Naprednjaci i dalje drže lidersku poziciju među glasačima, a istraživanje je pokazalo

Најдарежљивији су од свих власти . Деведесетих су самоц директори били партијски војници од 2000-е се проширило и на разне шефиће а данас и чистачице ботују за посао. То је негде око милион гласова са породицама.

Најдарежљивији су од свих власти . Деведесетих су самоц директори били партијски војници од 2000-е се проширило и на разне шефиће а данас и чистачице ботују за посао. То је негде око милион гласова са породицама.

Da ,700 000 javni sektor plus drzavne firme ,Izadje to na dobrih 2 miliona sa porodicama. Tako da opozicija nema sanse bez nekog tektonskog udarca,

Vidim, ankete počele nešto realnije da prikazuju podršku SzS.

AF1k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1NN01EQV8vYmJlODk0OTE3MzE3NWQ2MTk0MTU3Y2UyYmYzMjgzNTQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Ja sam projektovao da će biti 12-13 procenata nakon stabilizacije kada prođe nekoliko meseci i posle prvih istraživanja javnog mnjenja (između Faktor plusa koji kraducka i onog CeSIDovog pumpanja).

Ono što je primetno jeste postepeni trend porasta. Do kraja godine, i eventualno nešto možda docnije, kada se nastavi proces koji svedočimo u opoziciji, verujem da će prosek u istraživanjima javnog mnjenja preći 15 odsto podrške god opredeljenih birača.

Poslednja izmena:
NIje. Strasno je sto Bg kvazi nacional-gradjanisticka elita trpi udarce od Marjana Risticevica.

Eno Sinisa Kovacevic izmislja price da radnik Vodovoda ne sme da ga zaprati na Tviteru.

Bolest ne bira.

Pa i ja ne verujem da radnik vodovoda i kanalizacije uopste nekoga zaprati na Twitteru , A inace i ok je da glasas da nekoga ko ti je dao radno mesto, Da je sreca da su to radile demokrate i danas bi bili na vlasti, I Tramp je dosao na vlast kada su USA Demokrate zabrljale sa istom pricom da ce otvoriti radna mesta, I otvorio je i dalje je predsednik iako ima sluzbu protiv njega a Vucica sluzba podrzava,

NIje. Strasno je sto Bg kvazi nacional-gradjanisticka elita trpi udarce od Marjana Risticevica.

Eno Sinisa Kovacevic izmislja price da radnik Vodovoda ne sme da ga zaprati na Tviteru.

Bolest ne bira.

Ja sam pre mislio na to što si domaći režim uporedio sa Đukanovićevim. :lol:

Inače, ovo istraživanje potvrđuje još jednu stvar koju sam dobro predvideo i o kojoj sam pisao: renesansu DSS-a. Da li će zahvaljujući prof. Milošu Koviću nastaviti trend restauracije Demokratske stranke Srbije na noge, videćemo; za sada Miloš Jovanović zaokreće svoju stranku u pravom smeru, od odluke do odluke. Ković je trenutno zauzet malo naučnim radom, jer ga je Sajam knjiga malčice bacio u taj smer, ali ako nastave ovim kursom da napreduju, verujem da DSS može u relativno bližoj budućnosti preći i 2,5% podrške građana, sa tendencijom da idu ka 3% kao u narednom tromesečju zacrtanom potencijalnom plafonu.

U vezi SPAS-a i dalje ništa ne možemo reći sa ikakvom dozom sigurnosti, a i za GB381 je malčice prerano, jer je tamo veći faktor nestabilnosti neko kod Saveza za Srbiju. Šešelj i Tadić se dosta dobro drže i ne posustaju u svom tradicionalnom biračkom telu. Propast DJB-a bih rekao da je definitivno potvrđena, jer ovo znači da je manje od 1 jednog jedinog procenta građana dalo njima glas (neka ih anketa frizira i spušta pa i dosta, opet je vrlo turobno), što znači da se približavaju sferi Nove stranke, Nove Srbije i Liberalno demokratske partije. Čanak nastavlja da slabi, ali mislim da se on dobro drži u poređenju sa svim ovim poslednjim pobrojanim, odnosno da je LSV cik ispod anketnog cenzusa.

Ispod anketinog cenzusa je, bez sumnje, i Konzervativna reformistička stranka. Pitam se šta je njihov plan. :think: No, mislim da oni dele sudbinu Parovića i Glišića, čiji su pokreti takođe statistički potpuno zanemarljivi, kao tobožnje opozicije koju je potkupio Vučić.

0-31.jpg

Verovatno isto svedočimo i propast Zavetnika, dok se Komazec drži na svojoj šačici uskih ljubitelja. Čuvari Srbije 1244 nevredni spomena.

Poslednja izmena:
Ja sam pre mislio na to što si domaći režim uporedio sa Đukanovićevim. :lol:

Inače, ovo istraživanje potvrđuje još jednu stvar koju sam dobro predvideo i o kojoj sam pisao: renesansu DSS-a. Da li će zahvaljujući prof. Milošu Koviću nastaviti trend restauracije Demokratske stranke Srbije na noge, videćemo; za sada Miloš Jovanović zaokreće svoju stranku u pravom smeru, od odluke do odluke.

Pa sad renesansa sigurno nije a da imaju i ta 2% tesko, Milos Jovanovic nema harizmu ni energiju da to pokrene, Na zalost, Eventualno da se Kostunica reaktivira i sa naknadnom pamecu Srbi bi glasali pokajnicki za njega,

Pa i ja ne verujem da radnik vodovoda i kanalizacije uopste nekoga zaprati na Twitteru , A inace i ok je da glasas da nekoga ko ti je dao radno mesto, Da je sreca da su to radile demokrate i danas bi bili na vlasti, I Tramp je dosao na vlast kada su USA Demokrate zabrljale sa istom pricom da ce otvoriti radna mesta, I otvorio je i dalje je predsednik iako ima sluzbu protiv njega a Vucica sluzba podrzava,

Dobar deo drzavnog aparata u Beogradu na republickom nivou je dobio posao pre 2012, i i dalje podrzava DS, tj Djilasa, ili ne glasa. Uglavnom obicni savetnici, sa stazom od 10+ u drzavnoj upravi.

To je jedna od najgorih sorti u Srbiji.

Pa sad renesansa sigurno nije a da imaju i ta 2% tesko, Milos Jovanovic nema harizmu ni energiju da to pokrene, Na zalost, Eventualno da se Kostunica reaktivira i sa naknadnom pamecu Srbi bi glasali pokajnicki za njega,

Pazi, svi su tu stranku proglašavali mrtvom, bila je u jednom trenutku spala u istraživanjima ispod statističke greške. Vučićevi ljudi su je celu infiltrirali. Ljudi su pretpostavljali potpuni nestanak DSS-a. Oni su imali na početku naglog srljanja u propast oko 2,8% podrške. Bilo kakvo približavanje tome je veliki uspeh, a ako prevale to i ogroman.

Konsolidovali su partiju, sproveli ono što je Sanda Rašković Ivić samo probala, raskinuli saradnju sa naprednjacima na lokalu, stranku je jedna grupacija vučićevaca napustila i zahvaljujući inicijativi Miloša Kovića rade na okupljanju starih ogranaka i onih koji misle slično. Tu su naznake obnove saradnje sa Državotvornim pokretom Srbije, recimo, kao i tihe saradnje sa Srpskom radikalnom strankom, odnosno sa krilom SRS koje se tiho protivi Šešelju, smatrajući da se prodao Vučiću. Iz ankete u anketu svako istraživanje im daje, konzistentno, malo više podrške a sada za stranku koja je mrtva i koja je patuljak sa Tadićevim SDS-om pogledaj šta im piše.

Sada kada su se opredelili da ne uđu u Savez za Srbiju postaće stecište razočaranih dverjana (verovatno sad posebno pojačano posle isterivanja Noga). Silom prilika, ako imamo na umu put koji je SRS odabrao, DSS postaje hteo ili ne hteo jedina patriotska opcija u celokupnoj političkoj paleti Srbije. Rašće im podrška uključiv i onim pristalicama koji ih doslovno mrze, ali im je radije da se opredele za nekog umesto da ostaju kućama, jer za nacionaliste i one koji se vrlo decidno protive EU bukvalno se sada radi o jedinoj preostaloj opciji, kao jedinoj rodoljubivoj stranci u Srbiji.

Nije taj Miloš bitan drugi je; pitanje je samo koliko će uspešno isturati Kovića i uspeti da profitira na njemu. O tome sam već detaljno govorio ovde: https://forum.krstarica.com/showthr...ОЈ-ТРИБИНИ-Вучић-је-највећи-издајник-у-Србији!

Učesici ove tribine su:
* organizator Miloš Ković, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Srbije
* Marko Jakšić iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina, koji je najavio priključenje Savezu za Srbiju (inače bivši član DSS-a zajedno sa brojnim ključnim ličnostima sa Kosova)
* Slobodan Antonić, jedan od mekih simpatizera Narodne stranke i koji trenutno tiho botuje za koalicioni savez koji okuplja Jeremić sa ostalima (a dojučerašnji umereni simpatizer DSS-a)
* Slobodan Samardžić, lider Državotvornog pokreta Srbije (zapravo frakcije koja se ne tako davno izdvojila iz DSS-a) i nekadašnji Koštuničin ministar za Kosmet
* Aleksandar Ćorac, simpatizer DSS-Dveri koalicije sa parlamentarnih izbora
* Zvonko Mihajlović, narodni poslanik Srpske radikalne stranke

Reći da su intelektualci listom, malo je pogrešno; jedina intelektualna gromada među svima, bez uvrede prema preostaloj trojici univerzitetskih profesora, jeste istoričar Miloš Ković. Radi se ovde u prvom redu o simpatizerima i članovima Demokratske stranke Srbije, odnosno onima koji su krenuli da se okupljaju nanovo od silnih secesionista koji su se razdvojili na sve strane, ojačani jedino Mihajlovićem od radikala; jednim od mnogih koji su se razočarali u Šešelja i sve više i više napuštaju SRS.

Ovaj skup, nastao na inicijaciju inicijaciju Kovića koji već više od punih godina pokušava da stvori patriotski blok u Srbiji sa idejom da je trebalo kandidovati na predsedničkim izborima prošle godine Vuka Jeremića i posle toga objediniti jedan rodoljubivi politički savez sa Dverima i drugim ljudima sličnih ideoloških stavova, predstavlja sporazum (za sada) između dve protivrečnosti kod njegovih inicijatora, jer su im se interesi, barem inicijelno, poklopili:
A) Stvaranje nove patriotske opcije; u suštini onoga što je Velja Ilić najavio da sprema za septembar sa svojom Nove Srbije u neki savez nove desnice
B) Priključenje ovih frakcija Savezu za Srbiju, odnosno da ovi pokreti na tapeti krajnje srpske desnice butu kao manifestacija mobilizacija glasova koji bi se na kraju, u vreme aktuelizacije kosovskog pitanja, prelili Savezu za Srbiju

Za sada, emotivno većina je oko Kovićeve ekipe zainteresovana za prvu opciju, ali kada se govori o realnosti jače naginju potonjoj.

Sve će zavisiti od internih istraživanja javnog mnjenja i koliko oni mogu pokazati da jedna restauracija DSS-a, ojačana Državotvornim pokretom Srbije i Pokretom Srba s Kosova Otadžbina kao nekadašnjih delova DSS-a, ali i novopridošlim razočaranim radikalima (jer je Šešelj sada definitivno pukao) kao i razočaranim dverjanima (zbog potencijalne saradnje sa Đilasom i žutima), može prevaliti cenzus od 5%. Sa ili bez Nove Srbije. U teoriji ideja im ne bi bila loša. jer bi savez koji okuplja Janković bio levica, ovaj što se formira oko Đilasa centar, a Kovićev desnica; čime bi se rekompozicija na opozicionoj srpskoj političkoj sceni završila na verovatno najbolji način.
No, videćemo hoće li ovaj eksperiment Miloša Jovanovića uspeti. Ako ne uspe, po svemu sudeći kreće i DSS ka Savez za Srbiju (odnosno, ovo je poslednji pokušaj pre tog čina).

Ovo je, trenutno, dosta dobra politička sitacija za povratak DSS-a. Idealna je klima za ostvarivanje monopola u kontekstu mi smo jedini koji volimo Srbiju, a pitanje je samo da li će se naći dovoljno sposobnih ljudi i da li će u narednih godinu dana to i iskoristiti.

Poslednja izmena:

Neće se Koštunica provratiti. Verovatno ne bi bilo ni dobro da se vrati, prvenstveno zbog novih ličnosti u opozicij; već imamo vaskrslog Đilasa, dosta je jedan. :hahaha: Uostalom mislim da ga je Miloš par puta i pitao za podršku, a ako niko nije uspeo da ga ubedi u to, pa ni Velja, ni Samardžić niti bilo ko drugi, neće se vraćati ukoliko nije do sada. Mislim da bi bilo i štetno za sam DSS, a ne samo opoziciju u globalu.

Da se razumemo, to što ja predviđam trend porasta DSS-a (i to uslovljeni, jer se radi o potencijalu za kojeg je pitanje hoće li biti iskorišten, ali za sada možemo videti pozitivne naznake) ne znači da smatram da će do sledećih parlamentarnih izbora oni se popeti do samostalnog cenzusa tj. 5%. Ali postaće dobar potencijal za eventualne predizborne koalicije; samo je potrebno pronaći partnere koji bi ih dogurali dotle. To može biti frakcija koja napusti SRS pred izbore (radikali su za sada primireni zahvaljujući brojnim kolačima koje imaju širom Srbije primajući ih od Vučićevih usta, ali i Šešeljevom vrlo strogom disciplinom, međutim ukoliko oko nekih ključnih pitanja, kao kada je bilo 2008. godine potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, pukne film ljudima, leteće brojni radikali iz SRS-a, u prvom redu ljudi koji su vatrene patriote i kojima je uski interes ispod rodoljublja, uključujući recimo Zvonka Mihajlovića i Božidara Delića) ili recimo već pomenuti DPS, ili ona Todorovićeva Istočna alternativa. Postoji celi niz maleni pokreta, stranaka i organizacija koje bi se mogli nakalemiti na DSS.

Inače, što se tiče Vojislava Šešelja, mislim da će on morati odustati od svoje uske politike zabrane većih koalicija. Jednostavno, cenzus će u ovoj atmosferi biti teško dostižan. Zbog toga bih rekao da SRS sledećih izbora (ako ne odluči da je vreme za penziju, konačno), biti:
* koalicija sa SPS i Palmom (mada je moguće da Palma dobije neku predobru ponudu i Jedinstvena Srbija priđe SNS-u)
* patriotska koalicija opozicije, u kojoj bude i DSS. Šešelj će postaviti kao uslov da on bude lider koalicije, što će čvrsto iskoristiti i tako će SRS opstati jaka u parlamentu. Udaraće malo na Vučića i vlast, otvaraće iznenađujuće papire i praviti velike najave za bitna razotkrivanja posle izbora. Onda će postupiti kao Čeda i Čanak koji su Tadiću lupili šamar odmah posle izbora. To bi bio novi Vučićev trik i zadavanje najžešćeg do sada udarca srpskom patriotizmu

Back