Narandžasta prevara Donald Tramp

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kremlj se oglasio nakon što je Tramp pretio sankcijama Putinu​

S. D.danas 12:17
Kremlj se oglasio nakon što je Tramp pretio sankcijama Putinu 1
Foto: EPA-EFE

Američki predsednik Donald Tramp rekao je juče da će uvesti sankcije Rusiji ukoliko ne postigne dogovor sa Ukrajinom. „Rusija je spremna za ravnopravan dijalog sa Sjedinjenim Državama i čeka signale iz Vašingtona“, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov, nakon Trampovih pretnji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

„Pratimo veoma pažljivo, naravno, svu retoriku, sve izjave. Pažljivo beležimo sve nijanse, ostajemo spremni za dijalog, predsednik Putin je to više puta rekao. Za ravnopravan dijalog, za dijalog uzajamnog poštovanja.

Ovakav dijalog se dogodio između dva predsednika, opet, tokom Trumpovog prvog predsedništva, i čekamo signale, čekamo signale koji još nisu primljeni“, rekao je Peskov odgovarajućia na pitanje kako Kremlj procenjuje izjave američkog predsednika Donalda Trampa o politici sankcija protiv Rusije.

Peskov je pojasnio da je Tramp tokom svog prvog mandata voleo metode sankcija, ali neprijateljske akcije protiv Rusije će imati posledice, naveo je.

Istovremeno, pružajući pomoć Ukrajini, Sjedinjene Države rade uspešan posao: zarađuju novac na prodaji energetskih resursa Evropi, stvaraju nova radna mesta u svojoj zemlji i razvijaju odbrambenu industriju putem vojnih naloga, napomenuo je sekretar za štampu ruskog lidera.

Tramp preti Putinu ako ne postigne dogovor o Ukrajini​

Glas Amerikedanas 11:00
Tramp preti Putinu ako ne postigne dogovor o Ukrajini 1

Predsednik Donald Tramp poručio je u sredu ruskom lideru Vladimiru Putina da „odmah“ postigne dogovor o kraju rata u Ukrajini ili se suoči sa povećanjem tarifa i dodatnim sankcijama.

Ako ne postignemo dogovor i to uskoro, nemam izbora nego da uvedem visoke nivoe carina, tarifa i sankcija na sve što Rusija prodaje Americi, i raznim drugim zemljama učesnicama“, poručio je Tramp na svojoj mreži Truth Social, prenosi Glas Amerike (VOA).
Tramp je istakao da „ne želi da naudi Rusiji“ i da je „uvek imao veoma dobre odnose sa predsednikom Putinom„.
„Imajući sve to u vidu, učiniću veoma veliku uslugu Rusiji, čija ekonomija propada, i predsedniku Putinu. Dogovorite se sada i zaustavite ovaj apsurdni rat. Situacija će samo da se pogoršava“, rekao je Tramp.

Rusija trenutno u Ameriku izvozi samo malu količinu đubriva, hrane za životinje i mašineriju, prenosi AP.

Tramp je prethodno, u utorak, rekao da će verovatno uvesti sankcije Rusiji ako njen predsednik odbije da pregovara o okončanju rata u Ukrajini.
Tramp nije izneo detalje o mogućim dodatnim sankcijama. Sjedinjene Države su već oštro sankcionisale Rusiju zbog njene invazije na Ukrajinu u februaru 2022.
Tramp je rekao da njegova administracija takođe razmatra pitanje slanja oružja Ukrajini, dodajući da smatra da bi Evropska unija trebalo da učini više da podrži Ukrajinu.

„Razgovaramo sa [ukrajinskim predsednikom Volodimirom] Zelenskim; vrlo brzo ćemo razgovarati sa predsednikom Putinom“, rekao je Tramp. „Razmotrićemo to“.
Tramp je rekao da je izvršio pritisak na kineskog predsednika Ši Đinpinga u pozivu da interveniše kako bi se zaustavio rat u Ukrajini:
„Nije uradio mnogo na tome. Ima mnogo … moći, kao što mi imamo puno moći. Rekao sam, ‘Trebalo bi da to rešite.’ Razgovarali smo o tome“.

Entitet RS u Vašingtonu sklopio lobistički ugovor: Šta Dodik zahteva od Trampa?​

Radio Slobodna Evropadanas 08:48
Entitet RS u Vašingtonu sklopio lobistički ugovor: Šta Dodik zahteva od Trampa? 1
Foto: FoNet/Milica Vučković
Ukidanje sankcija Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, promocija dijaloga između Republike Srpske (RS) i administracije Donalda Trampa, preispitivanje Dejtonskog sporazuma i uloge visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Prema registracionom dokumentu u koji je Radio Slobodna Evropa (RSE) imao uvid, advokatska kancelarija će ove ciljeve na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ostvarivati kroz komunikaciju sa predstavnicima tamošnje izvršne i zakonodavne vlasti, kao i nevladinim sektorom.
Do sada, ugovori RS sa lobističkim i advokatskim kućama u SAD su se, uglavnom, odnosili na promociju investicija i pravno savjetovanje, a te usluge su koštale nekoliko desetaka hiljada dolara mjesečno.

U dokumentu u koji je RSE imao uvid, podaci o ceni ovih usluga su zatamnjeni.
Potpisnici su Danijel Dragičević, šef Kabineta predsednika RS, i Mark Zel, ispred advokatske kancelarije.
Zel nije odgovorio na upit RSE o tome kakve aktivnosti planiraju, te da li situaciju menja to što se od 17. januara i Dragičević našao pod američkim sankcijama.
Vlasti u RS od ranije su otvoreno navijale za pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, očekujući u tom slučaju promjenu američke politike prema tom bh. entitetu.

Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) američkog Ministarstva finansija, već dvaput do sada je sankcionisala Dodika, predsednika RS zbog antidejtonskog delovanja, dok je Željka Cvijanović, trenutna članica Predsedništva BiH, takođe, pod sankcijama zbog istih razloga.
Na „crnoj listi“ je i većina entitetskog rukovodstva, ali se ukidanje sankcija za njih u ugovoru ne spominje.

Poslednja izmena:

Kremlj se oglasio nakon što je Tramp pretio sankcijama Putinu​

S. D.danas 12:17
Kremlj se oglasio nakon što je Tramp pretio sankcijama Putinu 1

Američki predsednik Donald Tramp rekao je juče da će uvesti sankcije Rusiji ukoliko ne postigne dogovor sa Ukrajinom. „Rusija je spremna za ravnopravan dijalog sa Sjedinjenim Državama i čeka signale iz Vašingtona“, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov, nakon Trampovih pretnji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

„Pratimo veoma pažljivo, naravno, svu retoriku, sve izjave. Pažljivo beležimo sve nijanse, ostajemo spremni za dijalog, predsednik Putin je to više puta rekao. Za ravnopravan dijalog, za dijalog uzajamnog poštovanja.

Ovakav dijalog se dogodio između dva predsednika, opet, tokom Trumpovog prvog predsedništva, i čekamo signale, čekamo signale koji još nisu primljeni“, rekao je Peskov odgovarajućia na pitanje kako Kremlj procenjuje izjave američkog predsednika Donalda Trampa o politici sankcija protiv Rusije.

Peskov je pojasnio da je Tramp tokom svog prvog mandata voleo metode sankcija, ali neprijateljske akcije protiv Rusije će imati posledice, naveo je.

Istovremeno, pružajući pomoć Ukrajini, Sjedinjene Države rade uspešan posao: zarađuju novac na prodaji energetskih resursa Evropi, stvaraju nova radna mesta u svojoj zemlji i razvijaju odbrambenu industriju putem vojnih naloga, napomenuo je sekretar za štampu ruskog lidera.

Jel nisu dobili signale da im Trump hoće uvest sankcije :hahaha:

Gledam ove naše Srbe ovako oko mene i na fourmu i samo mogu da kažem da nam naivnost nikada nije nedostajala.
Kaže moja baba: Ene šinko sad kad Tramp dođe da viš kako ima druga pesma da se peva!
Kao sad će Tramp da nam vrati Kosovo, Rep Srpska će biti sa Srbijom itd..

prvo, ljudi zaboravljaju da je lik već bio predsednik i da se ništa nije promenilo što se nas tiče..čak je i ponižavao onog našeg, stavio ga u neku magareću klupicu i dao mu neki papir da potpiše, nije ni znao šta potpisuje, naravno sve na našu štetu..

drugo Tramp je lažov: Završiću ja rat u Ukrajini za 24 sata kad postanem predsednik! Prošlo je 3 dana je l rat gotov? naravno da nije i neće biti ni za dve, tri, pet godina..

zašto ste tako naivni??
Nemoj našeg zlotvora da braniš. Taj sve zna, samo se pravi blesaviji nego sto jeste kad prica na Pinku.

Ne
Gledam ove naše Srbe ovako oko mene i na fourmu i samo mogu da kažem da nam naivnost nikada nije nedostajala.
Kaže moja baba: Ene šinko sad kad Tramp dođe da viš kako ima druga pesma da se peva!

prvo, ljudi zaboravljaju da je lik već bio predsednik i da se ništa nije promenilo što se nas tiče..čak je i ponižavao onog našeg, stavio ga u neku magareću klupicu i dao mu neki papir da potpiše, nije ni znao šta potpisuje, naravno sve na našu štetu..

drugo Tramp je lažov: Završiću ja rat u Ukrajini za 24 sata kad postanem predsednik! Prošlo je 3 dana je l rat gotov? naravno da nije i neće biti ni za dve, tri, pet godina..

zašto ste tako naivni??

Ne mislim da je iko očekivao da će Tramp vratiti Srbiji Kosovo. :D

To se ljudi uglavnom šale samo.

Ne

Ne mislim da je iko očekivao da će Tramp vratiti Srbiji Kosovo. :D

To se ljudi uglavnom šale samo.
Pa video si pre pet godina. Kad je nasadio ava na tronožac i naterao ga da potpiše odustrajanje od odpriznavanja, i na premeštanje ambasade u Jesusalim u zamenu za izraelsko priznanje tzv. Kosova.... E, tad je Tramp poklonio našem predsedniku olovku, i pokazao koliko voli predsednika, što ukazuje da će nam sigirno vratiti Kosovo. :D

zašto ste tako naivni??
Зато што смо бабе.
Један смешни чика је давно, још за кнежевине, схватио и препоручио нам да се много више исплати да будемо бабе.
Нисмо га одмах послушали не схвативши га озбиљно али временом се доказала та његова препорука и као што видиш коначно је усвојисмо.

Та ту скоро, биће ових дана,
са'ранисмо једног божјег раба.
Читали сте, вид'ли сте параду,
тај раб божји беше једна баба..
Затутњаше сва четири звона,
поврвеше ките и мундири,
поврвеше перјанице бојне,
поврвеше безбројни шешири.
Сви мајори дебели и суви,
официри цела кита сјајна,
пуковници, с орлом и без орла,
и још неко, али то је тајна.
И право је, не тумач'те друкче,
и нашта би ту брбљива злоба,
и право је та последња почаст,
испратити покојну до гроба.
Још скорије, биће ових дана,
са'ранисмо још једог божјег раба.
Ал' на жалост свију баба наших,
тај раб божји није био баба…
Не поврве кита и мундири,
а и ког би да до гроба прати,
и што пође и што хтеде поћи,
од пола се пута кући врати.
Потмуло су ударала звона,
ударала звона из буџака,
а и што би да се чини џева,
кад је пратња српскога јунака.
Српска децо што мислити знате
из овога поуку имате:
У Србији прилике су так'е,
бабе славе, презиру јунаке,
зато и ви не муч'те се џабе,
српска децо, постаните бабе.

Tačno tako. Nikada mi nije jasno šta Srbe posebno uzbuđuje u vezi Trampa. Dok me uopšte ne zanima kakav će dil da odradi sa Rusima oko Ukrajine, izuzetno me zanima njegov odnos prema Srbiji. U prethodnom mandatu ne samo da je pružio kontinuitet politici Vašingtona prema Srbiji, nego je čak dosta neprijatno ponižavao ovog našeg mamlaza i prisilio nas da potpišemo sporazume, kakve niko nikad nije potpisivao.
Na stranu što je Tramp osvedočeni rasista i što verovatno ima određenu sklonost ka nacizmu. Svi njegovi kvaliteti završavaju se kod Melanije.

Tačno tako. Nikada mi nije jasno šta Srbe posebno uzbuđuje u vezi Trampa. Dok me uopšte ne zanima kakav će dil da odradi sa Rusima oko Ukrajine, izuzetno me zanima njegov odnos prema Srbiji. U prethodnom mandatu ne samo da je pružio kontinuitet politici Vašingtona prema Srbiji, nego je čak dosta neprijatno ponižavao ovog našeg mamlaza i prisilio nas da potpišemo sporazume, kakve niko nikad nije potpisivao.
Na stranu što je Tramp osvedočeni rasista i što verovatno ima određenu sklonost ka nacizmu. Svi njegovi kvaliteti završavaju se kod Melanije.
Za to ponižavanje ima ekstra pozitivne poene.

Naročito uzevši u obzir milione koji je dao za Kliktonove.

Jeste, imam mali problem da razumem i prihvatim da demokratija znači vladavinu neinteligentnih jer su fakat brojniji. Ali trudim se ;)
Сам себе сврставаш у паметне и интелигентне, паметно и интелигентно и пристојно је да други то за тебе кажу. Али, ти си као мој потпис. Да ли си буквално у било чему првокласан и познат по томе?

Za to ponižavanje ima ekstra pozitivne poene.

Naročito uzevši u obzir milione koji je dao za Kliktonove.
Nije neprijatna situacija, istina. Samo što svako ponižavanja onoga što voli da ga ponižavaju, deluje kao ponižavanje Srbije. Bilo to kada ga kao predsednika Srbije stave u poslednji red na proslavi pobede u WWI ili kada ga Tramp stavi na hoklicu zajedno sa nekim bezimenim Albancem i natera ga da potpiše neke besmislice koje mu nije dao ni da pročita.

Nije neprijatna situacija, istina. Samo što svako ponižavanja onoga što voli da ga ponižavaju, deluje kao ponižavanje Srbije. Bilo to kada ga kao predsednika Srbije stave u poslednji red na proslavi pobede u WWI ili kada ga Tramp stavi na hoklicu zajedno sa nekim bezimenim Albancem i natera ga da potpiše neke besmislice koje mu nije dao ni da pročita.
Патријарх Павле је рекао - "Мене нико не може да понизи, то могу једино ја сам". Ergo, АВ је сам себе понизио, успут и Србијанију, а не Трамп.

zašto ste tako naivni??
Tramp je samo klovn,maskota Vladqra iz senke.Mislim da je sad na redu Ai,digitalna moneta, price o transhumanizmu i alienima..
Mask je tu botan kao simbol i logo tih luciferijanskih ciljeva..

Zato što je kod nas trampofilija povezana sa putinofilijom, mi smo kao narod zaslepljeni i jednom i drugom pojavom, živimo u teškoj iluziji u vezi i Trampa i Putina. Samo zato što Tramp želi da ukine kurs velikog američkog neprijateljstva prema (Putinovoj) Rusiji on je automatski "dobar" za nas.

Takva BJR Srbija i ne zaslužuje da se zove Srbija

Zato što je kod nas trampofilija povezana sa putinofilijom, mi smo kao narod zaslepljeni i jednom i drugom pojavom, živimo u teškoj iluziji u vezi i Trampa i Putina. Samo zato što Tramp želi da ukine kurs velikog američkog neprijateljstva prema (Putinovoj) Rusiji on je automatski "dobar" za nas.
Tramp i Putin nikad nisu bili isti. Putin je autokrata, Tramp je liberal. Putin je agresor, Tramp želi mir u svetu (za razliku od demokrata). Putin gura nosinu u tuđa dvorišta i izaziva nerede (poput demokrata), Tramp gleda više unutrašnje stvari.

Slični su samo po antiimigraciji i donekle su slični po anti-woke ludilu, s tim što je Putin homofob a Tramp samo želi balans, tj. prava za sve a ne namentanje woke ludila poput hapšenja ljudi ako nekog nazoveš čoveče a on se izjašnjava kao veverica...

I tu nema dramatičnih promena, u smislu da možemo da krenemo u rat protiv bilo koga, a Amerika nas neće ometati, i slične gluposti. Ali sa manje bavljenja Balkanom od strane Amera, mi možemo da jačamo srpske pozicije u Crnoj Gori, u BiH da se Srpska ponaša samostalnije. Na Kosmetu nas je av bukvalno devastirao, tako da tu možemo poravljati stvari diplomatijom, a najbolje bi bilo skloniti ava sa vlasti.
Sad kad bi krenuli rat na KiM -u Amere sa Trampom bi bolelo uvo za to. Druga je stvar što smo nesposobni za tako nešto i što bi se umešao neko sasvim treći.
Dočim ludaci demokrate bi to shvatili kao rušenje njihovog projekta i uleteli bi u rat.

Back