Nastradali zbog čvaraka

Bračni par iz Srbije pravio čvarke. On se zapalio, ona doživjela stres​

Index Vijesti
IMG_20241217_131755.jpg

IMG_20241217_131858.jpg

IMG_20241217_131829.jpg

Ni za male količini ne ide voda.pokusaj bez vode pa ćeš vidjeti šta je pravi čvarak. Kao sto sam rekao možda tri dcl mljeka ako je kotao od 70-100 litara . Tada cvarci budu dugo hrskavi i dobiju ljepu boju .
Ma kakvi ne pravim ja toliko to veoma mala kolicina, bllo nekada kad ovi moji drzali svinje, al ok sledei put cu probati i sa mlekom na tu manju kolicinu da vidim kako ce ispasti.

Ma kakvi ne pravim ja toliko to veoma mala kolicina, bllo nekada kad ovi moji drzali svinje, al ok sledei put cu probati i sa mlekom na tu manju kolicinu da vidim kako ce ispasti.
Kada stavis čvarke da se tope , odmah stavi mljeko i malo stare masti da se sve ukomponuje dok je smjesa hladna . I naravno ispočetka se mjesa po dnu posude da posuda ne zagori , kada se uhvati pjena u posudi tada lagano bez prestanaka sa povarušom potapaj odozgo čvarke , vise nije potrebno po dnu .

Kada stavis čvarke da se tope , odmah stavi mljeko i malo stare masti da se sve ukomponuje dok je smjesa hladna . I naravno ispočetka se mjesa po dnu posude da posuda ne zagori , kada se uhvati pjena u posudi tada lagano bez prestanaka sa povarušom potapaj odozgo čvarke , vise nije potrebno po dnu .
Topio sam danas i uradio sam kako si mi rekao i stvarno su dobro ispali, bukvalno nije prsnulo i mast je bela ispala.

Back