Napušteni psi...

Imaš pun k nekastriranih mačora po selendrama u BW, plus su indoor/outdoor, svako malo traže nekog, mnogi nemaju ni čip.
Pa samo da znaš , kad su amerikanci napustili njemacku preselili su stvari ali svoje mačke su ostavili poznajem ženu koja hrani 20 mačaka isto tako blizu firme više njih hrane čopor mačaka , hranu dobiju od organizacije zaštitu životinja i kooperacija sa veterinarima, jedan kastrira i vakcinise upravo te napuštene mačke

Mačka može dva puta godišnje da ima macice a nije retkos ni tri puta !

Taj problem je nastao zbog neodgovornih ljudi

Uvesti porez na sve pse i komunalna nek radi posao

Narod se nije bunio dok je bilo ti i tamo po jedan dva tri pse koji lutaju

Nisu se bunili ni na kartone pored konjtenera sa napuštenim štenadima

Narod se buni kad sve to uzme maha i kad glad iste te pse natjera da provaljuju na posjed čoveka

Ako smem biti iskrena na balkanu ljubav prema kućnim ljubimcima nije isto kao na zapadu o tome govori sve napuštene sebi prepušteni kućni ljubimci

Držati psa i mačku a nekastrita ih govori koliko je narod glub i nesavestan
Dobro.
Samo što sve ovo nije odgovor na pitanje - Kako stimulisati i nagraditi one koji bi usvojili pse iz azila ili s ulice, a koji su zato pravi ljubitelji životinja. Tih pasa bi u početnom trenutku uvođenja poreza bilo još više nego što ih ima trenutno.

Pa samo da znaš , kad su amerikanci napustili njemacku preselili su stvari ali svoje mačke su ostavili poznajem ženu koja hrani 20 mačaka isto tako blizu firme više njih hrane čopor mačaka , hranu dobiju od organizacije zaštitu životinja i kooperacija sa veterinarima, jedan kastrira i vakcinise upravo te napuštene mačke

Mačka može dva puta godišnje da ima macice a nije retkos ni tri puta !
To su dakle američke mačke! Ja sam im se onda obraćala na pogrešnom jeziku 🙃

Raspori mi jare čopor napuštenih pasa, na moje oči. :(

Uleteli u dvorište, najurili ih u štalu i najmanjem rasporili stomak.
Moji psi su manji i javili su mi lananjem da se nešto dešava, ali
nisu smeli da ih napadnu nego se svi na terasu popeli i odatle
laju. Dok sam do štale stigla, gotovo..

I šta sad? :dontunderstand:

U šumi ima barem pet krupnih pasa koji su napušteni i prave
ovakve stvari ljudima po dvorištu.
Svaki dan kod nas u selu i okolini ti divlji psi upadaju u torove i dave ovce.da bar hoce da udave jednu pa da je pojedu,nego pdave desetak,a jednu pojedu.Niko nista ne preduzima.nekada su lovci isli odredjenom Nedeljom u lov na njih,sada su doneli neki zakon da ne smeju da se ubijaju.Oni ce tako napasti i coveka,kao i ovcu i opet niko nece odgovarati.Sramota.

Dobro.
Samo što sve ovo nije odgovor na pitanje - Kako stimulisati i nagraditi one koji bi usvojili pse iz azila ili s ulice, a koji su zato pravi ljubitelji životinja. Tih pasa bi u početnom trenutku uvođenja poreza bilo još više nego što ih ima trenutno.

Upravo se sa ovim pitanjem vidim to ocemu pricam, a to je nedovoljna i ograničena ljubav prema kućnim ljubimcima

Po mome Iz azila nebi svak mogao da usvoji znaci tu treba da postoji selekcija potencijalnih vlasnika, svaka mačka i svaki pas trebaju biti sterilizovani, vakcinisani i registrovani
Novi vlasnik treba da dokaze da može finansijski izdržavati kucnog ljubimca (hrana, veterinar) i zašto želi da udomi

Ako vlasnik kućnih ljubimaca odluci da se resi svog ljubimca jer mora godišnje da uplati porez na svog psa isti taj vlasnik će se rešiti svog psa ukoliko se on razboli ili mu je potrebna veterinarska pomoć ‼️

To je tužno

Back