Naprednjaci napali na EXIT !

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.720
TanjugNOVI SAD – Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je danas da je isticanjem transparenta "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine", na zidu Petrovaradinske tvrđave, muzički festival Egzit zloupotrebljen u političke svrhe.

“Transparent, istaknut gde mu mesto nije, a vreme još manje, na najeklatantniji način pokazuje i dokazuje da čuveni festival postaje eksponent pokrajinske i gradske vlasti, umesto da tokom četvorodnevnog trajanja bude mesto na kojem će se sve političke, kulturne, jezičke, verske, rasne i klasne barijere staviti u drugi plan”, navodi se u saopštenju SNS.

Novosadski naprednjaci, kako se ističe, sugerišu pokrajinskoj i gradskoj vlasti da bi, “umesto pokušaja da festival Exit pretvore u dvevno-političku arenu sa nesagledivim konsekvencama, bilo korektnije i pragmatičnije da utiču na organizatore Exita da konačno Novosađanima dostave finansijski izveštaj o poslovanju”.Na taj način bi se, smatraju u SNS, uverili “koliko i kome idu ogromna finansijska sredstva poreskih obveznika”.

Iz te stranke poručuju da ne bi bilo loše i da se vlasti “pozabave svim "propratnim sadžajima, koji su produkt i, nažalost, sastavni deo ove tradicionalne manifestacije”.

Transparent na engleskom jeziku
"Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina" ("Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine") postavljen je 13. jula na zidine Petrovaradinske tvrđave.

***********************************************************

Strasno, cak pise i na engleskom jeziku !!!!
:eek:
 
"Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine"
Beta | 13. 07. 2012. - 23:04h
cat_icn_more.png
23:27h
| Foto: R. Getel | Komentara: 763

Na zidine Petrovaradinske tvrđave postavljen je transparent veoma velikih dimenzija, na kojem na engleskom jeziku piše "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine!" (Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina).
259571_-exit-transparent-na-tvrdjavi-welcome-to-novi-sad-foto-robert-getel_f.jpg
Transparent se nalazi u neposrednoj blizini zvaničnog transparenta festivala, na kojem, kao i svake godine, piše "Egzit".


Transparent je iste boje kao i Egzitov - bela slova na crvenoj podlozi - postavljen je na zidinama Petrovaradinske tvrđave, u blizini poznatog sata.Portparolka festivala "Egzit" Marija Bušić potvrdila je danas da je transparent postavljen u znak protesta zbog odluke Ustavnog suda Srbije kojima su osporene pojedine nadležnosti pokrajine.


Upitana da li je transparent postavljen u znak protesta, ona je kratko odgovorila: "Da".
- Transparent je postavljen i u znak dobrodošlice svim posetiocima festivala - kazala je Bušićeva.

Ustavni sud Srbije odlučio je da suspenduje više od 20 odredbi Zakona o nadležnostima Vojvodine, što je u Vojvodini protumačeno kao dodatno ograničavanje ionako uske autonomije ove pokrajine.

USS je osporio i odredbu zakona po kojoj se Novi Sad definiše kao glavni grad Vojvodine.
Nema tu nikakvog napada.Marija Bušić je Hrvatica,neka ode u ''lijepu njihovu'' i traži nezavisnost za Krajinu,Baranju ili Istru.
 
Треба све те новосадске наркомане похапсити што причају енглески, што су се слизали са странцима и што на ову муку, они силне паре дају на музику и заје6анцију...
 

Back
Top