Nastavlja se bratska ljubav Vatikana i Srba:RKC poklonila SPC velelepni hram u Beču !

al bundy

Legenda
Poruka
63.982
Srbi u Beču dobili na poklon novi hram
17. januar 2011. | 11:56 | Izvor: Tanjug
-

Rimokatolička nadbiskupija u Beču i Srpska pravoslavna crkvena opština u glavnom gradu Austrije potpisale su ugovor o poklonu rimokatoličkog hrama u Nojlerhenfeldu, saopštila je ta srpska crkvena opština.

Novi hram, koji je ustupljen srpskoj crkvenoj opštini u Beču, kako se navodi, zameniće dosadašnji hram Uspenija presvete Bogorodice u 17. kvartu, koji po veličini nije odgovarao potrebama pravoslavnih vernika.
Predsednik Crkvene opštine Radosav Mitrović je istakao da je potpisan sporazum o poklonu hrama, a da će ugovor o predaji biti potpisan 30. juna.

"Tada će crkva biti predata crkvenoj opštini. Mi smo presrećni zbog ovog gesta rimokatoličke crkve. Crkva koju ćemo dobiti mnogo je veća od one koju imamo sada u 17. okrugu. Naime, ova crkva prima oko 1.000 vernika", objasnio je on.
Hram u Nojlerhenfeldu, posvećen presvetoj Bogorodici, izgrađen je između 1733. i 1753. godine, pod rukovodstvom neimara Andreasa Petrolda i Volfganga Hilebranda.
Protiv poklona su se usprotivili rimokatolici poreklom iz Poljske, koji su održavali mise u crkvi Nojlerhenfeld, pa su čak prikupljali potpise i organizovali demonstracije, ali je kardinal Kristof Šenborn ostao čvrst pri svom stavu.

http://www.vesti.rs/Vesti/Srbi-u-Becu-dobili-na-poklon-novi-hram.html

Sta reci nego- Papo Srbine !!! Sve u svemu hvaljen Isus i Marija i hvala pravoslavnom bratu kardinalu Šenbornu i njegovom sunarodniku Racingeru na ovom vrednom poklonu nasoj svetoj materi SPC ! :sanke:
 

Back
Top