ће крај бити ни да признамо КиМ. Ствар је у покоравању.
Тако и сада, када кажу "само Путин", то је љигава лаж. Али, свет је сада паметнији, храбрији, снажнији, и може да покаже силеџији врата.
Хоће рећи, нисам до сада видео ниједан конкретан знак да су Руси после СССРа претили било коме на својим западним границама, па да би им била потребна заштита. Медијска бука "Руси не ваљају" је само бука. Није доказ.
Са друге стране, постоји цела "планина" изјава и планова Натоа да увуче у своје чланство све земље које се граниче са Руском федерацијом. Ја бих то звао опкољавање, а ти ћеш оспорити, претпостављам.
"Недемократски" Руси су изазвали око 11-12 хиљада цивилних жртава у Украјини, док је Израел до сада истребио преко 36 хиљада Палестинаца за три пута мање времена и над много мањим становништвом. "Демократски", нема шта.
Палестинци не желе да гледају овакву политику Израела, а садашња израелска влада уопште не жели да види Палестинце као такве.
Не, овај свет није праведно место. Али, из прилично буке и разарања, стварају се услови да постане праведнији.