Nastavnik opomenuo učenicu da je došla u školu u prekratkoj majici, otac podneo prijavu

Lagerta

Iskusan
Moderator
Poruka
6.952
Primera radi, moje pristojno i primerno dete je u osmom razredu moralo da se bori protiv samovolje nastavnika i normalno da cu da je podrzim...
Razumem ja revolt roditelja koji su imali loše iskustvo sa nastavnicima, ali ne možemo da zbog par njih celu profesiju pljujemo .

Mr No

Legenda
Poruka
50.002
Нема шта да се потписује, то се подразумева. Не потписујеш да ћеш поштовати саобраћајна правила, кућни ред...
И у биоскоп да уђеш и почнеш да правиш хаос какав децас данас праве у школама, избацили би те.
Svojevremeno su i iz bioskopa izbacivali.

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
26.279
I raspustiti nastavni kadar koji nije u stanju da promeni ponasanje. Zakoni svakako definisu da je svaki vid omalovazavanja ucenika i dece zabranjen, pa ako mogu roditelji, a i nastavnici su roditelji cija deca idu golog stimaka, znaci da mogu i nastavnici da usklade svoje ponasanje sa zakonom koji su sami donosili zaboravljajuci da su i oni roditelji.
Samo što ga nastavnici nisu donosili

Šteta što nisi nastavnik

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
36.328
Razumem ja revolt roditelja koji su imali loše iskustvo sa nastavnicima, ali ne možemo da zbog par njih celu profesiju pljujemo .
Ne radi se o revoltu, vec o principu, ako roditelj mora da nauci da pristojno kontrolise dete, zasto bi trpeo da to radi onaj ko treba da bude primer? Nasilje je odraz nepristojnosti, a za pristojno vaspitavanje je zaduzen nastavnik.
Deca su nasilna i treba im kontrola.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.617
U "organizovanim" zemljama se ovo rešava pravilnikom škole gde se precizno opiše šta nije dozvoljeno, od odeće do kose, tatua i raznih "mindjuša" (piercings).

Roditelj potpisuje da se sa tim slaže prilikom upisa.

Na ulazu škole postoji dežurni nastavnik ili neko drugi od osoblja koji proveravaju i vraćaju one koji krše pravilnik. Ako promakne toj kontroli, nastavnik može da vrati kući učenika i iz učionice.

Alrternativno, uvode se uniforme (gde takodje postoji pravilnik),

Odočno procenjivanje šta je "umesno" nije način jer može da bude pristrasno.

zofr

Iskusan
Poruka
5.903
Нема шта да се потписује, то се подразумева. Не потписујеш да ћеш поштовати саобраћајна правила, кућни ред...
И у биоскоп да уђеш и почнеш да правиш хаос какав децас данас праве у школама, избацили би те.
Потпис родитеља да прихватају услове школе, да се тиме не бави закон.

Lagerta

Iskusan
Moderator
Poruka
6.952
Da bi se razumeo pojam obrazovanje , možda bi trebalo nešto da se pročita o tome. Ako dete sa 7 godina, koje dođe u školu, i ne zna da obriše nos, ili opere ruke, što je deo lične higijene koja se uči sa 4, 5 godina , ono nije samsotalno jer ga roditelj nije tome naučio . Moj posao je da ga obrazujem , vaspitavam u skladu sa funkcionisanjem u kolektivu, ostalo je na roditeljima što se tiče vaspitanja.

Lagerta

Iskusan
Moderator
Poruka
6.952
Dokle ce nastavnici da glume obrazovane svetske reformiste bez poznavanja svetskih trendova i nacina rada?
Nastava i rad sa decom podrazumevaju obrazovanje i nadogradnju znanja.
Pa i nacina komunikacije sa decom....ako to ne znaju onda roditelji s pravom prijavljuju maltretiranje dece.
Mislim da si zaista zalutao. Ponavljaš moj post u kome potpuno isto kažem, ja nadograđujem znanje . Ne prevaspitavam dete jer to nije naš posao .