NASA laze u vezi spustanja na Mesec!!!

Sovjeti bi sigurno objavili da su imali dokaze da je lazirana misija na mesec.Ipak postoji jos jedna alternativa koju su u medjusobnoj raspravi smislili naucnici iz ruske akademije nauka.To je da su U.S. u stvari poslali na mesec robota a ne ljude u kabini predvidjenoj za ljudske posade.Robot slican onome kakav su i rusi poslali na mesec.[lunohod] bi uzeo uzorke i vratio ih na zemlju,postavio instrumente,a astronauti su usli u kapsulu i izasli kroz isti tunel kada su se odjednom izgasile kamere.U kapsuli zakacenoj za orbiter je bio robot slican vikingu [sa misije na mars].Iskrcavanje na povrsinu i ostale akrobacije su mogle da budu snimane u holivudu.Armstrong i Oldrin su zaista retko davali izjave o misiji sto je stvarno neverovatno [mozda zato sto su se bojali da ce biti uhvaceni u lazi].

Oximoron:
Ma daaaaaaaajte ljudi,kakve gluposti...
Zar vi stvarno mislite da ako bi nasa htela da lazhira neshto to ne bi ispalo malo ubedljivije????
Mislim,da su oni hteli stvarno da nas zavaraju:
1) To bi bilo uchinjeno na tako visokom nivou da ne bismo imali u shta da posumnjamo!
2) Chak i kad bismo mogli neshto da prokljuvimo,bili bismo smaknuti na licu mesta chim bismo postavili neki ovakav sajt...
Drugo,kamenje sa meseca se josh chuva u raznim muzejima i mogutje ga je wideti...
Tretje,ako imamo celu ovu tehnologiju danas,i ako imam snimke jupitera,2 satelita van sunchevog sistema i ovoliko razradjenu fiziku i astrounautiku(ipak smo mi civilizacija ne toliko stara),zashto bi bio problem obichno spushtanje na mesec?

upravo to. ali većina ne želi to da shvati jer mrzi Ameriku...

Oximoron:
Ma daaaaaaaajte ljudi,kakve gluposti...
Zar vi stvarno mislite da ako bi nasa htela da lazhira neshto to ne bi ispalo malo ubedljivije????
Mislim,da su oni hteli stvarno da nas zavaraju:
1) To bi bilo uchinjeno na tako visokom nivou da ne bismo imali u shta da posumnjamo!
2) Chak i kad bismo mogli neshto da prokljuvimo,bili bismo smaknuti na licu mesta chim bismo postavili neki ovakav sajt...
Drugo,kamenje sa meseca se josh chuva u raznim muzejima i mogutje ga je wideti...
Tretje,ako imamo celu ovu tehnologiju danas,i ako imam snimke jupitera,2 satelita van sunchevog sistema i ovoliko razradjenu fiziku i astrounautiku(ipak smo mi civilizacija ne toliko stara),zashto bi bio problem obichno spushtanje na mesec?
Pa sta ovo kao nije dovoljno ubedljivo?:D
Ne zaboravi hladni rat,paranoju,obavestajne agencije,preko trecine nasinih zaposlenih su bili agenti....
Interent se pojavio 90-tih i a ovakvi sajtovi od kraja 90-tih,dotada se kriticki o tome,tj. sletanju i uopste o sletanju nije mnogo ni govorilo.
Kamenje sa meseca je mogao da donese robot tj. lunar rover modifikacija.Rusi su nesto slicno uradili da Lunohod serijom i vratili na zemlju uzorke mesecevog tla.
Ovu tehnologiju imamo danas ali onda nismo ,mnoge stvari koje ti uzimas zdravo za gotovo onda nisu postojale,kompjuter na apolo kapsuli je bio slabiji od obicnog kalkulatora,savrseno manuelno sletanje u vakumu na povrsinu bez podizanja prasine...pa pogledaj stopu armstronga na povrsini meseca pored kapsule, kolko utanja...

Arnold_Layne:
e da, Armstrongovi koraci mogu da se vide sa zemlje nekim super-ultra teleskopom, zaboravih gde sam to čuo...

ovo malo teze - dakle nema sanse..
taj mit je mozda proistekao iz toga sto su Ameri (zaboravio sam na kojoj misiji) ostavili ogledalo, koje u sustini sluzi za precizno merenje udaljenosti, a radi tako sto se za Zemlje 'ispali' laser pa se onda hvata njegov odraz u ogledalu. Poenta je u tome da dobrim teleskopom sa pravog mesta moze da se vidi bljeskanje...

Hajde cak i da teorijski "progutamo" da je prvo spustanje na mesec folirancija, a sta je sa ostala cetiri, plus onaj neuspeli let sa Apolom 13, da li bi se stvarno i dalje trudili da lazu ceo svet rizikujuci da naprave najveci skandal svih vremena ?

Ne zaboravimo jednostavnu cinjenicu da je u citav "Apolo" projekat bilo ukljuceno desetine hiljada ljudi na razlicitim nivoima, da li bi bas svi ti ljudi bili u stanju da lazu sve te godine.

Sustina je da je spustanje na mesec stvarno lazirano imali bi smo mnogo vise svedoka i mnogo vise dokaza o tome nego sto je se nudi u razlicitim "teorijama zavere".

Te teorije zavere nude raznorazne kvazi-naucne pretpostavke, ali niko dosad jos nije istupio da kaze - jeste ja sam ucestvovao u tome i to je bila laz.
A s obzirom na broj ljudi koji bi u tako nesto trebao biti ukljucen nema sanse da do sada niko ne bi izasao u javnost.

Moze biti da su nam prikazali suplju, znate da su se onda trkali s rusima ko mutavi, i redovno od crvenih
**** duvali, od sputnjika i lajke, prve face u spejsu,do mira.Secate se kako su se obrukali sa svojim skylab-om? Ona ruska krntija od mira nadzivila skylab sto puta.
E, zato je lako moguce da su onako iskarani od ********* isfolirali sve to da bi american way of life and superyer tehnology pobedili crvenu posast. Ako ko slusa rammsteina nek se seti onog spota 'amerika'.

Opet, s druge strane, tehnologija ondasnjeg doba je bila sasvim dovoljna da se odpici do meseca i nazad
Sve sto vam treba je ogroman bojler sa par tona kisika i vodika, kineski upaljac od 10din, hermeticki zatvorenu i olovom oblozenu metalnu kuglu, stari komodor 64 u ulozi onboard navigation computera i pandurska motorola za kontakt sa groundcontrol-om i Luk Skywalkerom ako fulite mesec. Svu tu hitech opremu spojite s nekim stekerima i kablovima i domaca verzija Titana ili ako to odradi CZ onda Atlantisa (mi bi nazvali taj wesl Jadranka ili Romanijka) je spremna za svoj prvi spacemission.
Nek the fors be wid yu ili na naski "nekst the frujit"

Raketa je bila saturn 5.
drugo nije to bas tako lako bezbroj stvari moze poci naopako.
jesi li ti probao da savrseno sletish u vakumu sa omanjom gravitacijom na prasinastu podlogu bez vazduha da pravi otpor nasta smo se mi na zemlji navikli...
Ogroman teshki bojler za tri coveka nije potreban u slucaju robota ni kiseonik ni voda ni hrana niti wc. solja niti celicna kugla oblozena olovom [olovo nije korishceno ]...
motorola moze ali nece imati domet zbog radijacionih pojaseva...
tada nije postojao ni commodore 64....

Obersturmfuehrer:
ta vest je inace sprdnja na upravo takve tvrdnje..
inace, da li ima nekih 'dokaza' za to osim - ne vide se zvezde, pojavljuju se neki reflektori i slicno?

Ma bas,... a tebi ni to nije dovoljno hahahah, pa gde u svemiru imaju reflektori, visestruke senke, a samo jedno sunce, ne vide se zvezede, u stvari mislim da se i vide, al se pomeraju ili tako nesto, plus i jedan dodatni covek koji snima, postoje slike ekspedicije, koju je uslikao neko, kome se vidi senka zna zemlji..., plus ima jops dosta stvari, ma imas na google, samo pazi ima i dosta opaljenih sajtova koji nemaju veze sa mozgom.

Zasto, o zasto , misterije privlace najvise ludake ? :-( koji sve pokusavaju da prikazu svojim retardiranim toerijama, na taj nacin odbijajuci ljude.
Na jednoj strani imas logicko objasnjenje, na drugoj strani imas cinjenice koje obaraju to logicko objasnjenje, ali tih ih govori lik koji izgleda i zvuci kao ludak.

Kome biste vi poverovali?

Što se tiče tih slika sa drugim ljudima, da li znate da NASA proverava i tehniku i ljude ovde na Zemlji na mestima koja liče na ona gde astronauti treba da idu.
Recimo, postoji stanica (ili je postojala, gledao sam to na nekoj TV) za buduću misiju na Mars gde se već sada ispituje kako bi to izgledalo kada posada živi pola godine u njoj, pa ako ikada stvarno i odu na Mars, neko može uzeti sliku te stanice i reći, ma laže NASA.

Angelico_Payne:
Ma bas,... a tebi ni to nije dovoljno hahahah, pa gde u svemiru imaju reflektori, visestruke senke, a samo jedno sunce, ne vide se zvezede, u stvari mislim da se i vide, al se pomeraju ili tako nesto, plus i jedan dodatni covek koji snima, postoje slike ekspedicije, koju je uslikao neko, kome se vidi senka zna zemlji..., plus ima jops dosta stvari, ma imas na google, samo pazi ima i dosta opaljenih sajtova koji nemaju veze sa mozgom.

pogledaj jednu nocnu fotografiju koju sam postovao pa prethodnoj strani (ili onoj pre nje), pa mi reci gde tamo vidis zvezde?

da bi uslikao zvezde pri uslovima kao sto su oni na mesecu, dakle, osvetljena podloga, crno nebo, treba ti ekspozicija od najmanje 10-15 sekundi.

dalje, Sunce nije jedini izvor svetlosti na Mesecu, postoje jos 2, a tu je sama meseceva povrsina, kao i sama Zemlja.

i na kraju, svi spominju nekog tamo snimaca, sto se vidi u kadru, al niko da postavi sliku i pokaze, eto ga tu...

dan555:
Što se tiče tih slika sa drugim ljudima, da li znate da NASA proverava i tehniku i ljude ovde na Zemlji na mestima koja liče na ona gde astronauti treba da idu.
Recimo, postoji stanica (ili je postojala, gledao sam to na nekoj TV) za buduću misiju na Mars gde se već sada ispituje kako bi to izgledalo kada posada živi pola godine u njoj, pa ako ikada stvarno i odu na Mars, neko može uzeti sliku te stanice i reći, ma laže NASA.

Dajte ljudi,uozbiljite se,da postoji,oni nam nikada to ne bi dali da saznamo...Drugo,kako bi uspeli da uspostave ijednu satelitsku mrezhu da nisu bili u svemiru i na Mesecu?
*edit
izwinjawam se,malo sam pogreshno u brzini protumachio post :O

Obersturmfuehrer:
pogledaj jednu nocnu fotografiju koju sam postovao pa prethodnoj strani (ili onoj pre nje), pa mi reci gde tamo vidis zvezde?

da bi uslikao zvezde pri uslovima kao sto su oni na mesecu, dakle, osvetljena podloga, crno nebo, treba ti ekspozicija od najmanje 10-15 sekundi.

dalje, Sunce nije jedini izvor svetlosti na Mesecu, postoje jos 2, a tu je sama meseceva povrsina, kao i sama Zemlja.

i na kraju, svi spominju nekog tamo snimaca, sto se vidi u kadru, al niko da postavi sliku i pokaze, eto ga tu...

Ma da uff, pa ne znam gde da je nadjem, to sam gledao na tv-u, al jad pokusacu da nadjem sve, mada mislim da ste vi toliko duboko uvereni u to, da cete i u jajetu naci dlaku.

Samo sto zato neko kaze da je nesto istina, to ne znaci da je to i stvarno istina.

A i meni licno nije toliko vazno da nekog ubedim da se ljudi tada nisu spustili na mesec, mozda kasnije jesu, ali tada nisu. Mislim da je tada prvi put upotrebeljena televizija u svom punom negativnom opsegu. Isto kao kad je Orvel preko radio govorio da vanzemaljci napadaju neki gradic pored New York-a, pa je izbio haos, jer su ljudi mislili, ako je na radio mora da je istina. :shock: :lol:

izmena......
Takve stanice postoje još od doba prvih orbitalnih stanica.U njima su proveravani sistemi za održavanje života u kosmosu i nisu nikakva tajna.Sovjeti su naprimer imali barem dve pod zemljom da bi umanjili uticaj spoljne sredine.U njima su dobrovoljci provodili bez izlazaka onoliko vremena koliko je misija u kosmosu trebalo da traje.Samo je energija dolazila spolja, sve ostalo je moralo da funkcioniše izolovano od spoljašnosti, baš kao u kosmosu.
Stanica za Mars je, koliko se sećam postavljena na polarnom krugu da bi temperatura bila kao na Marsu.Dobrovoljci nisu bili iz NASA-e, a ne sećam se da li ih je ista finansirala.

Recimo, roveri koji su već na Marsu, testirani su u nekoj pustinji u SAD koja liči na Mars.Recimo da neki šarlatan dođe do tih slika sa probe, objavi ih i kaže da su dokaz da Ameri lažu da su ih poslali gore.Isto se odnosi na put na Mesec.
izmena.......

Angelico_Payne, zamenio si Orvela i Orsona Velsa.

dan555:
Oximoron, :evil:
Ako želiš da razgovaraš sa nekim NE VREĐAJ. :evil: :evil: :evil:

Krimiće zaista nisam čitao, osim ako tu ne računaš Zločin i kaznu i sl..

Takve stanice postoje još od doba prvih orbitalnih stanica.U njima su proveravani sistemi za održavanje života u kosmosu i nisu nikakva tajna.Sovjeti su naprimer imali barem dve pod zemljom da bi umanjili uticaj spoljne sredine.U njima su dobrovoljci provodili bez izlazaka onoliko vremena koliko je misija u kosmosu trebalo da traje.Samo je energija dolazila spolja, sve ostalo je moralo da funkcioniše izolovano od spoljašnosti, baš kao u kosmosu.
Stanica za Mars je, koliko se sećam postavljena na polarnom krugu da bi temperatura bila kao na Marsu.Dobrovoljci nisu bili iz NASA-e, a ne sećam se da li ih je ista finansirala.

E sad, izgleda da nisam bio dovoljno jasan, pa nisi uspeo da shvatiš zašto sam to napisao.
Recimo, roveri koji su već na Marsu, testirani su u nekoj pustinji u SAD koja liči na Mars.Recimo da neki šarlatan dođe do tih slika sa probe, objavi ih i kaže da su dokaz da Ameri lažu da su ih poslali gore.Isto se odnosi na put na Mesec.Nije mi jasno kako si zaključio da mislim da NASA laže? :shock:

Angelico_Payne, zamenio si Orvela i Orsona Velsa.
NE,ne postoje od doba prvih orbitalni stanica.Prva svetska orbitalna satelitska mrezha uspostavljena je sredinom 80-tix godina...

Oximoron, prva orbitalna stanica bio je Saljut (19.04.1971.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Salyut
Da bi znali može li čovek preživeti u potpuno izolovanoj sredini morali su to da provere na modelu (stanici) ovde na Zemlji PRE postavljanja stanice u kosmos.
I Sovjeti i Ameri imali su takve modele i za programe sa ljudskom posadom i pre leta Jurija Gagarina.Kako bi inače znali da li rade dobro sistemi za održavanje života u letelicama.Cirkulacija i regeneracija vode, vazduha, uklanjanje otrovnih sastojaka i sl..
Učili su i na greškama.Recimo pas koga su Sovjeti poslali u orbitu uginuo je od toplotnog udara dok je kružio oko Zemlje, zato žto nije bilo cirkulacije vazduha.
Orbitalna stanica podrazumeva stalnu ljudsku posadu i nije isto što i satelit.

"Prva svetska orbitalna satelitska mrezha", ne postoji ni danas.Mreže satelita imaju neke države, a postoji ISS- Međunarodna kosmička stanica, još u izgradnji.

A što se tiče onih koji ne veruju da je čovek bio na Mesecu sumnjam da bi ih bilo koji dokaz uverio u suprotno.Vera ne traži dokaze.

Back