Nasilje nad muškarcima

Alimentacija se odredjuje prema ceni dana u hraniteljskoj porodici (cena usluga porodicnog smestaja), ali se uzima u obzir imovno stanje. Cak i ako je roditelj nezaposlen, alimentaciju mora da placa a to se obracunava prema mogucnostima zarade od sezonskih i drugih poslova. U tom smislu, dan na gradjevini vise kosta od dana kucne posluge i sl, tj manuelni poslovi su vise placeni za muskarce jer imaju vise fizicke snage. To nije diskriminacija ako je na taj nacin odredjena nesto niza alimentacija za zenu. Svakako, deca mogu, preko zak.zastupnika, da je tuze za povecanje iznosa

Pa to se sračunava na osnovu primanja, kao i sve, ti ne možeš da uzmeš pare od onog koji nema.
To je tako ali samo teorijski.
Kada je muškarac u pitanju sudija ti lepo kaže" Vi ste zdrav i prav i bez obzira na Vaša niska primanja ili ako ne radite, nadjite dodatni posao da izdržavate svoju decu."
A u ovom slučaju, bez obzira na moja primanja(koja trenutno u doba korone jedva zadovoljavaju potrebe koje nisu rasipničke i za koje uskoro počinjem da radim dodatni posao), gospodja nasledstvom, svojom platom te korišćenjem inostrane penzije svoje majke kontroliše mesečno mnogo više novca nego ja.
A sem tog iznosa ne daje deci više ništa, ekskurzije, treninzi,kampovi, udžbenici, odeća, obuća, izlasci sve to snosim iako pojam mesečnog izdržavanja jasno kaže po zakonu, da su to samo osnovne životne potrebe i da za sve pobrojano je i drugi roditelj dužan da učestvuje.
PS: Ja vam samo iznosim činjenice i situaciju u kojoj sam ja, NE ŽALIM se zbog toga, nek' je samo što dalje od mene.

To je tako ali samo teorijski.
Kada je muškarac u pitanju sudija ti lepo kaže" Vi ste zdrav i prav i bez obzira na Vaša niska primanja ili ako ne radite, nadjite dodatni posao da izdržavate svoju decu."
A u ovom slučaju, bez obzira na moja primanja(koja trenutno u doba korone jedva zadovoljavaju potrebe koje nisu rasipničke i za koje uskoro počinjem da radim dodatni posao), gospodja nasledstvom, svojom platom te korišćenjem inostrane penzije svoje majke kontroliše mesečno mnogo više novca nego ja.
A sem tog iznosa ne daje deci više ništa, ekskurzije, treninzi,kampovi, udžbenici, odeća, obuća, izlasci sve to snosim iako pojam mesečnog izdržavanja jasno kaže po zakonu, da su to samo osnovne životne potrebe i da za sve pobrojano je i drugi roditelj dužan da učestvuje.
PS: Ja vam samo iznosim činjenice i situaciju u kojoj sam ja, NE ŽALIM se zbog toga, nek' je samo što dalje od mene.
Ma ima takvih dama koje zahebu muškarca i žao mi je što ti se to dogodilo. Posavetuj se pravno šta možeš učinti, pa učini. Ali tebi uopšte nije neophodno to ili takav stav držiš. Eto, i o tome je reč. Zašto držite stav, svako snosi odgovornost za svoje postupke. Dignite glas prosto.

Back