nasao sam stari novac!!!

• Začetnik teme Začetnik teme manux
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

manux

Zainteresovan član
Poruka
245
dobio sam od prijatelja stari novac i hocu da mu provjerim vrijednos..posto nemam dovoljno dobar aparat za sikanje iz bliza nasao sam jednu sliku na netu

images

nesto slicno je ovome...imam ih jos nekoliko....jedan je zlatno i cinimi se da je jedan srebreni

aj hvala....

treba mi neko ko ce mi reci vrijednost ako bude sta da se i oparim mozda posto ja ovo neskupljam :per:
Budi oprezan kod toga "oparim" da se ne razocaras. A takodje budi oprezan kada budes vrsio procenu.
Kod novca iz turskog doba, posto je pisan arabikomm se moze napraviti previd, pa da se vredan novcic proglasi bezvrednim.
Vrednost novcica zavisi i od godine kada je kovan i od kovnice gde je kovan, a po najvise koliko se cesto javlja.
U svakom slucaju zelim ti srecu da, ako se i ne "oparis" prodas to sto si nasao za realnu cenu.

dobio sam od prijatelja stari novac i hocu da mu provjerim vrijednos..posto nemam dovoljno dobar aparat za sikanje iz bliza nasao sam jednu sliku na netu

images

nesto slicno je ovome...imam ih jos nekoliko....jedan je zlatno i cinimi se da je jedan srebreni
Vec sam ti odgovorio na tvoj kasniji post, pa da ponovim.
Ovo sto pises nesto slicno je ovome to nesto sto se malo razlikuje moze mnogo da znaci za cenu novcica.

uslikao sam samo moram prenjet na komp ali nemam vremena trenutno..rijesit cu ja to...imam jos 1 slican samo su drugacije sare ali su na isti tip radjene..eto toliko a kad nadjev vremena postavit cu slike....

Bez obzira na lošu fotku, vaš komad nimalo ne liči na onoga iz prvog posta.

Imate turskih 40 para sa godinom 1255 (۱۲۵۵) (početna godina vladanja Abdula Mejida), što znači 1839 pa zapadnom sistemu.
Toj godini pribrojite još brojku sa druge strane, koja treba da bude imedju 17 in 23 (۱۷, ۱۸, ۱۹, ۲۰, ۲۱, ۲۲, ۲۳) i znači tekuču godinu vladanja.

Bez obzira na lošu fotku, vaš komad nimalo ne liči na onoga iz prvog posta.

Imate turskih 40 para sa godinom 1255 (۱۲۵۵) (početna godina vladanja Abdula Mejida), što znači 1839 pa zapadnom sistemu.
Toj godini pribrojite još brojku sa druge strane, koja treba da bude imedju 17 in 23 (۱۷, ۱۸, ۱۹, ۲۰, ۲۱, ۲۲, ۲۳) i znači tekuču godinu vladanja.

hvala u svakom slucaju...a koja joj je vrijednos da li mozda znate???

Back