Nasilje nad muškarcima

Ma ima takvih dama koje zahebu muškarca i žao mi je što ti se to dogodilo. Posavetuj se pravno šta možeš učinti, pa učini. Ali tebi uopšte nije neophodno to ili takav stav držiš. Eto, i o tome je reč. Zašto držite stav, svako snosi odgovornost za svoje postupke. Dignite glas prosto.
Ma ja sam to prošao, prošlo je 5 godina od tada, dve godine posle poslednje presude, i ja i moji klinci svaki dan živimo sve bolje, možda ne finansijski, ali mentalno i na svaki drugi način.
Klinci su za tri godine doživeli veliki stres , u vreme sudjenja nisu hteli kod nje ni da odu, sada odu tokom vikenda.
Ona i dalje kad god može pokušava da me minira ili mi smesti, nekad čak pokušavajući intrigama da me posvadja sa klincima, ali ima veliki nepremostivi problem da meni deca bezrezervno veruju, a meni to sve izgleda i smešno, čak i tužno na šta je u životu spala.

E znate šta, moj tata sudija. I on ne voli te rasprave oko dece i odbija te predmete. Stresno mu je. I meni je. Ja bih deci dala od hiljadu sedamsto, ja bih trošila trista. Ali ni to nije pametno šta će im tolke pare. Davala bi im koliko mislim da treba za taj uzrast, kao da se nismo razveli. I bila bih u dobrim odnosima. I zahebite da pričate o parama i alimentacijama i ko je kome sredio poso, mužine moje.
Pričamo o nasilju u porodici, striktno žene prema muškarcima.

Ja joj placam toliko ja mu placam toliko, ono bolidi dajete za svoju decu koja nisu trazila da sw rode, jbn su vasa odgovornost...grozno. a razvedeni misle da daju ex supruzniku, da ce on/ona da se provodi od toga.grozno
Znaš kompleksne su to stvari.
Moji klinci su oboje u svojim uzrastima(kćerka 16 godina, sin juče napunio 14) na širem spisku reprezentativaca u sportu kojim se bave, a to zahteva dodatne treninge, dodatne pripreme,teretanu za razvijanje, obavezan kamp preko leta kao vid treninga, i na sve to moje bivša gospodja koja da ponovim mesečno sama raspolaže da mnogo više novca nego ja kaže da ništa od toga njima ne treba, ona za to ne da novac, jer "ako su talentovani sami će se probiti".
Obećala kćerci da će joj letos platiti odlazak na more(prvi put nešto) kćerka rekla umesto da mi platiš more plati mi polovinu sportskog kampa(što je manje nego more) ona je odbila.
Pokušaj da shvatiš taj mentalni sklop koji se tako ponaša prema svojoj deci.

Ni jedan pol nije ništa ni bolji ni gori od drugog,kao što ima muškaraca koji su skloni nasilju isto ima žena koje su tome sklone.
Ne bitno da li je nasilnik muškarac ili žena,svi nasilnici svaljuju osećaj krivice na žrtve,ubeđuju ih da su oni nekako za to krivi jer su na neki način zaslužili to kako se nasilnik ponaša prema njima.Tu je manipulacija,ubeđivanje žrtve da im naslinik ustvari čini neku uslugu što je idalje s njima jer ih ubeđuje da su loša ili nesposobna osoba sa kakom niko ne bi ostao...
Muškarci koji trpe nasilje se često tretiraju kao slabići jer su kao nekeko dozvolili da budu u toj situaciji...ali fora je da ne bitno kog pola da je žrtva nasilja,nema kontrolu nad tom situacijom jer ne bi bila žrtva da ima...Često žrtve i ne primećuju da su žrtve dok situacija ne eskivira i ne postane očigledna...
Nekako patrarhalni sistem koliko god da nije fer prema ženama jer ih tretira kao da vrede samo ako posvete svoj život muškarcu i deci, još manje je fer prema muškarcima jer ih tetira kao da nisu dostaojni da budu nazvani muškarcima ako se ne uklope u neku nerealnu sliku muževnosti ber ikakvih slabosti.

Poslednja izmena:
Ni jedan pol nije ništa ni bolji ni gori od drugog,kao što ima muškaraca koji su skloni nasilju isto ima žena koje su tome sklone.
Ne bitno da li je nasilnik muškarac ili žena,svi nasilnici svaljuju osećaj krivice na žrtve,ubeđuju ih da su oni nekako za to krivi jer su na neki način zaslužili to kako se nasilnik ponaša prema njima.Tu je manipulacija,ubeđivanje žrtve da im naslinik ustvari čini neku uslugu što je idalje s njima jer ih ubeđuje da su loša ili nesposobna osoba sa kako ne bi ostao...
Muškarci koji trpe nasilje se često tretiraju kao slabići jer su kao nekeko dozvolili da budu u toj situaciji...ali fora je da ne bitno kog pola da je žrtva nasilja,nema kontrolu nad tom situacijom jer ne bi bila žrtva da ima...Često žrtve i ne primećuju da su žrtve dok situacija ne eskivira i ne postane očigledna...
Nekako patrarhalni sistem koliko god da nije fer prema ženama jer ih tretira kao da vrede samo ako posvete svoj život muškarcu i deci, još manje je fer prema muškarcima jer ih tetira kao da nisu dostaojni da budu nazvani muškarcima ako se ne uklope u neku nerealnu sliku muževnosti ber ikakvih slabosti.
upravo taj stari "zaostali" sistem je bio bolji nego ova anarhija i izopacenost, epidemija razvoda, deca pate... a po meni je kriv nakazni sistem koji povladjuje zene i stavlja ih na mesto gde treba da budu muskarci. ne mogu zene da budu glavne u braku kao sto je to na zalost postalo u Evropi.

Mislim da je puno cesce nego obrnuto, samo sto muski nisu takvi da kmece, kukaju i cinkare socijalnim sluzbama, vec stoicki trpe.

Moja psihopatska, sadisticka baba, toliko je mog didu psihicki zlostavljala i izivljavala se, da je pacenik bio prisiljen traziti ljubav u zagrljaju drugih zena.
Ne,nije u pitanju to da muškarci ne žele da se žale,nego da zbog patriarhalnog vaspitanja su naučeni da ako ne istrpe šta god da je u pitanju onda su slabići...Što jednostavno nije fer.To je samo jedan od mnogih,duplih standarda patirahalnog sistema vrednosti.Uredu je kada žene traže pomoć za nešto,jer po patriarhalnim shatanjima one su slabe,ali je neprihvatljivo da muškarci traže pomoć jer oni ne smeju da budu slabi...pogotovo ne slabiji od žena.

Ne,nije u pitanju to da muškarci ne žele da se žale,nego da zbog patriarhalnog vaspitanja su naučeni da ako ne istrpe šta god da je u pitanju onda su slabići...Što jednostavno nije fer.To je samo jedan od mnogih,duplih standarda patirahalnog sistema vrednosti.Uredu je kada žene traže pomoć za nešto,jer po patriarhalnim shatanjima one su slabe,ali je neprihvatljivo da muškarci traže pomoć jer oni ne smeju da budu slabi...pogotovo ne slabiji od žena.
Slazem se.

Ne moraju feminjare slaviti patrijahat, ali da su pametne, slavile bi ga.

upravo taj stari "zaostali" sistem je bio bolji nego ova anarhija i izopacenost, epidemija razvoda, deca pate... a po meni je kriv nakazni sistem koji povladjuje zene i stavlja ih na mesto gde treba da budu muskarci. ne mogu zene da budu glavne u braku kao sto je to na zalost postalo u Evropi.
Nije bio ništa bolji,ustvari je bilo gore što je taj patrarhalni sistem bio stroži,jer se porodično nailje ignorisalo i računalo kao nečija lična stvar i još više je bilo ohrabrivano da se okolina podsmeva muškarcima koje žene maltretiraju jer eto,kakav je to muškarac kad nije glava porodice nego se plaši žene...
Ti dupli standardi nisu fer ni prema muškarcima ni prema ženama

Ne bitno da li je nasilnik muškarac ili žena,svi nasilnici svaljuju osećaj krivice na žrtve,ubeđuju ih da su oni nekako za to krivi jer su na neki način zaslužili to kako se nasilnik ponaša prema njima.Tu je manipulacija,ubeđivanje žrtve da im naslinik ustvari čini neku uslugu što je idalje s njima jer ih ubeđuje da su loša ili nesposobna osoba sa kakom niko ne bi ostao...
Nasilne osobe odbijaju da priznaju. Nikad se ne izvinu. Dakle, nikad ne stanu iza svog postupka. Naravno da onda ostaje nabijanje krivice, jer ubeđuju drugu stranu da su zaslužile. Loki, da li misliš da su one svesne šta rade i koliku štetu prave?

Nije bio ništa bolji,ustvari je bilo gore što je taj patrarhalni sistem bio stroži,jer se porodično nailje ignorisalo i računalo kao nečija lična stvar i još više je bilo ohrabrivano da se okolina podsmeva muškarcima koje žene maltretiraju jer eto,kakav je to muškarac kad nije glava porodice nego se plaši žene...
Ti dupli standardi nisu fer ni prema muškarcima ni prema ženama
nije bi ni fer ni savrsen a hoces da kazes da je ovo danas bolje? ovo danas je gore 300 puta

Back