Naš film

.

Još jedna besana noć stiže da me opustoši
kroz kaleidoskop kreću slike već znane projekcije
bez volje,nemo opet gledam našeg života film
završen lošim krajem i bez mogućnosti korekcije.

Scenarista je nemilosrdno oslikao sve bolne scene
statisti su prijatelji nemoćni za uloge teške
reditelj ljubavne priče je zamke postavio vešto,
a dvoje glavnih glumaca posao je obavilo bez greške.

Scenarista,reditelj,statisti,glumci...neko je pogrešio
posebno u završnoj sceni gde Djavo dolazi po svoje,
kad sledili smo fabulu pogrešno napisane priče
uzaludno je sada pravdanje poraza nas dvoje.

..

Džek svih zanata;bt154269:
Lepo sročeno, oseća se unutrašnja snaga iskaza, a oseća se i gorčina pred nemoći kojom se želiš odupreti.

Ipak, filmovi ne traju dugo, naročito ovi životni, i kada počneš da gledaš drugi, ovaj će ti se činiti kao treptaj oka u koje je nešto upalo, nažuljalo i na kraju odbačeno...

Koliko god se osećali nemoćno u tom filmu, sputani bili okolnostima, ipak možemo uzdignute glave da odigramo svoje.

I da citiram velikog Mešu Selimovića, nekako mi prikladno:

San je ono što se želi, a život je buđenje

Nakon ovakvog komentara,ja nemam više reči...:)

Samo da,pored omiljenog mi Meše,dodam i nešto slično: san je jedina mogućnost da se sačuva ono što mora da ode...

Next nice boy...thank you,Jack....:D

Ne dva , nego ispade cetiri, pet, pa i sest, no nije sve onako kako izgleda, tacnije sve je to isti komentar u porodjajnim internet mukama, zacudo samo na krstarici u sitne sate.Probah da izbrisem viskove, ali ni to ne radi, pa ako ti nije problem rascisti taj nered.

lejla.al.dbuni;bt154291:
Nakon ovakvog komentara,ja nemam više reči...:)

Samo da,pored omiljenog mi Meše,dodam i nešto slično: san je jedina mogućnost da se sačuva ono što mora da ode...

Next nice boy...thank you,Jack....:D

Ja bih pre rekao, uz svo uvažavanje tvog mišljenja, u stvari, karikirao bih da je san htenje kojem stremimo, a uspomena jedina mogućnost da se sačuva ono što mora da ode... kako god, misao ti je lepa a meni ne da đavo mira pa moram svoje da dodam :)

I, nadam se da će ti motivi i inspiracija za ovakve pesme i misli izvetriti iz glave kao dim cigarete u olujnoj noći... i da nam pišeš vedre pesme pune optimizma i radosti... što pre!

MPMcB;bt154274:
Bravo Lej.
To čudo kod "zamorčića" zove se Stvaranje.
Neko za to koristi svoje zamorčiće iliti misaone forme. književne i slične likove,
a neko, poput večine nas to mora da pregura preko svoje grbače u celini i bez poštede.
Nije ti lako, ali već se otkotrljao čim je dospelo na ove strane.

Otkotrljalo se,svakako...zato,samo još u da mu se kotrljanju zametne trag.;)
A ovaj Blog je mesto koje može da amortizuje naše strahove,kao i da pokaže naše radosti.
Teško je u našim godinama biti "lepršav",moj Somborac...
Sve manje smo fleksibilni,sve više postajemo sebični...to je neminovan proces sa dolaskom godina (ne volim izraz "starenje"..:lol:),ma kako ne želeli to da prihvatimo.
Ali,dobro je dok umemo da to i da vidimo....a ttakvo šta i nije baš tako mala stvar.
Poslužiće nam za pravdanje pred nama samima,što je odličan mehanizam odbrane.:lol:

Mislim da bi se napisala odredjena "misaona forma"(kako je ti nazivaš),nemoguće je da ona bude i dobra (autentična u svojoj vrednosti),ako njen pisac nije bio bar delimično "zamorče" u scenariju o kome piše.
Ne može se nešto nadomestiti na upečatljiv način,ako nismo svedoci dešavanja tog nečeg.
Imaginacija je Božji dar,sa njom se puno toga može nadomestiti,ali mislim da se može prepoznati "opipljivo" od "zamišljenog".
To je samo moj stav i milsim da sam blizu istine..
Zato i ima svoju vrednost,baš zato što smo ga,kako ti to lepo ilustruješ, i "pregurali preko grbače"..

Veoma inspirativan komentar za mene,MPMcB.....zahvaljujem ti dečkonjo.

:zag:

Morrana;bt154289:
Zar smo samo lutke kanapima vezanih ruku i nogu?
Ako mora biti tako, onda mi dajte krajeve kanapa.. ja ću svoje vući.
...........................
Lejla.. kaleidoskop pomeri za jedan drhtaj ruke levo.
Vidiš..?
:)

Još jedna cura da ukrasi ovaj post...:zaljubljena:

Kada nadjemo krajeve kanapa,onda smo našli i rešenje...slažem se sa "alegorijom kanapa",tako si to dobro ilustrovala,Morrana! :D

Evo,pomerila sam ga,kako si me usmerila,za jedan drhtaj ruke levo.
I bila si u pravu,kako si već pametnica,inače....bolje se već vidi,zaista! .;)

Curo....za tebe :zag:

BWalker;bt154293:
Ne dva , nego ispade cetiri, pet, pa i sest, no nije sve onako kako izgleda, tacnije sve je to isti komentar u porodjajnim internet mukama, zacudo samo na krstarici u sitne sate.Probah da izbrisem viskove, ali ni to ne radi, pa ako ti nije problem rascisti taj nered.

Neću da obrišem,jer za mene ova tvoja serija "neuspelih" poruka zapravo znači alegorično razmišljanje u ostavljanju komentara.
Kreneš sa jednom mišlju,pa obrišeš..onda sa drugom,što opet nije adekvatna,pa opet obrišeš..onda sa trećom,brišeš i nju...i tako,dok ne pronadješ "pravu"..:aha:
Ma,prepoznajem sebe u ovakvom sledu razmišljanja,kao i brisanju onoga što napišem (i to koliko puta!)..
Zato ću ovo ostaviti kao sjajnu ilustraciju onoga što i sama radim...:lol:

Zahvaljujem,B Šetaču ( B..kao big?;))...još jednom!

:D

Zakasneli;bt154297:
:eek: Kritička misao je baš dobila krila.:bye:

A zašto se ti ne pridružiš njoj,Zakasneli?:manikir:

Vidiš kako su dečkonje imale potrebu da iznesu svoja mišljenja.:D
I ne samo to...u rečima komentara oni su džentlmenski stali u odbranu časti jedne dame,što sam izmedju redova pročitala..
I veoma sam srećna zbog toga,nemerljivo mnogo...:zaljubljena:

Pitala sam nešto te jednom,Čoveče u zakašnjenju..ali,moram izgleda i po drugi put..
Da li znaš šta ovaj znak :dzentlmen: znači?

:lol:

:cmok2:

Džek svih zanata;bt154324:
Ja bih pre rekao, uz svo uvažavanje tvog mišljenja, u stvari, karikirao bih da je san htenje kojem stremimo, a uspomena jedina mogućnost da se sačuva ono što mora da ode... kako god, misao ti je lepa a meni ne da đavo mira pa moram svoje da dodam :)

I, nadam se da će ti motivi i inspiracija za ovakve pesme i misli izvetriti iz glave kao dim cigarete u olujnoj noći... i da nam pišeš vedre pesme pune optimizma i radosti... što pre!

Volim ljude kojima "djavoli ne daju mira"...jedna sam od takvih...:lol:

Uspomena,Jack,jeste način da nešto sačuvamo od zaborava.
San jeste isto tako način da sačuvamo u uspomeni nešto za nas veoma značajno...
Ali,u snu želimo da ga sačuvamo onakvim kakvim hoćemo da ono bude u sećanju..:roll:

Ne znam da li sam jasna,ali ponekad imam problem da izrazim svoje misli...:rumenka:

Zahvaljujem na preporuci za prelazak na "vedre teme"..
Potrebno mi je samo još malo da se oprostim od "rada tuge"..kako to reče jedan moj pametni prijatelj.
To su reči koje su zapisane u vremenu prošlom,i imam potrebu da se konačno rastanem od njih postavljanjen na mom Blogu.
A onda idu "normalna stanja" duše....;)
(možda počnem i sa crnohumornim postovima,kao ubedljivo najboljom odbranom.:malav: )

Thank you,Jack...one more time,dear!

..

Poslednja izmena:
Jasna da ne možeš biti jasnija. Razlika između sna i uspomene je upravo daljina između dve tačke u vremenu... pre i posle.

Moj san je da moje uspomene nisu onako ružne, ali one to jesu... san je ono pre, idealizacija, a uspomena posle, realizacija sna kada isti isćili iz tih okvira... i po pravilu uvek, uvek bude razočarenje u ono ćemu smo stremili u snu...

(sad se ja nadam da sam bio jasan, i da sam se razumljivo izrazio)

Zato i odabrah onaj Mešin citat, mislim da savršeno odgovara! (hvalite me usta moja i nikad ne prestajte...:):))

Poslednja izmena:
Džek svih zanata;bt154442:
(sad se ja nadam da sam bio jasan, i da sam se razumljivo izrazio)
Zato i odabrah onaj Mešin citat, mislim da savršeno odgovara! (hvalite me usta moja i nikad ne prestajte...:)

Veoma jasno,Jack..:lol:

A kad smo kod Meše..ne postoji nijedan post,nijedna tema koja se ne može ilustrovati njegovim mudrim rečima.
Meša Selimović je bio poseban čovek,uz Iva Andrića jedan od najvećih...

Back