Napustila nas i draga Rada Djuricin.

Pokoj dusi Rade Djuricin.
Vijest o smrti je bila jutros i sramota je da je tek sada otvorena tema.
A dobro...devedeset i koja su lijepe godine.
Mozemo reci da je prozivjela zivot...vise od toga,rijetko i da je moguce.
Mislim da se ni ona ne bi ljutila zato sto nije otvorena tema o njoj i sto je Borina smrt imala vise odjeka.
Nekako su mi i ona i Bora bili osobe za koje bi covjek pomislio da nikad ne mogu umrijeti.

Čudno da nigde ni u jednim novinama se nije moglo pročitati,evo sad saznadoh.Volela sam je.
Izgleda da nije bila politicki podobna.Bilo je na TV-u par puta od jutros,ali ne nesto mnogo.O njoj je mogle da se prica,pa bar koliko i o Bori.Inace,ona u ovim politickim preokretima nije bila ni za jednu stranku.Bila je na podrzavanju obaranja Milosevica i posle toga se nije pojavljivala nigde gde je u pitanju politika.Nije zasluzila da ode ovako necujno,kao sto su je propustili.

Izgleda da nije bila politicki podobna.Bilo je na TV-u par puta od jutros,ali ne nesto mnogo.O njoj je mogle da se prica,pa bar koliko i o Bori.Inace,ona u ovim politickim preokretima nije bila ni za jednu stranku.Bila je na podrzavanju obaranja Milosevica i posle toga se nije pojavljivala nigde gde je u pitanju politika.Nije zasluzila da ode ovako necujno,kao sto su je propustili.

Ne mislim da je samo politika, prosto poklopilo se kad se na sva usta priča o Bori, a tabloidi su shvatili da će se to kliktati jer su ljudi čitali juče i onda samo o tome pisali.

Završila glumu, a godinu dana kasnije i književnost. Dve diplome. Vrlo fina žena bila.
Pada mi na pamet koliko jedno u njenom slučaju može da ograniči drugo, jer gluma je bahata disciplina, bez granica,
a književnost je ipak mnogo introspektivnija i prefinjenija, udara neke limite u (samo)izražavanju. Rada nije baš bila naša Odri Hepbern,
iako je bila lepa kao ona i sličnoga karaktera. Odri je imala nešto divlje...;) Rada? Možda...Ali to nije prikazivala. Finoća je odnela pobedu kod nje,
vrv i u glumi, pa su joj i uloge bile sličnog dijapazona... Ipak, i tu je ostavila pečat. Slava joj i hvala, makar na tome tragu kod nas.

Nek joj je pokoj duši 🙏

Onako jedna divna žena, plenila je onako jednom smirenošću i pozitivnom energijom i onako svojom pojavom imala umirijući i terapeutski učinak na druge.

Nego ja sam se baš iznenadio kad sam video koliko je već godina imala, mislio sam da je tu možda 70 i kusur, ni pomislio ne bi da je već prešla 90 (i da je 2 godine starija od moje pokojne babe), jedan ovako lep životni vek je proživela. :heart:

Back