Q. in perpetuum hibernum
Stara legenda
- Poruka
- 97.777
Koga briga?
Tebe, očigledno, inače to ne bi napisao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koga briga?
Opet troluješ. Obaveštavam te da nije nikog briga (mene ponajmanje) što ti ne (ne)znaš da su u gimnazijskom udžbeniku istorije govori o NATO-ovom bimbardovanju 1999., šta piše u udžbeniku za gimnazije. Dopisao sam informaciju u ispravci tvoje poluinformacije da o tome piše u udžbeniku za osnovnu školu. Jedne u nepreglednom nizu poluinformacija.Tebe, očigledno, inače to ne bi napisao.
Znam da je poenta da to ti smatraš, ali za to nema dokaza. Za sada ne znamo za tako nešto.
Možda ćemo saznati nešto u budućnosti.
Suštinski se veoma slažem. Iskustvo koje stičemo proučavajući istoriju uči nas da se istorijski dugotrajni procesi uslovljavaju tako što se rezultati istraživanja istoričara usmeravaju ograničavanjem pristupa istorijskim izvorima uvek po principu prava jačega.Постоји заблуда да ће се временом када неки акти буду доступни или буде скинут вео тајне, створити боља слика о неком времену и процесима, рецимо ратовима 1990их, укључујући и бомбардовање Србије 1999-е.
Одговор је. Јок. Сви ти документи који буду доступни биће "прочишћени", они који би нешто нежељено открили (из визуре оног који креира историју и догађаје) биће скрајнути. У међувремену ће медијска машинериуја обликовати свијест гдје ће се сви документи тумачити тако да се кривица за сва зла и невоље припише "дежурним кривцима". Некад могу помоћи мемоари важних актера иако су они увијек гомила лагарија, изопачене перцепције, угађања таштини и осталог пре**равања, јет знају ти актери у опијености самољубљем написати понеку коју не би требали што може помоћи разумијевању неких одлука и чињења. Но и ту је мрка капа, како написах, медијска машинерија ће свако сазнање изокренути, извитоперити, све како би остао задати оквир. Који гласи. Срби су кривци за све те догађаје и сва та страдања 1990их укључујући и 1999-у. Да су Срби ово, оно, да је Слоба пристао, прихвтио, да је овај, онај урадио ово, оно, не би било "Олује", не би било бомбардовања , не би ово, оно. Јес вала, ал у ку*цу.
Па ето садашњи српски лидери поводом арчења и отимачине тог нашег Космета присташе на све могуће захтјеве, уступке, све што је тражено прихвтише. И никад довољно. И шта нам то говори?
Што се тиче серије "Мој рођак са села" не знам да ли је и колико било притисака да се прекине, обустави. Да се чак и ова сподоба Дел Понте према аутору теме укључила у тим пасјалуцима.
Режисер са екипом на серији, вјерујем и глумци (упада у очи да у серији немамо тих набјеђених глумаца који паламуде о свему и свачему. који ће се радо укључути у свако хуљење по Србима и Србији и који Србију воле назвати црном рупом) су се латили тешког задатка преко серије преобликовања свијести међу Србљем, реафирмације истинских вриједностги и потискивања једног све више наметаног изопаченог система вриједности.
Да ли је то разлог тих притисака (може бити), тешко ми је дати неки суд јер једноставно немам довољно сазнања
Opet troluješ. Obaveštavam te da nije nikog briga (mene ponajmanje) što ti ne (ne)znaš da su u gimnazijskom udžbeniku istorije govori o NATO-ovom bimbardovanju 1999., šta piše u udžbeniku za gimnazije. Dopisao sam informaciju u ispravci tvoje poluinformacije da o tome piše u udžbeniku za osnovnu školu. Jedne u nepreglednom nizu poluinformacija.
Ne slušam ljude s tri zuba u glavi.A šta, ti si pomislio da sam ja tom rečenicom u kojoj pominjem osnovne škole zaključio da sam vrlo specifično isključio srednje, uz premisu da se NATO bombardovanje ne pominje u srednjoškolskim udžbenicima?![]()
Pa ako znaš da neka trgovina nije uspela, to ti je valjda dovoljna informacija sama po sebi, koga briga za detalje. Posao ti je bio da se dogovoriš, ili jesi ili nisi. Kao i u sportu, bitan je rezultat... da li si ti igrao ovako ili onako, možda te je i sudija mrzeo, koga briga.
Ne slušam ljude s tri zuba u glavi.
jedini narod u bivsoj Jugi, koji je bio proamericki raspolozen, to su bili Srbi..,NATO, je stao na stranu siptara, zbog interesa i nista drugo...a da su, srpske besbedonosne sluzbe radile svoj posao, prvo bi bile sklonjene UDBA i njeni agenti,,,sto se tice siptara, bili bi mirni gradjani...evo, sto NATO, ne zaustavi Izrael...Srbija, je majka Tereza, u obracunu sa zkocincima i teroristima...kod Izraela nema zaebancijeEvo ukratko. U momentu kad je izbio konflikt, Srbija je bila antizapadna država. Kao takva, nije uspela da pridobije zapad na svoju stranu u sporu sa Albancima nego je zapad stao na njihovu stranu. Što je i logično. Kako zapadu u tom momentu nije odgovarao rat na tom prostoru, Miloševiću je bilo naloženo da prekine ratna dejstva. Da je prihvatio, sve bi bilo super. Međutim, on i posle nekoliko upozorenja nastavlja svoje i dobijamo vaspitnu. Posle je bitka za Kosovo prebačena sa vojnog na diplomatski nivo. I to je to... nema tu šta posebno da se priča.
Ovo je projekcija svog ponašanja na druge i kao takav ovaj tvoj post je teorija zavere.Jasno je Mrki šta to radiš, čita se kao knjiga.
Pošto si se na temi Bečko-berlinska..pošteno izblamirao, jer si prvo govorio o modernoj istoriografiji, pa onda pošto ničim nisi mogao da potkrepiš tvrdnju, prebacio si se na to da ja rasterujem tvoje teme na potforum Teorije zavere, navodeći neke gluposti koje nikakve veze nemaju sa mnom i tražeći i preko 12 godina (!) stare objave i teme.
Sad si na brzaka otvorio temu, evidentno u sličnom duhu i to što si iskoristio AI da ti na brzaka generiše neki tekstić na osnovu jedne vesti koja je to prenela (i to bez napomene da si to uradio) pa ovde okačio to.
I sad, eto, očekuješ da se ja „pobunim“ protiv ove teme, da bude prebačena na ptf Teorije zavere ili slično (ili se verovatno, upravo tome i nadaš) kako bi, eto, barem naknadno dobio neke dokaze za one gluposti što si tamo bio napisao.![]()
siptari i demokratija, da ne pominjem ostale republike...odes u KM i obidjes groblje. srpsko i siptarsko...onda nam kazi sta si videoTo jeste argument, ali nije JEDINI argument. Prosto bili smo antizapadna država na teritoriji zapada, nismo imali prijatelje. Kad se Evropa okretala zapadu i kad su svi prelazili na demokratiju i kapitalizam, Sloba je nastavio da tera svoje i kao takav postao kamenčić u cipeli cele Evrope. Pa sve zajedno kad se uzme u obzir, da si omražen u društvu, plus 90% Albanaca, u kombinaciji čini da je sačuvati teritoriju bila nemoguća misija.
Nismo mi nikoga pobedili,tvojom logikom,nismo trebali da vodimo rat za oslobodjenje od TurakaGlavni problem kod Srba je sto ne vide koliko nas malo ima i da se ne moze protiv Amerike, nazalost. Ima nas ukupno kao stanovnika u jednom njihovom gradu. O naoruzanju da ne pricamo. Rusi ovde nikad nece vojno intervenisati (da nas "oslobode), i to je zabluda. Treba biti mnogo pametniji. Mi se konstantno lozimo na velike pobede nasih predaka u oba svetska rata, a cinjenica je da tih pobeda ne bi bilo da nije bilo pomoci velikih sila. Nit bi bez Francuza i Engleza pobedili Svabe u Prvom svetskom ratu, nit bi bez pomoci Rusa pobedili u Drugom. A konstantno se lozimo da smo neki veliki pobednici, a istina je da smo u poslednjih 1000 godina u 95% vremena bili okupirani od strane nekoga....
Ono sto su Milosevic ili kosovari mogli da ponude Americi da pokrene ( i opravda troskove )bombardovanje je smijesno.Pa ako znaš da neka trgovina nije uspela, to ti je valjda dovoljna informacija sama po sebi, koga briga za detalje. Posao ti je bio da se dogovoriš, ili jesi ili nisi. Kao i u sportu, bitan je rezultat... da li si ti igrao ovako ili onako, možda te je i sudija mrzeo, koga briga.
Ono sto su Milosevic ili kosovari mogli da ponude Americi da pokrene ( i opravda troskove )bombardovanje je smijesno.
Srbija je bombardovana
1-jer je NATO morao da opravda svoju svrhu
2- jer je milosevic vidjen kao konunista pa se niko nece buniti
3- jer su ratovi na balkanu trajali dugo pa je zapad izgubio stepljenje a bilo je lako prodati bombardovanje domacoj javnosti.
Populistički pristup je duboko pogrešan. Politika je umetnost mogućeg, a akterima može da sudi samo istorija.Bombardovao nas Vučićev najbolji prijatelj Sreder ( Ponosan sam što poznajem ovog divnog čoveka )
Pogledajte prilog 1674834
Svakako da Kongres nije javnost vec zatvoren klub ali ovo je dobar point pa tu tacku 3 treba izmijeniti da i pored nepostojanja saglasnosti kongresa , americka administracija nije imala vecih problema prodati siroj javnosti taj rat kao potreban i opravdan.Ne slažem se tačkom 3. Da je baš nilo lako prodati javnosti, dobilo bi se odobrenje Kongresa.
tako je..vidim super nam ide sa umetnikom na čelu..od petka nam staje cela državaPopulistički pristup je duboko pogrešan. Politika je umetnost mogućeg, a akterima može da sudi samo istorija.