Narkomansko - mafijaska stranka delila osnovcima stranacki materijal

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
Funkcioneri LDP-a u Aranđelovcu tokom novogodišnjih praznika organizovali su besplatnu predstavu „Čudesna knjiga" u Osnovnoj školi „Slavko Perović", tokom koje su đacima delili stranački materijal.Đaci su dobili balone sa znakom LDP, a stranački materijal bio je i u novogodišnjim paketićima. Fotografije dece sa tog događaja sa simbolima LDP, bez znanja i odobrenja roditelja, postavljene su na Fejsbuk profil grupe „LDP Aranđelovac".

Načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić kaže za Press da će odmah proveriti šta se desilo u aranđelovačkoj školi.

- U školama je zabranjena stranačka aktivnost. Proverićemo da li je to neko samoinicijativno uradio ili je bilo organizovano. Videćemo o čemu se radi i, ako treba, poslati prosvetnog inspektora - kaže Tmušić.

Pomoćnica beogradskog sekretara za obrazovanje Verica Kovačević smatra da se pod hitno mora ispitati ko je u OŠ „Slavko Perović" dozvolio stranačko organizovanje.

- Mora da se proveri ko je to organizovao i dozvolio deljenje stranačkog propagandnog materijala u osnovnoj školi i utvrdi ima li osnova za pokretanje odgovornosti - kaže Verica Kovačević.

Školski psiholog Branka Tišma kaže da se političke partije i škole ne smeju igrati decom.

- Slučaj se može tumačiti kao ugrožavanje prava deteta i manipulacija decom u političke svrhe - kaže psiholog Tišma.
 
А кој мој се школа у Аранђеловцу зове по некој црногорској црвеној вуцибатини?
Е, то кад се промени, зна ће се ко у какав балон може да дува.
Забрана страначке активности повлачи са собом и смену директора, али не само њега, у правним државама би прње морао да купи министар.
 

Back
Top