Napušteni psi...

@Jasna , vrlo nezgodan problem, ne znam šta bih na tvom mestu. Država ti ostavlja da rešavaš problem na najgori način, da ubijaš pse. Koji nisu krivi što ih je čovek zapatio gde im nije mesto.

S druge strane nije mi jasno da se od ljudi koji žive na selu i imaju veliku zemlju očekuje da ograde i drže ovčrskog psa "po propisu", isto kao u gradu. Jer nisu problem samo psi, negi i ti šakali (uzgred, ja sam evo do sad mislila da ih ima samo u Americi ili nekim većim divljinama u Evropi) i druge divlje životinje.

Jer nisu problem samo psi, negi i ti šakali (uzgred, ja sam evo do sad mislila da ih ima samo u Americi ili nekim većim divljinama u Evropi) i druge divlje životinje.
Kod nas uglavnom nema vukova (zaluta poneki) ali šakali su uobičajeni, posebno na planinama. Seljaci često kažu vuk, a zapravo je divlji pas. Njihove brojeve sređuju lovci uglavnom.

Nekada je zakon o lovstvu svakog psa u lovištu bez nadzora vlasnika, smatrao i tretirao kao štetočinu.

Lov na štetočine je uvek otvoren.

U naseljenim mestima lovci su imali akcije odstrela štetočina.

Sad valjda više nije tako.

1721929464974.jpeg

Ovako je izgledao otprilike. Samo je imao kraći rep.

Našla sam čiji su.. :srecna:

Uopšte nisu napušteni psi, nego im je gazda vikendaš otišao na godišnji
i ne dolazi da ih hrani. Pustio ih s lanca u nadi da će da se snađu dok se
on ne vrati. Magarac! Da je bilo kome ostavio nešto hrane i zamolio da
im odnesu povremeno.. Evo ja bih taj kilometar i po prešla makar svaki
drugi dan da ih nahranim..

Тужи државу. Тужи неспособну државу тј. општину у којој си, и тражи надокнаду штете. Можеш извући 100000 и више динара. Нека плаћа багра неспособна и корумпирана која је наше градове и села претворила у станиште џукела.
Dobro je Viljuška, odmori malo...

Raspori mi jare čopor napuštenih pasa, na moje oči. :(

Uleteli u dvorište, najurili ih u štalu i najmanjem rasporili stomak.
Moji psi su manji i javili su mi lananjem da se nešto dešava, ali
nisu smeli da ih napadnu nego se svi na terasu popeli i odatle
laju. Dok sam do štale stigla, gotovo..

I šta sad? :dontunderstand:

U šumi ima barem pet krupnih pasa koji su napušteni i prave
ovakve stvari ljudima po dvorištu.
Možda da se prijavi šintarima ili kako se danas zovu zoo higijena ..

To je dodatni prihod koji koristi opštini

za čišćenje parkova i trotoara, postavljanje dozatora kesa kako bi vlasnici pasa mogli da odlažu smeće, za bolji suživot npr. kreiranju površina namenjenih psima i igrališta za pse

Ima valjda još ideja
To i pitam. Ako dajem porez na psa taj porez mora da ide za dobrobit životinja. Tj. ja kao vlasnik psa treba da imam koristi od tog poreza. A ne da ide u džepove vlasti ili da se tretira kao neka kazna zato što posedujem psa.

A kako ćeš da stimulišeš i da se usvoje toliki psi i nagradiš prave ljubitelje životinja.

Taj problem je nastao zbog neodgovornih ljudi

Uvesti porez na sve pse i komunalna nek radi posao

Narod se nije bunio dok je bilo ti i tamo po jedan dva tri pse koji lutaju

Nisu se bunili ni na kartone pored konjtenera sa napuštenim štenadima

Narod se buni kad sve to uzme maha i kad glad iste te pse natjera da provaljuju na posjed čoveka

Ako smem biti iskrena na balkanu ljubav prema kućnim ljubimcima nije isto kao na zapadu o tome govori sve napuštene sebi prepušteni kućni ljubimci

Držati psa i mačku a nekastrita ih govori koliko je narod glub i nesavestan

Back