Narkotrafiking - smestili joj na godišnjem

BGHighlander

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.385
Priča kao sa Discovery Tv i serijala "Banged up abroad".
Mislio sam da su Turci najgori ( na graničnom prelazu, magnetom zakače heroin pod vaš auto) ali ima i maštovitijih , "estradnih" dilera.

Milici na „putu iz snova” namestili 2,5 kg kokaina

Milica Kojić, Novosađanka koja je bila žrtva narko-trafikinga, pokrenula je zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta akciju “Potez za oprez”, čiji je cilj podizanje svesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela. Za “24 sata” priča o svom iskustvu.

e99iec.jpg

NAMEŠTALJKA - Kojićeva objašnjava da se sve odigralo u Peruu u gradu Mankara, gde je sa drugarom otputovala u februaru 2011. Nagradno putovanje se ispostavilo kao paravan za transport narkotika.

- Drugar je dobio dva poklon putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije,
koja je bila učesnik jednog rialitija.
U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica,
ali se predomislila i putovanje poklonila meni,
jer je znala da je moj san oduvek bio da otputujem u Južnu Ameriku - priča Milica Kojić za “24 sata”.

Prema njenim rečima, sve od smeštaja i hrane preko ekskurzija bilo je uključeno u aranžman, a nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gde su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.

- Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega,
od suncobrana do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer,
nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove,
pa je doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana.
Ja sam uzela jedan, a drugar dva.
Niko nije ni posumnjao nije da bi se tu mogla naći droga - ističe Kojićeva.

I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.

- Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri,
koji su nam pretresli sve stvari.
Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera,
ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina - kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta,
nakon čega su usledila tri mučna meseca zatvora i dokazivanje nevinosti.

Odmah pošto je do Srbije stigla vest da je uhapšena, u akciju spasavanja uključili su se njeni roditelji, prijatelji i kolege sa fakulteta. Usledilo je dokazivanje ličnosti, dokazi da nikad nije imala nijedan prestup... Milica je oslobođena 13. juna, neposredno pre suđenja, dok je njen drugar u zatvoru proveo dve godine.

Danas kaže da ni sama ne zna ko je sve učestvovao u toj igri nameštanja, ali je odlučila da ispriča svoju priču da bi skrenula pažnju na to da danas u svetu postoji mnogo onih koji su mislili da se njima to ne može dogoditi, ali ipak leže u nekoj ćeliji nemoćni u pokušaju dokazivanja svoje nevinosti.

iskreno meni ova prica bas nesto cudna.Karabinjeri ima upali u sobu i nasli drogu, sto znaci da se radi o dojavi, ali ne vidim poentu, valjda bi to trebalo kad su na granici ,bude prijava kako bi ovi preneli mnogo vecu kolicinu dok se carinarnici mlate sa ovima od 2,5kg heroina.Gledah tako na diskaveriju, mislim na tom fazonu.Ili je pak bila fora da ovi prenesu neznajuci sta ima u koferima .A opet ako je ona izasla iz zatvora zasto je drug ostao dve godine?I kako da se tek sada sazna za tu pricu a desila se pre dve godine?Mislim da ima tu nesto sto ne stima, bar sudeci po ovom tekstu ovde.

iskreno meni ova prica bas nesto cudna.Karabinjeri ima upali u sobu i nasli drogu, sto znaci da se radi o dojavi, ali ne vidim poentu, valjda bi to trebalo kad su na granici ,bude prijava kako bi ovi preneli mnogo vecu kolicinu dok se carinarnici mlate sa ovima od 2,5kg heroina.Gledah tako na diskaveriju, mislim na tom fazonu.Ili je pak bila fora da ovi prenesu neznajuci sta ima u koferima .A opet ako je ona izasla iz zatvora zasto je drug ostao dve godine?I kako da se tek sada sazna za tu pricu a desila se pre dve godine?Mislim da ima tu nesto sto ne stima, bar sudeci po ovom tekstu ovde.

не штима и ова је мула (израз за оне који преносе), само другачији модел исте, такозвана "лутка"

лепа цура на наградном путовању шверцер дроге

ови из нарко картела стварно нису оргинални више

а то наводи да нису стигли где су стигли јер су сликари наивци
па је можда заиста намештено

у сваком случају често неко пада да би неко прошао, жртвујеш пиона за фигуру

стандардна шибицарска фора, један виче, прави сцене, слини пени плаче
а други оперише

Drzave na visokom nivou vlasti(vlast visha od predsednika i zvanicnih licnositi u vladi) bave se drogom radi dobiti,
ako nekog uhvate i zvanicno objave, on ili je zrtveno jare ili nije deo njihove organizacije pa im je cilj da ga uklone.
Ovoj ako su upali u sobu i nasli drogu znaci da je trebala posluziti kao jare, koje ce paznju javnost usmeriti u pogresnom pravcu.

:)

Back