alexn96
Domaćin
- Poruka
- 3.189
Nisi mi odgovorio imas li omiljenog lika? @Q. in perpetuum hibernum
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Nisi mi odgovorio imas li omiljenog lika? @Q. in perpetuum hibernum
Jamie Lanister. Sviđa mi se njegova transformacija od zloće u pozitivca.Pretpostavljam da s obzirom na potforum govorimo o TV adaptaciji.
Onda bi to bila Kraljica trnja.
Govorio sam zapravo o knjigama. Vezano je za temu, ne mislim da sam promasio.Pretpostavljam da s obzirom na potforum govorimo o TV adaptaciji.
Onda bi to bila Kraljica trnja.
Tek sada vidim poruku. Jedan zmaj je ostao a Džon Snou je preživeo, a Deneris je umrla od ruku Džona Snoua.Ja sam to malo pazaboravio ali zar nije ostalo dvoje Targarijana i sva 3 zmaja?
A ne verujem da je i Snežni definitivno mrtav.
Sad vidim da će se nešto snimati ili se već snima, ali ako u sve to ne bude uključen J.R. Martin biće to samo nastavak koji neće biti povezan sa Igrom prestola. Samo će rešavati neke probleme tamo iza Iza (valjda je tamo otišao) i toliko.još malo pa će izaći nastavak o životu Dzona Snoua. Ne znam da l' se beše snima i o Arji.![]()
ihahaDa li ste uočili da je mapa Vesterosa slična mapi Velike Britanije, a Zid je u stvari Hadrijanov zid (ili Antoninov, kako se kome više sviđa)? Usko more je u stvari Egejsko more, a Esos je Mala Azija.
Pogledajte prilog 1348328
Pogledajte prilog 1348331
Pogledajte prilog 1348332
Govorio sam zapravo o knjigama. Vezano je za temu, ne mislim da sam promasio.
Zanimljiv izbor u svakom slucaju. I meni je njen lik bio vrlo zanimljiv kako u seriji tako i u knjigama.
Sersi u prvih par sezona je drugacija osoba od one kasnije. Lik je tada bio mnogo kompleksniji a kasnije su je pretvorili u jednodimenzijalnog negativca. U sustini sam zadovoljan kako su uradili njen lik u ondosu na knjigu, a Lena je fantasticna glumica. Neke druge likove su us*ali manje ili vise. Mog omiljenog lika, Kralja Andala, Rojnara i Prvih ljudi, Gospodara sedam kraljevstava i Zastitnika citave zemlje Stanisa Barateona su iskasapili u seriji. Dzejmija su u kasnijim sezonama mogli daleko bolje da urade, sa Deneris su zbrzali, a Sansa je prica sama za sebe. Ja nzm da li oni stvarno misle da bi jedna fragilna, svilena tinejdzerka koju su brutalno psihicki i fizicki zlostavljali postala jaca zbog togaSad gledaj par scena da se prisetimo, Sersi je bila baš fenomenalna u prvim sezonama.
Pod utiskom kasnije, totalno sam potisnuo.
Da, ne bih nista rekao da je cutao, ali svake godine je manje vise najavljivao kraj pa nikad da zavrsi. Evo hronoloski njegove izjave:Neverovatno mi je kako se čovek sprda sa svima koji su pročitali knjige (uključujući i mene). Pisao do 2011. godine, kada je znatno manje ljudi znalo za čitavu priču. Onda krenula serija i vinula ga u nebesa. Da imalo poštuje svoje čitaoce, završio bi sve knjige odavno. Međutim, od kad mu je serija donela pare i popularnost, majstor je batalio posao i sve zajedno nas zahebava. Još piše neke druge knjige i ima razne druge aktivnosti.
''Evo, obećavam, sledeće godine kraj, hihihi''.
Ustvari, trebao je da završi priču jer ju je započeo i na njoj zaradio, a dvanaest godina je bilo sasvim dovoljno vremena da napiše te dve knjige. To je stvar osnovne kulture i poštovanja prema ljudima od kojih živiš. Ali njega jednostavno zabole za čitaoce.Da, ne bih nista rekao da je cutao, ali svake godine je manje vise najavljivao kraj pa nikad da zavrsi. Evo hronoloski njegove izjave:
https://theweek.com/feature/briefin...ge-rr-martins-progress-on-the-winds-of-winter
Davno sam citao ali se secam da mi je taj lik bio bas jeziv i da nije bio sasvim citav. Sta vise secam se prilicno morbidnih pesmica i brbljanja. Znam da su kruzile neke teorije za njega ali se ne secam tacno sta. Moracu da osvezim pamcenje. Generalno mi je tesko i cudno da zamislim ludu na Stanisovom dvoru pa cak i da je normalan.@alexn96 kakvo ti je mišljenje o Patchface-u?
još malo pa će izaći nastavak o životu Dzona Snoua. Ne znam da l' se beše snima i o Arji.![]()
Da li se salis? Serija je ok, hajde da cak i kazem dobra ali ne moze prici Igri Prestola barem sto se prvih par sezona tice. 70% serije je plasiranje jeftine agende producenata ispod zita a pola likova imaju mindset kao da su nasi savremenici. Mislim da se u celom Vesterosu nije rodilo dete a da oni nisu ubacili scenu porodjaja. Takvih scena ima sijaset.Mnogo je više za očekivati da idemo dalje u prošlost. House of the Dragon je veeeliki uspeh (po raznim elementima to je čak i bolja serija od GoT, posebno kasnijih sezona)