Narod opkolio Centar za socijalni rad: Socijalne radnice majci otele decu!

Poruka
9.288
KRIPTAŠI MISLE DA IM SE NEĆE STATI NA PUT.....

https://srbin.info/drustvo/narod-op...-socijalne-radnice-majci-otele-decu/?lang=lat


Narod opkolio Centar za socijalni rad: Socijalne radnice majci otele decu​

13:55 02.03.2024.
9

Stotinak građana protestovalo je ispred Centra za socijalni rad, kako bi podržali Novosađanku Anu Mihaljicu koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.​

REKLAME *​


Platite nam kafu ; )

Na protestu je rečeno da su troje maloletnika od tri, šest i 10 godina samovoljom zaposlenih u Centru za socijalni rad smešteni u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra, i da se samohranoj majci ne dozvoljava da brine o mališanima.
Ana Mihaljica je ispričala da su joj decu oduzeli nakon požara koji je izbio u stanu u Šekspirovoj 24, gde živi njen otac. Ona sa decom nije bila u stanu u trenutku požara.

Kako se može videti iz dokumentacije koju je pokazao njen advokat Milan Bosika, Centar je odluke o oduzimanju dece doneo zbog potencijalnog nasilja u porodici. Advokat, majka, kao i prisutni građani, više puta su ponovili da su rešenja i odluke Centra doneta uz kršenje zakonskih propisa, što je potvrđeno usvajanjem njihovih žalbi od strane suda, ali da deca do danas nisu vraćena majci.
Više puta je ponovljeno da smatraju da se radi o kršenju zakonskih propisa od strane pojedinaca u Centru za socijalni rad.

U sudskim spisima koje je pokazao advokat, opet se vide navodi da je Centar od ranije angažovan na brizi o ovoj porodici koja ima ekonomskih i socijalnih problema. Navodi se i da je zaključak socijalnog radnika bio da je majka svojim nemarom i zanemarivanjem osnovnih životnih potreba ugrozila decu i dovela ih u životnu opasnost.
Protest, koji je trajao više od dva sata, bio je na trenutak na ivici incidenta, jer su okupljeni posle 15 časova stajali u špaliru i vikali na zaposlene u Centru, koji su odlazili sa radnog mesta. Takođe, okupljeni su masovno pozivali 192 i prijavljivali da je troje dece oteto.

Policija je bila prisutna i uzela izjave od okupljenih i na kraju ih pozvala da podnesu prijavu ukoliko imaju sumnje da je počinjeno neko krivično delo. Centar za socijalni rad se nije oglašavao povodom ovog slučaja.
Oteli majci troje male dece po metodama, po zlu poznatog, norveškog BARNEVERNET-a
Ana Mihaljica, samohrana majka iz Novog Sada, žrtva porodičkog nasilja, proživljava dramatično teške dane, razdvojena od troje svoje male dece koje joj je Centar za socijalni rad oteo. Pred vama je potresna stvarnost, od koje mnogi zatvaraju oči, otimaju nam decu i prodaju je. Advokat Milan Bosika, koji je vratio Mariju Trkulju svojim roditeljima (OVDE), povodom otimanje dece Ani napisao je na svom FP:
“Centar za socijalni rad Grada Novi Sad se stavlja iznad pravnosnažnih sudskih presuda, zakona, Ustava, i sprovodi zločin protiv dece i, pod opravdanom sumnjom, čini krivična dela: Oduzimanje mal. lica iz 191.st.1. KZ, Otmica iz člana 134. KZ, Zloupotreba službenog položaja iz člana 359. KZ, Nesavestan rad u službi iz člana 361KZ, Neizvršenje pravnosnažne sudske odluke iz čl. 340. KZ, Trgovina ljudima, Trgovina uticajem, Ometanje pravde…Voditelj slučaja Vladislava Krsmanović, je pred majkom troje maloletne dece i preda mnom lično, dana 19.12.2023, odvodeći Mihaila, Gavrila i Rafaila Mihaljicu kod vaspitača iz upravne zgrade izgovorila, pokazujući na Anu Mihaljicu:“ Ovoj majci nikada više,nemojte dati da vidi decu, idu u hraniteljsku porodocu“, i pored pravnosnažne presude Npž 181/23 Višeg suda u Novom Sadu, na osnovu koje prestaju zakonski razlozi za oduzimanje dece. Ovo je slučaj koji se sprovodi po metodama, po zlu poznatog, norveškog BARNEVERNET-a!“
IZJAVA ZA ZAPISNIK
Zovem se Ana Mihaljica, JMBG … iz Novog Sada, ul. …
Po zanimanju sam farmaceutski tehničar i apsolvent sam Bogoslovskog fakulteta u Beogradu.
Sudskom presudom P2. 817/14 od 15. 7. 2014. se razvodi brak sa Nikolom Mihaljica koji je zaključen 25. novembra 2012. pred matičarskim uredom u Novom Sadu – MK venčanih 1647 za 2012. u kojoj je roditeljsko pravo na zajedničkim detetom mldb. Mihailom Mihaljica rođ. 12. 5. 2013. povereno na samostalno vršenje odgoja majke, sa prebivalištem kod majke. Istom sudskom presudom, otac Nikola Mihaljica, se lišava roditeljskog prava nad mldb. Mihailom Mihaljica u pogledu održavanja ličnih odnosa. Razlog razvoda je bio nasilje u porodici nad detetom i nadamnom.
Na uveravanje da se nasilje neće ponoviti započeli smo ponovo da živimo zajedno i tokom tog perioda života su se rodila deca, mldb. Gavrilo 2.11.2017. i mldb. Rafailo 19. 3. 2020. za koje vreme nas on više puta ostavlja i dozvoljava svojoj familiji da nas maltretira, a svekrva decu i mene više puta neosnovano prijavljuje policiji zbog izmišljenih razloga.
Ovde dolazim na poziv KT 4852/24 radi saslušanja u svojstvu osumnjičene, zbog postojanja osnova sumnje da sam izvršila tri krivična dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnih lica iz čl. 193, st.1. Krivičnog zakonika, a koja pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću negiram.
Navedena krivična dela su mi se stavila na teret posle manjeg požara 16. novembra 2023. u stanu, u ul. Šekspirova 24/8-99, izazvanog kvarom elektroinstalacija, gde sam živela sa mojim ocem, Milanom Milovcem, a na kome imam pravo vlasništva 1/6. Na poziv moje sestre došla sam iz šetnje u gradu sa decom na navedenu adresu ispred zgrade da vidim oca i upoznam se sa događajem.
Te večeri, 16. 11. 2023. posle intervencije vatrogasaca i policije ispred zgrade su mi nasilno iz naručja oteta deca, koja su bila normalna i vidno vesela i zdrava, od strane radnice Centra za socijalni rad ,,Novi Sadˮ, Vladislave Krsmanović koja je vikala: ,,Ja sam tako odlučilaˮ! Napominjem, otmica moje dece je izvršena nasilno i grubo uz vrisku i plač moje dece, dok se policajac derao na mene i vitlao pendrekom iznad moje glave i pretio da će me uhapsiti i odvesti u zatvor! Za otmicu dece nije postojao nikakav pisani nalog i koji do danas nisam dobila, kao niti bilo kakvo pisano obrazloženje. Deca su prisilno odvedena te večeri policijskim autom u zatvor, kako oni nazivaju svoju ,,sigurnu kućuˮ od kada mi je zabranjeno da ih vratim.
Obzirom da mi krivična prijava nije uručena i da ne znam sadržaj iste, a kojom mi se iz Poziva KT-4852/24 stavljaju na teret prethodno navedena krivična dela da sam ih počinila, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da ih nisam počinila i predlažem Tužilaštvu da ih kao neosnovane odbije.
Zbog otimanja dece i izricanja mere produžene zabrane prilaska svojoj deci za mene i mog oca, uložila sam žalbu Višem opštinskom sudu u Novom Sadu i za 24 sata sam dobila Rešenje Višeg opštinskog suda br. NPŽ 181/23 kojim se prekidaju mere Centra za socijalni rad i nalaže se da mi se deca vrate. Na predočeno Rešenje o ukidanju mera za oduzimanje dece i produžene zabrane kontaktiranja sa decom, Jelena Zorić, direktorka Centra za socijalni rad, Vladislava Krsmanović, voditeljka slučaja i Maja Petrović iz pravne službe su uz glasni smeh izjavile da njih nikakvo sudsko Rešenje ne obavezuje!
U želji da vidim svoju otetu decu 19.12.2023. otišla sam u pratnji advokata Milana Bosike u Centar za socijalni rad radi sastanka zakazanog za taj dan – korektivnog nadzora, koji sam pred policijom i Vladislavom Krsmanović morala potpisati, a pod pretnjom zatvora, kao i izrečene mere neprilaska deci. Umesto razgovora sa voditeljkom slučaja Vladislavom Krsmanović, ona je počela da mi cepa originalna dokumenta o korektivnom nadzoru nad decom. Na izraženo divljanje i vređanje Vladislave Krsmanović, Maje Petrović iz pravne službe i Snežane Šinik, advokat Milan Bosika je pozvao policiju. Nakon dolaska policije i tokom davanja izjave advokata, ja sam zamolila policiju da mi omogući viđenje sa decom, nakon čega su mi deca dovedena. Mihailo i Gavrilo su bili vidno povređeni po licu, a na moje pitanje Mihailo je rekao da ih ostala deca tuku, a Gavrilo je rekao da su ga vaspitači tukli, a vaspitačice mu više puta nisu dozvoljavale da ide u VC tokom noći. Takođe su deca izjavila pred policijom, advokatom i radnicama Centra da im je Vladislava Krsmanović i druge radnice Centra, pretila da će da ih rastave i da su se svi smejali dok su oni preplašeni plakali i dozivali mamu.
Takođe su izjavili da im je Vladislava Krsmanović rekla da mami ,,ne smeju ništa da kažu osim onoga što im je ona naložila, a ako tako ne učine, biće kažnjeni i povređeni, a oni znaju kakoˮ.
Na kraju kratkog susreta Gavrilo se pet puta istrzavao iz ruku Vladislave Krsmanović tražeći od policije da mu dozvole da ga majka isprati do tzv. sigurne kuće što su mu policija i čuvar Centra dozvolili.
Najmlađe dete, Rafailo, je samo ponavljalo da će ga ,,ove tete odvesti i prodatiˮ pokazujući prstom na socijalne radnice. Navedeni kontakt je prekinula Vladislava Krsmanović uz pretnju da mi više nikad neće dozvoliti viđenje sa decom, da se ,,lišavam roditeljskog prava i da deca idu u hraniteljsku porodicuˮ pred advokatom i policijom.
Opisani korektivni sastanak i poslednje viđenje moje dece 19.12.2023. je na opisani način završeno.
Mogu samo da zamislim kroz kakvu fizičku i psihičku torturu, pretnje i zlostavljanje prolaze moja deca posle bespravnog i nasilničkog otimanja.
Zahtevam od svoje države, Republike Srbije, da mi vrati moju decu, a da protiv odgovornih lica iz Centra za socijalni rad ,,Novi Sadˮ pokrenu odgovarajuće postupke. Opisanu nehumanost radnica Centra teško je i zamisliti, a mogu samo da zamislim kroz kakvu psihičku traumu moja deca prolaze.
Novi Sad, 13. 02. 2024.
Izjavu dala: Ana Mihaljica
Pojedinačno smo nemoćni da zaštitimo svoju porodicu od sistema kojim se razara zdrava porodica i otimaju naša deca, ali sabrani možemo mnogo. Ovo je borba potlačenih, željnih slobode i pravde. Mi nemamo drugog izbora, osim da do kraja vodimo borbu da sačuvamo našu decu i porodice. Za nas Srbe porodica je crvena linija zbog čije zaštite smo spremni i nemoguće da uradimo. Zbog toga verujemo da u ovom posrnulom i grešnom narodu ima još dovoljno snage da se podigne iz rijaliti sna, i da se, što hitnije, stvori sveroditeljski front za odbranu naše dece. Zato Srbi, zbog naše dece, uz Božiju pomoć, na sabornost! Da pružimo otpor i zaustavimo one koje nam decu otimaju, muče ili duhovno i fizički ubijaju.
 
Има она приповетка "Свијету се не може угодити".


Кад се деси нека трагедија, цео народ скочи "шта је радио Центар за социјални рад", а кад ради, онда зашто ради.

...па Центар за социјални рад, НИКАД и не ради свој посао.
добро, још једна крипташ АЛТЕР ЕГО разоткривен...
дубоко сакривен!
****А ТЕМА ЈЕ ПОЛИТИЧКА****
и своје теме распоређуј где мислиш да треба, а МОЈЕ остави на миру!
 

Centar za socijalni rad o slučaju oduzete dece Novosađanki: Grubo zanemarene roditeljske dužnosti

07/03/2024 10:58
Dodaj komentar
Luftika
centar-za-socijalni-rad-novi-sad
Foto: Google/Marko Gordić
Centar za socijalni rad Novog Sada oglasio se o slučaju Ane Mihaljice, kojoj su oduzeta deca, zbog čega se prošle srede protestovalo ispred ove ustanove.
Centar za socijalni rad (CSR) je ranije saopštio da protest nije bio mirnog karaktera i da se pozivalo na linč stručnih saradnika.Za petak je najavljen novi protest, a Centar za socijalni rad u novom saopštenju iznosi detalje iz ovog slučaja i razloge za odluke koje su doneli.
Centar za socijalni rad kaže da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti, piše 021.rs.
“To se ogleda u nemaru da se obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice i to u sledećim oblastima: zdravlja (higijenskog zapuštanja, nevakcinisanja dece po obaveznom kalendaru vakcinacije, nepostupanje u skladu sa preporukama lekara) ostavljanje dece bez nadzora, obrazovanja (nepohađanje obaveznog predškolskog programa u cilju socijalizacije dece i pripreme za školu) emocionalnog razvoja, ishrane, smeštaja (potpuno nehigijenski uslovi u kojima i najmanji požar predstavlja opasnost po opštu bezbednost dece), što narušava, ili može sa velikom verovatnoćom narušiti dečiji fizički, mentalni, duhovni, moralni ili društveni razvoj”, navode u CSR.
Dodaju i da je tvrdnje CSR-a da je postupao u skladu sa Porodičnim zakonom i prema Pravilniku o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad, potvrilo i rešenje Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koji je ocenio da je CSR u svim preduzetim radnjama postupao u skladu sa Zakonom.

Kako se odvijao postupak?​

Kako navode, CSR je postupao po prijavi policije i javnog tužilaštva, na osnovu Porodičnog zakona – zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva, te obaveze preduzimanja svih potrebnih mera za zaštitu deteta od zanemarivanja i zlostavljanja.
“Nakon procene da je potrebno preduzimanje hitnih mera u javnom interesu kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece te postojanja neposredne opasnosti, odnosno da postoje opravdani razlozi da bi nepreduzimanjem hitnih mera i usluga iz nadležnosti centra došlo do ugrožavanja života, zdravlja i razvoja maloletne dece, organ starateljstva preduzeo je mere hitne privremene starateljske zaštite troje maloletne dece i hitnog obezbeđenja smeštaja”, stoji u saopštenju novosadskog Centra za socijalni rad.
Policija i tužilaštvo su primenili mere iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, te su roditelju i članu porodice sa kojim su živela deca najpre izrečena mera zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i to u trajanju od 48 sati.
Na predlog javnog tužioca, mere su produžene na 30 dana.
https://perfectadd.art/click_taboola.php
Непродате сјенице се продају у бесцјењеwww.pergola-83789.bond
Kliknite
https://7mdslq.pzzqvpjlfkbmb.com/
преносни степенишни лифтови за старије особеСтепенишни лифтови | Претрага огласаhttps://seo.go-aas.com/sea
Колико ће коштати постављање соларних панела за ваш дом - цене могу да вас изненадеСоларни системи и панели | Претрага огласа
Ipak, Viši sud u Novom Sadu je preinačio i ukinuo ovu meru uz obrazloženje da u konkretnom slučaju nema pouzdanog dokaza da postoji nasilje prema deca, već da se govori o radnjama zanemarivanja i zapuštanja što ukazuje da je i u sudskom rešenju konstatovano zanemarivanje i zapuštanje.
Osim toga, policija je podnela krivičnu prijavu za zapuštanje i zanemarivanje dece i taj postupak je u toku.
“Da razjasnimo nejasnoće, ukidanje hitnih mera od strane suda odnose se samo na dopuštanje da roditelj može da ostvari neposredni kontakt sa decom, ali to nije izvršno rešenje kojim se nalaže predaja dece roditelju, već se postupci procene adekvatnosti roditelja nastavljaju u domenu socijalne zaštite i razmatra dalja opravdanost izdvajanja iz porodice i roditeljski kapaciteti. Nakon ukidanja rešenja prvostepenog organa, majci su obezbeđeni uslovi da ostvari kontakte sa decom”, navode u CSR.
Kako tvrde u Centru za socijalni rad, uočena su neprimerena ponašanja majke, koja su uznemirala decu.
Osim toga, postojala je i nesaradnja sa organom starateljstva koji je sačinio plan usluga kojim majku obavezuje na preuzimanje određenih koraka kako bi se stekli uslovi za povratak dece u biološku porodici. Majka, kažu u CSR, nijedan od ovih uslova nije ispunila.

Zatim je po službenoj dužnosti pokrenut postupak korektivnog nadzora nad roditeljstvom, koji je majka odbila da potpiše, zbog čega stručni tim nije imao osnov da vrati decu u porodično okruženje. U CSR kažu da je majka na taj način propustila da obezbedi adekvatne uslove za nesmetan povratak dece u porodično okruženje i na taj način zanemarila svoje roditeljske dužnosti.
Kako zaključuju, CSR ima pravo da se, pod određenim uslovima, umeša u odnose između roditelja i deteta, a ključni razlozi za to, kao i cilj nadzora, jeste zaštita ličnosti, prava i interesa deteta.
Dmitrović: Đorđu deca nisu oduzeta zbog siromaštva već zbog nečeg mnogo goreg
 

Back
Top