Quantcast

Nasa kafanica

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
47.580
mada je za temu VRANJE, ipak da je post postavim ovde da ga više ljudi vidi jer je urnebesan :D


"Nanče, ne me diraj, ujedam": Zbog nove snajke smeje se celo Vranje. Baba Anđa u srž gađa južnjački mentalitet, svi je obožavaju


Originalnost, vrcavost, radoznalost duha južne Srbije ovde je našla novi izražaj
- Alo, Hitna pomoć. Polk govori, deda, kaži mi koji su ti simptomi, kako da pošaljem sintetska kola, svi su na terene? Žiga te? Pa i mene me sve žiga, pa se ne žalim. Pod kojumu plećku te žiga, levu ili desnu? Kako, bre, ne znaš što je levo, što je desno? Koja ti je poveća siska? - samo je deo razgovra medicinske sestre u Hitnoj pomoći i jednog pacijenta u Vranju.

Razgovor je, naravno, lažan, ako to humor ikada i može biti. Najsmešnija Vranjanka Lidija, čije je umetničko ime Baba Anđa, koja je za kratko vreme postala pravi domaći internet hit, često na društvenim mrežama objavljuje ovakve snimke, u kojima dočarava, razotkriva, ali i na svoj način čuva južnjačku kulturu.

Specifični dijalekt juga Srbije, pevljiv i veseo, koji nažalost sve ređe možemo da čujemo, daje posebnu čar njenim snimcima.
- Ćeri, što rabotiš? Nanče, ne me diraj, ujedam. Spremam one vanilice svekrva što gi pravi. Će mi dođu gosti, što da rabotim, ću da se obrukam, znaš tetka kaka je. Ima da me olajava u celu familiju- uloga je mlade domaćice koja pokušava da napravi vanilice kao "njegova mama".

- Volim da čitam iz hobiJA. Ja mori najviše volim da čitam komentari na ove internetske novine.
- Svekrva mi je r'šila da u nasledstvo na njeni pra-pra-praunuci ostavi nešto mnogo vredno. Nešto što će uvek kad pomisle na to, misliti i na nju. Ona je r'šil da gi u nasledstvo ostavi holesterol. Iz njene masne pite. Tolko su gu masni da će i moji pra-pra-praunuci da gu pamte po toj što će imaju holesterol u krv. Ufff, prejedoh.
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.