Pacho Herrera
Iskusan
- Poruka
- 6.375
Nemaju zajedničku decu. U vezi su ne u braku.Šta nemaju?
Nisam razumeo na šta repliciraš
Napisao sam generalno šta mislim
Nemaju zajedničku decu. U vezi su ne u braku.Šta nemaju?
Nisam razumeo na šta repliciraš
Napisao sam generalno šta mislim
psihoterapije pomazu.Već sam naveo da znam primer takve veze, ne braka. Odrasli ljudi, oboje rade, njega je bivša žena varala i sad je u tripu da ga i ova vara. Proveravanje telefona, svađe su često dešavanje, nadam se da nije došlo do fizičkog nasilja. Kad sve saberem i oduzmem, palo mi na pamet ono što sam napisao a vama zapalo za oko. Nišza zlonamerno nisam pomislio ni u jednom trenutku.
AhaNemaju zajedničku decu. U vezi su ne u braku.
Svađe i ljubomorisanje nisu same po sebi uvek znak nasilja, ali su često deo takvih odnosa.Već sam naveo da znam primer takve veze, ne braka. Odrasli ljudi, oboje rade, njega je bivša žena varala i sad je u tripu da ga i ova vara. Proveravanje telefona, svađe su često dešavanje, nadam se da nije došlo do fizičkog nasilja. Kad sve saberem i oduzmem, palo mi na pamet ono što sam napisao a vama zapalo za oko. Nišza zlonamerno nisam pomislio ni u jednom trenutku.
Svađe nisu ekvivalent nasiljuVeć sam naveo da znam primer takve veze, ne braka. Odrasli ljudi, oboje rade, njega je bivša žena varala i sad je u tripu da ga i ova vara. Proveravanje telefona, svađe su često dešavanje, nadam se da nije došlo do fizičkog nasilja. Kad sve saberem i oduzmem, palo mi na pamet ono što sam napisao a vama zapalo za oko. Nišza zlonamerno nisam pomislio ni u jednom trenutku.
Uze mi riječ iz ustaSvađe i ljubomorisanje nisu same po sebi uvek znak nasilja, ali su često deo takvih odnosa.
Hoću da kažem da je njihov odnos verovatno disfunkcionalan, ali to ne znači obavezno da u njemu ima nasilja, posebno ne fizičkog.
Slažem se, zato sam i napisao nadam se da nema fizičkog nasilja. Mada, i bolesno I ljubomorisanje je skoro pa ekvivalent fizičkom nasilju.Svađe i ljubomorisanje nisu same po sebi uvek znak nasilja, ali su često deo takvih odnosa.
Hoću da kažem da je njihov odnos verovatno disfunkcionalan, ali to ne znači obavezno da u njemu ima nasilja, posebno ne fizičkog.
Zato što je često znak psihičkog nasilja.Mda, i bolesno I ljubomorisanje je skoro pa ekvivalent fizičkom nasilju.
U principu ljudi koji su već doživeli neki vid partnerskog nasilja,oni koji su odrasli u disfunkcionalnim porodicama gde je bilo nasilja ili su sami skloni nekom obliku nasilničkog ponašanja su ti koji teško prepoznaju granicu između rasprave/nesuglasice oko nečeg i nasilničkog ponašanja. Jer rasperava/neslaganje oko nečeg ako sadrži uvrede,vukanje,odbijanje da se druga strana sasluša i uvaži to što ima da iznese,emotivno ucenjivanje,izvlačenje optužbi smišljenih na licu mesta da bi se tema skrenula,pretnje i slične nasilne elemente koji imaju za cilj da unize ili zastraše drugu stranu automacki postaje nasilje.Problemi u vezi se cesto desavaju,nekako,to je prirodno,na neki nacin.
Nije uvek lako napraviti razliku izmedju obicne rasprave dvoje strasnih,zaljubljenih ljudi i partnera koji su na ivici zivaca.Zato se na kraju krajeva i zakoni po tom pitanju razlikuju od zemlje do zemlje.Ultimativna istina je da niko ne moze podvuci jasnu crtu od toga gde prestaje rasprava (koja je korisna,cak neophodna),do linije kada pocinje nasilje.Komplikovanije je nego sto se nama sa strane cini,gotovo uvek.
Jednu stvar,medjutim,svi dobro razumemo.Kada momak/muz udari,gurne,pljune...zenu/devojku ,tu je kraj,po zakonu zdrave logike.
da.Aha
Ti pričaš o nekom konkretnom slučaju
Ja bi pobegao iz takve veze glavom bez obzira.Zato što je često znak psihičkog nasilja.
Skoro svi nasilnici su patološki ljubomorni i posesivni, kao i kontrol frikovi.
nisam bio u odnosu u kom je bilo ljubomore ili svadje a da je sve bilo ok.Svađe nisu ekvivalent nasilju
To je moj stav
Jbg Ljudi se svađaju
Ali
Uze mi riječ iz usta
Ljudi su nažalost često vaspitavani da je to znak ljubavi, žene posebno.Ja bi pobegao iz takve veze glavom bez obzira.
Čini mi se da je ovde fazon da žena trpi jer ( po njenim rečima) veza može da uspe ako ima tolerancije . Nisam ništa odgovorio jer nisam znao da se dešava to što se dešava. Msm, ko će da te osudi ako ne trpiš psihičku torturu?Ljudi su nažalost često vaspitavani da je to znak ljubavi, žene posebno.
Pa i nema nasilja ako brak,veza nije losa.U zbilji tako ide ako je brak loš a ona finansijski nezavisna.
A svađe nisu uvek pokazatelj nasilnih odnosa.
Nasilje je obrazac ponašanja i funkcionisanja odnosa a ne jedan ili par izolovanih događaja.
nazalost idalje živimo u većinski patriarhalnom društvu koje je sklono da osuđuje žene kao krivce ako im brak ili veza ne uspeju...Čak nije ni retkost da se fizičko nasilje,čak i ono koje se kobno završi po žene nekako proglašava za njihovu krivicu i da su sigurno nekako izprovocirale toČini mi se da je ovde fazon da žena trpi jer ( po njenim rečima) veza može da uspe ako ima tolerancije . Nisam ništa odgovorio jer nisam znao da se dešava to što se dešava. Msm, ko će da te osudi ako ne trpiš psihičku torturu?
Naravno, samo što se to odnosi na obostranu a ne jednostranu toleranciju.Čini mi se da je ovde fazon da žena trpi jer ( po njenim rečima) veza može da uspe ako ima tolerancije
Ima veze u smislu koji si već na početku naveo. Muškarci su skloni ovome, žene onome ali u konkretnom slučaju može biti svašta ili ništa.Inače iako statistika tvrdi da su muškarci skloniji fizičkom a žene nekim suptilnijim oblicima nasilja tipa emotivno i psihičko...istina je da je to u praksi često sve povezano u jednu zbrkanu gomilu gde ima elemenata faznih vrsti nasilja u isto vreme i totalno nema veze sa polom nasilnika
kada je sve u vezi braku ok kraja smehu neznostima nema osim kod obaveza naravno.Pa i nema nasilja ako brak,veza nije losa.
Obrazac je nesto predvidljivo,ponavljanje,uopste nasilje nije predvidljivo,cak naprotiv,u pocetku je sve super.
uvek potoje mali znaci upozorenja koji se lako previde na početku,u fazi upoznavanja jer jednostavno ima tog nekog efekta "ružičastih naočari" u tom periodu. Ali malih zakova ima....kek kad taj period prođe,kad se zaglibi i kad počnu da se dešavaju krupnije,neprijatnije stvari i premota se film u nazad vidi se da su bili znaci tu od početkaPa i nema nasilja ako brak,veza nije losa.
Obrazac je nesto predvidljivo,ponavljanje,uopste nasilje nije predvidljivo,cak naprotiv,u pocetku je sve super.
Nasilje nije šablon da je u tom smislu predvidljivo, nego se misli na to da nasilni odnosi obično imaju karakterističan tok, a nasilnici karakteristične obrasce ponašanja.Pa i nema nasilja ako brak,veza nije losa.
uvek potoje mali znaci upozorenja koji se lako previde na početku,u fazi upoznavanja jer jednostavno ima tog nekog efekta "ružičastih naočari" u tom periodu. Ali malih zakova ima....kek kad taj period prođe,kad se zaglibi i kad počnu da se dešavaju krupnije,neprijatnije stvari i premota se film u nazad vidi se da su bili znaci tu od početka
Ti si veoma pamertan mlad čovek, moram da primetim.nazalost idalje živimo u većinski patriarhalnom društvu koje je sklono da osuđuje žene kao krivce ako im brak ili veza ne uspeju...Čak nije ni retkost da se fizičko nasilje,čak i ono koje se kobno završi po žene nekako proglašava za njihovu krivicu i da su sigurno nekako izprovocirale to
da,jer nasilnik konstantno radi na tome da pomera žrtvi granicuIma veze u smislu koji si već na početku naveo. Muškarci su skloni ovome, žene onome ali u konkretnom slučaju može biti svašta ili ništa.
Plus kao što rekoh fizičko nasilje uvek podrazumeva i psihičko. Štaviše, fizičko nasilje obično nastupi nakon dužeg ili kraćeg perioda psihičkog nasilja.
Ne,ne bih rekao.Tu nema pravila,ko je nasilnik a ko nije cesto ni partner nemoze da oceni u pocetku.Znakovi ne postoje,(osim za neko strucno lice,mozda).Nasilje nije šablon da je u tom smislu predvidljivo, nego se misli na to da nasilni odnosi obično imaju karakterističan tok, a nasilnici karakteristične obrasce ponašanja.
Da li je to bas tako uvijek?Fizičko nasilje uvek podrazumeva i psihičko.