Quantcast

NASTAVAK SERIJE TAKMICENJA IZ OBLASTI NAUCNE FANTASTIKE : PREPOZNAJTE SF AUTORA!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Oximoron

Gost
Poruka
9.527
Nakon konsultovanja sa ostalim drugarima iz sf tima odluchio sam da postavim takmichenje "prepoznajte sf autora" , kao nastavak prethodnog kviza , takodje ,da se nechim lakim zabavljamo dok ender ne spremi sledetji kviz.
Evo pravila:
Kviz ce se sastojati od 30 pitanja.Prvo cemo naravno krenuti sa najlakshim,a zatim tjemo,kako prolazi kviz,prelaziti na tezhe i tezhe.
Pitanja tje biti postavljena tako da je odgovor mogutje natji iako ne znate mnogo o autoru,samo ako ste chitali neko njegovo delo,a tu je naravno i brat gugl :D
Dnevno tju postavljati 1-2 pitanja,naravno,prethodnog dana tju vas obavestiti kada tje tachno biti pitanja.Postavljatju ix u ovakvom vremenskom intervalu da bismo se duzhe zabavljali,ali i da bismo dali nederu dovoljno vremena da pripremi sledetji kviz u seriji 'enderovih igara' .
Ovaj kviz tje takodje biti prilika za josh neke korisnike da se prikljuche nashem 'sf-timu' .Ako uzmemo da ima 30 pitanja...postavicemo cenzus od 3 pitanja potrebna za ulazak,mislim da je to korektno. :D
Pa,to bi bilo to.
Prvo pitanje tje biti sutra oko 15 h.
Pozdrav ortacima iz 'Sf tima'
ender71
dan555
miki 13991
sal
bufla
raven
garwor
kuliraza

I naravno moja malenkost :D
 

Oximoron

Gost
Poruka
9.527
Prvih 10 pitanja bice manje-vise zicer pitanja.I povrsinsko poznavanje sf-a ce vam omoguciti da znate odgovore na ova pitanja.Cisto sam ovo hteo da napomenem pre postavljanja prvog pitanja.Pa da krenemo:

1.Pocecemo sa jednim od mojih omiljenih autora,I takodje,po mnogima,najboljim sf autorom svih vremena.U toku zivota napisao je preko skoro 500 dela (!) iz oblasti naucne fantastike,I dobio cak 4 Hjugo I 1 nebula nagradu.Rodio se 1920 u malom selu u Rusiji a umro 1992,u Americi,kao proslavljeni SF autor.
Mislim da nisam mogao da ucinim stvari ociglednijim.O kome se autoru radi?
 

Oximoron

Gost
Poruka
9.527
Idemo dalje.
2.Ovo pitanje sam postavio u cast skoro preminulog autora.
Radi se o autoru rodjenom 1922 u Poljskoj.U toku drugog svetskog rata bio je auto-mehanicar,a zatim je studirao medicinu I filozofiju,baveci se takodje pisanjem kratkih prica.Jedna od njegovih najpoznatijih prica dozivela je 2 ekranizacije,od koje je novija verzija sa glavnim glumcem Dzordzem Klunijem dozivela veliki uspeh.
Radi se o?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top