Narodno nezadovoljstvo Vučićem danas vs. nezadovoljstvo Miloševićem 1999/2000.?

Nezadovoljstvo Vučićem danas vs. nezadovoljstvo Miloševićem 1999/2000.?

• Nisam siguran

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    15
Противник био и остао.
Али нема много паралеле, треба бити искрен.
Слоба нам је радио о глави.
Није презао од силе.
Веровао жени, која је веровала у утопију одрживости југославије, народа и народности и остале траћарије.
Уништена привреда, земља, девастирана економија и деморалисан народ без скрупула, у борби за голи живот.
Данас тога нема.
Сасвим друга врста опасности се надвила над нашим главама.
Све смо продали.
Кекс у продавници је 450 динара, побогу...

Nezadovoljstvo je ako poredimo sa Slobom tu negde na nivou 1996/97 što jeste bilo veliko ali mislim da nije još na nivou 2000. To bi značilo da je Vučić klimav u velikim gradovima jer realno tu su izbori i pokazali da jedva namakne većinu. Ipak su ovo u principu mladalački protesti a ovde je baš ono bilo svih generacija i Koštun je dobio 2,4 miliona glasova što je i rekord za bilo koju opoziciju.

Ako uporedite vlast Slobe krajem 90-tih i Vučića u današnje vreme i nezadovoljstvo njom od strane naroda koja opcija od ove tri vam deluje najrealnija i zašto?
Da li je Vučić danas podjednako omražen, omraženiji ili manje omražen od Slobe svojevremeno?
Slobodan je kada se pojavio imao ogromnu podrsku ljudi u Srbiji... 68 posto je dobio sam na izborima za predsednika...Neko bi rekao da to nije mnogo, ali znajte da je prvi sledeci imao 16 posto, Vuk Draskovic...To je ogromna razlika...Da vas podsetim da je Vucic imao oko 60 posto na predsednickim izborima, a prvi sledeci oko 20 posto...Dakle, manja je razlika, ali u sustini je opet za sad nedostizna...
Kasnije se situacija u Slobino vreme menjala, zbog partijskog sistema SPS je gubio polako pristalice i na kraju se doslo do toga da je izgubio izbore...Ali postoje veoma bitni faktori oko toga...Nase biracko telo je nacional/socijalisticko i ono je dobilo osobu koja slobi moze da bude pandam, a to je Kostunica...SPSovci su mogli da glasaju za njega...Inace da se Djindjic kandidovao ili neko drugi, nista od toga ne bi bilo...Pa ni Stambolic ga nebi pobedio iako su ga ubili za svaki slucaj... Drugi faktor je to sto je Slobodan izgubio rat...Deo naroda(Seseljevci) su bili protiv zavrsetka bombardovanja, a i narod ga je dobrim delom okrivio zato sto je odustao od Kosova, izgubio ga tako reci, a na kraju se pojavio sa pricom kako smo pobedili....Narod mu to nije oprostio i oni njegovi gasaci (koji su tvrdi kao i ovi Vucicevi), popustili su pred Kostunicom i podrskom Lavrova kao trecim najbitnijim faktorom...
Danas nema niceg od toga...Ja cu naravno izaci na sledece izbore, iako to retko radim...Nadam se da ce izaci mnogi... Neka izadju svi, ali nemojte da se zanosite i previse ocekujete...On vodi politiku vecine gradjana...Opozicija treba tek da uzme jedan grad u Srbiji, pa da se kaze da se pomakla sa mrtve tacke....

Ja sam se prvi put iselio iz Srbije 1997, nisam docekao pad Milosevica u Srbiji. Drugi put sam se iselio 2008-me ( posle 6 godina pokusaja zivota u Srbiji) tako da Vucica nisam ni docekao.

No, 90-te su bile mnogo gore, nisi mogao regularno dobiti vizu da odes u EU ( mene su u prvoj polovini 90-tih odbili za nemacku pa za italijansku vizu), u drzavi je bilo opste siromastvo, nestasice, crna berza, plata je bila par desetina DEM, drzava je zaostajala u svemu za svetom, strucno smo nazadovali u skoro svakoj oblasti kao pojedinci, nisi smeo da razvijes nijedan veci biznis jer bi ti sutradan dosla naoruzana banda da sve otme, krali su svaki iole bolji automobil na ulici, vladala je opsta nesigurnost i svakodnevno smo bili na ivici rata sa NATO-om, korupcija i nepotizam je bio isti kao i 2000-tih i kao danas, mnogi su bili mobilisani i nikada se nisu vratili iz HR ili BiH, u zemlji su vladale kriminalne bande (Arkan je postrojavao pola drzave), na politickom planu su mnogi bili uklonjeni fizickom likvidacijom, nije postojao internet u danasnjem obliku da si mogao biti informisan o svemu... i sa tim stanjem poredite sadasnje stanje u Srbiji!? Jbt, koje ste bi lozane. 90-te su neuspopredive sa bilo cim sto se desavalo Srbiji, to je najgori period sem okupacija zemlje u 2 svetska rata.

Danas jeste mnogima sranje, ali mnogi i OK zive (ne moraju neophodno da budu clanovi partije na vlasti vec samo dobri profesionalci), nema informacionih sloboda, ali postoje i slobodni mediji, pogotovo interMet itd.

Ако изузмемо последице бомбардовања 6. априла...мирније се живело у Београду 40-44...
Jeste, ako tako kazu nedicevci tako je i bilo. Bez obzira sto je na Banjici i St.Sajmistu pobijeno desetine hiljada zitelja Beograda... Jbt, gde je ljudima mozak kada tako nesto izvale.

Jeste, ako tako kazu nedicevci tako je i bilo. Bez obzira sto je na Banjici i St.Sajmistu pobijeno desetine hiljada zitelja Beograda... Jbt, gde je ljudima mozak kada tako nesto izvale.
Пострадали су јевреји.
Мислио сам на сам град, као што сам и написао.

Такође по ужој србији,сто за једног и углавном герилски рат, удари и бежи, затим саботаже( много ређе него што су их прле и тихи изводили).

За четири године окупације је на подручију Београда страдао један немац, прича се да је разлог био варање на картама.
Фудбалско првенство се одигравало регуларно.
Не знам зашто та истина пара уши?
Ваљда смо мање родољубиви ако прихватимо чињенице.
Склон си да паушално прочиташ пост и пљуцнеш...

Пострадали су јевреји.
Мислио сам на сам град, као што сам и написао.

Такође по ужој србији,сто за једног и углавном герилски рат, удари и бежи, затим саботаже( много ређе него што су их прле и тихи изводили).

За четири године окупације је на подручију Београда страдао један немац, прича се да је разлог био варање на картама.
Фудбалско првенство се одигравало регуларно.
Не знам зашто та истина пара уши?
Ваљда смо мање родољубиви ако прихватимо чињенице.
Склон си да паушално прочиташ пост и пљуцнеш...
Moj pradeda je pokupljen sa ulice preko puta zeleznicke stanice u jesen 1942 kao slucajni prolaznik (doneo je u grad hranu svom bratu), odveli su ga nedicevci na Banjicu i odatle Svabe prebacile u Mauthauzen. Nikada se nije vratio. Kao i desetina hiljada drugih Srba.

Poslednja izmena od moderatora:
Moj pradeda je pokupljen sa ulice preko puta zeleznicke stanice u jesen 1942 kao slucajni prolaznik (doneo je u grad hranu svom bratu), odveli su ga nedicevci na Banjicu i odatle Svabe prebacile u Mauthauzen. Nikada se nije vratio. Kao i desetina hiljada drugih Srba.
Не знам за твог прадеду, само кажем да нисам чуо да су насумице у Београду слали људе у логоре, биће да ти је деда нешто прећутао.
Не желим на форуму да пишем ко је од моје фамилије пострадао, а било ихје прилично.

Углавном, није тема па да не продубљујем...
Апсурдно...највеће пошасти су за време окупације чиниле усташе, четници и партизани, постоје званичне цифре

Poslednja izmena od moderatora:
Ako uporedite vlast Slobe krajem 90-tih i Vučića u današnje vreme i nezadovoljstvo njom od strane naroda koja opcija od ove tri vam deluje najrealnija i zašto?
Da li je Vučić danas podjednako omražen, omraženiji ili manje omražen od Slobe svojevremeno?
Da je nezadivoljstvo Vučićem onoliko koliko je bilo Zlobom i Mirom krajem devedesetih o vladavini SNS-a bi se govorilo u prošlom vremenu.

Danas su protesti mnogo masovniji nego tada.
Ovo su najveci protesti u istoriji Srbije. Nikada vise gradova u isto vreme nije ptotestovalo.
Vidi se da ti suzavac nisi ni omirisao, niti se makar popreko pogledao sa Mirinim Julterijerima, al’ bi da dižes revolucije.

P.S. Kad budeš bacao kanistere sa suzavcem nazad policiji imaj na umu da su preko svega i usijani. Ne hvatati golom rukom.

Vidi se da ti suzavac nisi ni omirisao, niti se makar popreko pogledao sa Mirinim Julterijerima, al’ bi da dižes revolucije.

P.S. Kad budeš bacao kanistere sa suzavcem nazad policiji imaj na umu da su preko svega i usijani. Ne hvatati golom rukom.
Lupaš. Sloba je za ovog bio gospodin. Nije slao ljude iz prostorija svoje stranke ljude sa palicama da lome vilicu nekoj mlađanoj devoci, niti je slao ljude da gaze decu automobilima.

Posle ove tragedije u NS sam napisao da je zrelo, ali nece biti presudno, i da ce posle neke sledece tragedije koja ce se nazalost sigurno desiti jer je sve radjeno lose i nebezbedno tad ce stvarno biti kraj. Zrelo je za smenu jer se dovoljno ljudi okrenulo, ali nije jos skroz.

E sad, znajuci Vucica znao sam da je lud totalno, ali da vec treci put salje huligane da ulecu i gaze studente, potom ih tuku, to nisam ocekivao da ce uraditi i moguce je da ce i to da ubrza njegov pad.

Zapravo, trenutno nista ne zavisi od Vucica vec od spremnosti studenata da ga sruse.
Pod tim mislim na to da li ce blokade za nedelju, dve postati svakodnevne, da li ce se blokirati kljucne raskrsnice po ceo dan, kakav ce pritisak biti na RTS-u, koliko ce biti nasilja od strane sns i to su sve faktori...

Jer poznajuci njega, u trenutku kada studenti odluce da blokiraju Brankov, Gazela i Komandu svakodnevno, on ce tada poslati policiju i zandarmeriju na studente, to je izvesno jer je on takav.

Nezadovoljstvo je ako poredimo sa Slobom tu negde na nivou 1996/97 što jeste bilo veliko ali mislim da nije još na nivou 2000. To bi značilo da je Vučić klimav u velikim gradovima jer realno tu su izbori i pokazali da jedva namakne većinu. Ipak su ovo u principu mladalački protesti a ovde je baš ono bilo svih generacija i Koštun je dobio 2,4 miliona glasova što je i rekord za bilo koju opoziciju.

Razlika je sto se tada naivno verovalo opoziciji...
Sada posto su demistifikovani kao "opozicija"...im se vise ne veruje i u sustini su ista prica kao i tzv vlast....

...

Lupaš. Sloba je za ovog bio gospodin. Nije slao ljude iz prostorija svoje stranke ljude sa palicama da lome vilicu nekoj mlađanoj devoci, niti je slao ljude da gaze decu automobilima.
Gde li si se ti krio dok su Mirini Julterijeri zavodili red…

Na “kontramitingu” SPS-ovac pucao čoveku u glavu iz tetejca. Nije prošao miting bez slomljenih kostiju, ugaone palice, suzavac, kašlješ posle mesecima, sve da bi Čeda i G17 privatizovali zajedno sa njima.

Poslednja izmena:

Back