Наш бољшевизам

Poruka
608
http://3.***************/_ZQLZh7mvhjw/TPezGIPZAlI/AAAAAAAAAAk/Em8Xm0bJuHk/s320/344_1269439490.jpg
Сам назив ''национал-бољшевичка идеологија'' често је везан за концепт националне и социјалне правде.Међутим,с обзиром да је национални елемент у потпуности јасан,око израза ''бољшевизам'' јављају се многа питања на која би морали да одговоримо у циљу бољег разумевања датог појма.Најчешћи одговор који се даје огледа се пре свега у идентификацији бољшевизма са социјализмом, под чиме се подразумева поштена,односно мање или више равномерна расподела богатства у једној држави.У првим годинама након оснивања наше партије,творци НБП програма су компромисни концепт израза ''комунизам'' некадашње КПСС номеклатуре заменили речју ''бољшевизам'', дистанцирајући се тако од марксистичких догми.У једном тексту ''Лимонке'' Андреј Димитриев објашњава да НБП-у није забрањено да буде већински национална партија чију ће социјалну подлогу искључиво чинити Руси,нити постоји лимит у томе да ли је сачињена претежно од пролетеријата или интелектуалаца.Сви ови аргументи су ван сваке сумње врло битни за национал-бољшевике,али без обзира на све чини ми се да је концепт ''бољшевизма'' некако шири и разноврснији.
Јасно се види да је израз ''бољшевизам'' настао од придева СЈАЈНИЈИ (бољи),што је синоним за грандиозан,озбиљан,пун поштовања.Само са ових позиција може се најшире увидети есенција бољшевизма.У овом случају он се ставља ван материјализма и једино може бити реализован метафизички.Бољшевизам се појављује као поузданост у велику и сјајну идеју која није вулгаризована у некаквим министарским кабинетима.По мом мишљењу,бољшевизам је сличан максимализму,а ако је максимализам екстреман и радикалан,ако му није у првом плану пука жеља за превлашћу,онда и бољшевизам сам по себи представља сан.Не сан у смислу хира,већ сан у смислу животног циља.Због тога су бољшевици супер хероји који поседују апсолутну вољу,несаломиву духовну снагу и одлучност у имплементацији снова суочених са ирационалним проблемима.Практични примери бољшевизма огледају се у борби НБП-а са другим политичким снагама у Русији данас.Политички затвореници,другови и браћа из Партије Мртвих (земља у којој они почивају)....из свега тога би национал-бољшевици требало да извуку и имплементирају изворни бољшевизам.Малограђани понекад знају да врте прстом око слепоочнице и да нас провоцирају : ''Ви ћете да урадите исто...убијаћете...револуција није могућа....како мислите да победите''.Људи једноставно нису свесни да би прави живот тек онда могли да осете и да уживају у њему.Они знају само за очај и горак ускус у устима.Једино ако постављамо пред собом немогуће задатке – само на тај начин ћемо моћи да осигурамо имплементацију бољег.
Бољшевизам – широк поглед на државу и цео свет,на будућност,на хуманост.
Разумевајући и изучавајући велики број аспеката људског живота,рефлектованих на страницама ''Лимонке'' кроз креацију национал-бољшевика (песника,уметника,писаца,музичара),кроз економске анализе,социјалне и политичке текстове...НБП демонстрира право значење речи – БОЉШЕВИЗАМ.
Сам концепт ''руског'' је посматран шире кроз бољшевизам и ту нема оног ограниченог етничког национализма пуног предрасуда.Национализам сам по себи је пун бољшевизма,док је бољшевик независан,ослобођен догми и предрасуда из прошлости.Бољшевизам је магична моћ привлачности,унутрашње енергије која нам даје снагу да волимо и ратујемо,која нас обузима и освежава нам разум.Било да се ради о борби за руски животни простор,импозантној борби младих и бистрих људи који су посвећени слободи,било да се ради о борби против сивила Путиновог режима или револуцији кроз филозофију – Друга Русија – Јерес- текстова који се супротстаљају актуелној конвенционалној свести – све су то манифестације духа бољшевизма,нашег сунца.То исто сунце обасјава наш животни пут,девичанску светост огромног симбола (укрштеног српа и чекића) који пали заслепљујући црвену руску ватру сурове борбе.
http://nacional-boljsevizam.blogspot.com/
 
Poruka
608
http://nacional-boljsevizam.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html
СУШТИНА ИДЕОЛОГИЈЕ
1. Суштина национал-бољшевизма је жестока мржња према антиљудском СИСТЕМУ тројства: либерализма/демократије/капитализма. Човек устанка, национал-бољшевик види своју мисију у рушењу СИСТЕМА до темеља. На идеалима духовне одважности, социјалне и националне правде биће створено традиционалистичко, хијерархијско друштво.

НЕПРИЈАТЕЉИ
2. Спољни непријатељи национал-бољшевизма су: Велики Сатана - САД и мондијалисти Европе, уједињени у НАТО и ОУН. Унутрашњи непријатељи су: класа "фотељаша" - чиновника, мародери - "нови руси", космополитска интелигенција.

ЦИЉ
3. Глобални циљ национал-бољшевизма је стварање Империје од Владивостока до Гибралтара на основи руске цивилизације. Циљ ће бити достигнут кроз четири етапе: а) Претварање Руске Федерације у националну државу Русију путем Руске Револуције, б) Припајање територија бивших совјетских република насељених Русима, в) Окупљање евроазијских народа бившег СССР-а око Руса, г) Стварање џиновске континенталне Империје.

ДРЖАВА
4. По доласку на власт, НБП ће извести, по својој размери, револуционарне трансформације у Русији, створиће ТОТАЛНУ ДРЖАВУ, права човека уступиће место правима нације. Унутар земље биће успостављен гвоздени руски поредак, клима дисциплине, борбености и вредноће.
5. Парламент Русије састојаће се од два дома: Дом посланика (450 места) биће законодавни и изборни, други дом Дом представника (900 места) биће саветодавни и неизборни. У други дом биће постављани народни представници по предлозима народа: биће заступљене професије, узрасти, друштвени и религијски ауторитети. Председник владе ослањаће се на Дом представника, добијајући од ње препоруке.
6. Русија ће бити подељена на стратешке округе којима се управља из центра; националне републике и крајеви биће укинути, а њихови "председници" растерани.

ГЕОПОЛИТИКА
7. Беловежски договор прогласићемо неважећим и сходно томе границе Русије биће ревидиране. Ујединићемо све Русе у једној држави. Територије република које су се од нас отцепиле, а где је удео руског становништва већи од 50%, биће припојене Русији путем спровођења локалних референдума и подршке од стране Русије (Крим, Северни Казахстан, Нарвски рејон и др.). Сепаратистичке тежње националних мањина биће немилосрдно угушене.
8. У спољњој политици окренућемо леђа према САД, а лице према Азији. На континенту је могуће пријатељство са Немачком, Ираном, Индијом и Јапаном.
9. Раскинућемо све уговоре са Западом. Пре свега послаћемо ММФ дођавола. Прекинућемо да отплаћујемо кредите и блокираћемо сва страна улагања у Русији. Долар ћемо избацити ногом у задњицу. Да би зауставили агресивну најезду страних роба и њихове примитивне масовне културе, спустићемо гвоздену завесу на нашим границама. Прелазак на тржишну економију уништио је економију Русије. Русија има свега довољно.

ЕКОНОМИЈА
10. Биће створен Руски Социјализам, економски систем, оријентисан на постизање благостања већине становништва. Економија ће бити заснована на принципу прогресивне национализације. Ако петоро људи ради у предузећу, оно може бити приватно, ако ради 55 - оно мора бити колективно, ако ради 555 - налази се у регионалном власништву, а са 5555 запослених припада држави. У прелазном периоду НБП ће успоставити економску диктатуру.
11. Војна лица, издржавани са буџета, пензионери, сви слојеви становништва са малим приходима биће у потпуности ослобођени од пореза. Станови ће бити предати бесплатно на коришћење онима који у њима живе. Ветеранима ратова у Чеченији и Авганистану, породицама са више деце и младим породицама биће додељени празни станови. Успоставићемо ниво зараде који није мањи од егзистенцијалног минимума. Даџбине за станарину и комуналне услуге биће замрзнуте. Увешћемо чврсте, фиксне цене основних животних производа: хлеба, кромпира, уља, брашна, млека, говедине.
12. Земља ће припадати само држави, тј. свима нама. Приходи од закупа земље одлазиће у државни буџет. Држава ће подстицати крупна, специјализована пољопривредна газдинства на бази колхоза и совхоза, као и свако газдинство новог типа које је од користи за нацију.
13. Извоз и продаја сировина, електричне енергије, племенитих метала, гаса, нафте и оружја, а такође и злата изван Русије биће у искључивој надлежности државе. Њему ће такође припадати и наменска војна индустрија.
14. Циљ економских реформи НБП биће стварање потпуне привредне аутархије (самодовољности) Русије.

КУЛТУРА, НАУКА,СЛОБОДЕ.
15. НБП је чврсто уверена да култура мора да расте као дивље дрво. Ми не намеравамо да га поткресујемо. Потпуна слобода. "Ради шта хоћеш" биће твој једини закон.
16. Све за нацију животно важне фундаменталне науке биће приоритетно финансиране из државног буџета. Научницима и проналазачима створићемо рајске услове.
17. Слобода нације од агресије мондијализма представља залог слободе индивидуе. НБП је за савременост, модернизацију, авангарду, али смо и огорчени противници насилног наметања западних вредности и прекоокеанске "господе-учитеља".

КАЖЊАВАЊЕ.
18. Судићемо и казнићемо кривце за државни криминал почињен од стране виших функционера почев од 1. јануара 1986. године.
19. Конфисковаћемо све приходе и уштеђевине лица, која су проузроковала економску штету Русији, која су преварила и опљачкала суграђане од 1. јануара 1986. године.
20. При органима државне безбедности биће формирано специјално одељење за повратак руских капитала који су изнети у иностранство. Лопови ће бити и тамо ухваћени, и биће принуђени да предају опљачкано. Руководиоци лоповских фондова, банака и компанија биће предати на линчовање улагачима.
21. Срушићемо свет криминала. Његови најбољи представници отићиће на служење нацији и држави. Остали ће бити уништени војним методама.
22. Бившим чиновницима КПСС све до нивоа секретара комитета забранићемо бављење и политичком и комерцијалном делатношћу. Забрана се неће односити на редовне чланове КПСС.

КАДРОВИ
23. НБП није ни лева ни десна, него национална партија Руса. Рус се не одређује по крви и вероисповести. ОНАЈ, КО СМАТРА РУСКИ ЈЕЗИК И РУСКУ КУЛТУРУ СВОЈИМА, ИСТОРИЈУ РУСИЈЕ - СВОЈОМ ИСТОРИЈОМ, КО ЈЕ ПРОЛИО И СПРЕМАН ДА ПРОЛИЈЕ СВОЈУ И ТУЂУ КРВ У ИМЕ РУСИЈЕ И САМО РАДИ ЊЕ, И НЕ РАЗМИШЉА О БИЛО КАКВОЈ ДРУГОЈ ДОМОВИНИ И НАЦИЈИ, ЈЕ РУС.
24. НБП се у својој делатности ослања искључиво на активну мањину. Пре свега на социјално незадовољну омладину: провинцијалце, "предузетнике", раднике, војнике, студенте, маргиналце, милиционере. Ко није био ништа, тај ће постати Ђержински, Гебелс, Молотов, Ворошилов, Чиано, Геринг, Жуков. Цела Русија ће припадати нама.
25. У циљу предупређивања застрањивања владајуће врхушке, као што се то догодило са КПСС-ом, НБП ће остваривати перманентну револуцију и чистке у својим, и не само својим, редовима.

ПАРОЛА, ПОЗДРАВ, ЗАСТАВА.
26. Парола НБП-а је: "Русија је све, остало је ништа!". Поздрав је унапред и у страну испружена рука са стиснутом песницом и узвик: "Да, смрт!". Застава је црвена, са белим кругом у средини, у кругу су црни срп и чекић. Партијски симбол је цртеж ручне бомбе - "кашикаре" ("лимонке" - на руском, прим.прев.).
 

Max Shreck

Zainteresovan član
Poruka
275
Koja budalaština... ovi likovi nemaju ni V od veze sa antifašizmom.

Global purpose of National-bolshevism is the creation of Empire from Vladivostok up to Gibraltar on the basis of Russian civilization. The purpose will be achieved in four stages: à) Transformation of Russian Federation into the national state Russia by Russian Revolution, b) Joining of the territories of former republics of the Soviet Union, inhabit by Russians c) Rallying around of Russians Eurasian nations of the former USSR. d) Creation of huge continental Empire.

http://web.archive.org/web/20070501182900/eng.nbp-info.ru/cat19/index.html

1965125.jpg
 

Top