Napravite svoj kutak u boji - jer dobro utiče na emocije :)

Poruka
7.293
(izvor: zena.blic.rs, piše: arh. Milena Obradović)

Uz male prepravke osvežite dom! Salvete u boji, slamnati šeširi, igračke...
Koristite detalje u boji za novu atmosferu!

1. ŠEŠIRI

sl-01.jpg

Obojite zid u željenu nijansu, pa ukrasite taj deo stana cvećem i grnčarijom. Šeširi su odličan izbor za dekoraciju! Isprobajte!

2. KOCKICE

sl-02.jpg

Klizna vrata ne moraju uvek da budu jednoobrazna. Napravite štos i osvežite kutak šarolikim poljima. Umesto panela, na vrata postavite staklo sa folijom! Daće prelepe boje u stanu!

3. TERASA

sl-03.jpg

Uz beli nameštaj na terasi uvek koristite akcente u boji, poput vaza, jastučića, raznih bokala. Delovaće ljupko i razigrano!

4. RUČAVANJE

sl-04.jpg

Budite u trendu, pa na sto postavite salvete u dve boje! Bela i ciklama su savršene za ulepšavanje stola! Jednostavno ih uparite.

5. INSTANT

sl-05.jpg

U spavaćoj sobi sa belim zidovima i nameštajem, pretapacirajte uzglavlje kreveta, pa ga oplemenite sjajnim dekorativnim jastucima. Izaberite boje koje se pojavljuju na odabranom materijalu!

6. DETALJ

sl-06.jpg

Dovoljno je samo komodu da prefarbate u jači ton i soba će biti potpuno drugačija! Obližnju korpu napunite igračkama, ukrasnim jastucima i dodatnom dekoracijom!
Neka bude vidno!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Koja ideja od ovih vam se najviše dopada?
(Meni, šeširi i terasa.. :) :heart:)

Uz male prepravke osvežite dom! Salvete u boji, slamnati šeširi, igračke...
Koristite detalje u boji za novu atmosferu!

1. ŠEŠIRI

Pogledajte prilog 1197023

Obojite zid u željenu nijansu, pa ukrasite taj deo stana cvećem i grnčarijom. Šeširi su odličan izbor za dekoraciju! Isprobajte!

2. KOCKICE

Pogledajte prilog 1197024

Klizna vrata ne moraju uvek da budu jednoobrazna. Napravite štos i osvežite kutak šarolikim poljima. Umesto panela, na vrata postavite staklo sa folijom! Daće prelepe boje u stanu!

3. TERASA

Pogledajte prilog 1197025

Uz beli nameštaj na terasi uvek koristite akcente u boji, poput vaza, jastučića, raznih bokala. Delovaće ljupko i razigrano!

4. RUČAVANJE

Pogledajte prilog 1197026

Budite u trendu, pa na sto postavite salvete u dve boje! Bela i ciklama su savršene za ulepšavanje stola! Jednostavno ih uparite.

5. INSTANT

Pogledajte prilog 1197027

U spavaćoj sobi sa belim zidovima i nameštajem, pretapacirajte uzglavlje kreveta, pa ga oplemenite sjajnim dekorativnim jastucima. Izaberite boje koje se pojavljuju na odabranom materijalu!

6. DETALJ

Pogledajte prilog 1197028

Dovoljno je samo komodu da prefarbate u jači ton i soba će biti potpuno drugačija! Obližnju korpu napunite igračkama, ukrasnim jastucima i dodatnom dekoracijom!
Neka bude vidno!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Koja ideja od ovih vam se najviše dopada?
(Meni, šeširi i terasa.. :) :heart:)
ilustracije 2 i 3 su mi najlepše...saveti svi mogu da budu korisni kao ideje...a opet ne volim preterano slušanje saveta...lepše mi je kad neko deluje iz svog srca...tako iako mu se ne sviđa rezultat zna da je to bio njegov izbor...

ilustracije 2 i 3 su mi najlepše...saveti svi mogu da budu korisni kao ideje...a opet ne volim preterano slušanje saveta...lepše mi je kad neko deluje iz svog srca...tako iako mu se ne sviđa rezultat zna da je to bio njegov izbor...
Pa jeste.. u pravu si.. :)

Međutim - nisu svi ljudi isti po pitanju kreativnosti.. neki su po svojoj prirodi i urođenim talentima kreativci, naprosto rođeni za to.. i ja lično uvek volim da pogledam njihove radove i ideje.. - daju mi inspiraciju.. ali u stvarnosti uvek uradim po svome.. :) To je zato što imam izgrađene jasne kriterijume, kada je uređenje prostora u pitanju.. međutim - postoje i životne oblasti gde takve kriterijume nemam.. i u tim oblastima potpuno poslušam savete drugih, kompetentnijih ljudi.. (naravno, prateći opet neki sopstveni osećaj)..

Zato mislim da je skorz OK i ako neki ljudi sasvim iskopiraju ideje i rešenja dizajnera prostora.. zašto da ne.. konačno, i ta odluka šta će tačno iskopirati je isto njihova.. i mogu da stoje iza nje jednako čvrsto kao i iza odluke da sve urade samostalno.. zar ne? :D

hocu da obojim jedan ugao sobe u lila, okacim onu jaje stolicu i tu pisem.
Pogledajte prilog 1197268 ovo
Zanimljivo mi je da si odabrala lila boju za taj kutak gde želiš da pišeš i stvaraš.. - ne znam da li si je svesno odabrala sa tom namerom ili nisi.. ali evo vidi i sama sa kojom je čakrom ta boja povezana.. :D Baš super!

chakra-color-meanings.jpg

Back