narandzasta svetla

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.311
ljudi,treba mi jedno razjasnjenje, jer nisam siguran sta sam zapravo video na nocnom nebu u subotu oko 21i30....

postoji li letilica, civilna ili vojna, nasa ili strana, koja u letu koristi iskljucivo NARANDZASTA SVETLA ?

Video sam pravolinijsku formaciju sacinjenu od nekoliko letilica naradzaste boje, iz pravca Beograda, smer mislim severoistok-jugozapad.

O cemu se radi, kakve letilice su u pitanju, postoji li takva narandzasta signalizacija nocu uopste. Da napomenem jos, nisam cuo onaj prepoznatljivi zvuk aviona?

Zvuci kao leteci fenjeri, kineski.

Jedan kosta 200-400 dinara, zavisi od velicine.

U pitanju je papir.

Lampion-zelja-crveni.jpg

sta sam onda video? i to ne samo ja, troje nas zajedno, i ko zna ko jos, iz okolnih kuca, kroz prozore,sa terasa ili sta vec!:D

gledaj,Petunija, da mi je to Toma rekao, ja bih mu kazao:ala laaaaaaaaaaaaazes........:mrgreen:

N3Wz,ne znam tacno, ali pretpostavljam da se baloni od papira dizu UVIS. Dakle, penju se od tla ka gore, i to rastrkano, u nizu ili visu atmosferu (kladio bih se da do ovog drugog ne dospeju).

Ovo sto smo mi videli nije se penjalo uvis, vec je islo HORIZONTALNO PREKO NEBA, i to u nizu, lepo, pravolinijski....:) dakle, na odredjenoj visini, rekao bih ne puno velikoj, ali u ravni sa tlom......

Trajalo je minut-dva, i presisalo iza zgrade, preko nasih glava. Bez buke motora (aviona,helikoptera,drona,.......LETECEG AUTOMOBILA:mrgreen:)

Eee, sad.......! Glavna debata se povela oko samog dana kad se ovo desilo. Subota. Upad siptara na Gazivode.. "Ma to je nasa avijacija, pripravno stanje, blabla..." tako da je to glavna nedoumica.:think:

Aaaali....ta situacija je eskalirala u podne, a vec oko 16:00 casova Rosu se vratio u kucicu....Kontam, i nasa avijacija, ako je dizana ka pravcu juga dotad se vratila u svoje baze. Sta bi radili nocu u pola 10?:confused:

Sugenzi,brate mili, jel mi imamo narandzaste avione, helikoptere, dronove????? WTF did i saw?:D

Back