lionagate
Zainteresovan član
- Poruka
- 136
Sviranje klavijatura je sporedna prica o tome coveku u ovom nasem pisanju, on je meni paradigma za korumpirani obrazovni sistem u 80-time u Srbiji a odlican primer na ovo sto drugi pricaju o tome da se poklanjaju ocene i "nabudzuju" vukovci.U Srbiji su uvedeni EU standardi u obrazovanju ima tome više od deset godina.
I drago mi je zbog toga. Ti standardi su nam pokriće kad "intelektualci iz Evrope i sveta" počunu da nam popuju kako nam je obrazovanje na najnižem nivou.
I šta fali sviranju klavijatura, moliću lepo?
Pošteno čovek radi ono što zna.
I pitanje je koliko je tvoja profesija bitnija od njegove, ili moja, ili Mujuna, Perina, Žikina.
Ako nemamo baštovane, kamiondžje, čistače, mi smo u problemu.
Ako nemamo klavijaturiste, možda možemo i da živimo, ne tako lepo, ne tako kvalitetno, ali savršeno dobro možemo da živimo bez analitičara sajber bezbednosti ili kontrolora kvaliteta softvera, ili analitičara neorganizovanog koautorstva u mrežnom društvu.
Jel EU standard da u odeljenju bude 30 a ponegde i 32 ucenika u odeljenju? Ovo mi je prvo palo na pamet a verovatno ima i drugih stvari koje nisu u skladu sa EU propisima iako imamo uvedene EU standarde. Postoji li individualan rad nastavnika sa djacima koji imaju opravdanu potrebu za tim? I to je EU standard, itd.
Srbija je zadnjih 20 godina vecinu svojih zakona i standarda prilagodila (prepisala) EU zakonima ali u praksi se oni cesto ne sprovodem svakodnevno imate slucajeve da se nekome gleda kroz prste i da se krse ti zakoni a propisi ne sprovode ( pocevsi od krivicnog zakona, zakona o gradjenju, zakona o zdravstvenoj zastiti itd). I da, obrazovanje nam je na najnizem nivou u Evropi, na nivou okolnih zemalja (koje nisu u EU), bar tako kaze zadnje PISA testiranje koje je ministarstvo prosvete uspelo da organizuje.