Napali gu kučiki, nikoj ne pomažev...

Koga bi voleli kučiki da izujedaju:


  • Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .

gost 150019

Elita
Poruka
20.524
Nemam još link, ali Jelenu Trivan su na parkingu napali psi, a nije bilo nikog da pomogne...:sad2:

Ovdašnjim napuštenim životinjama konačno se smeši bolja budućnost, jer je Srbija prva na Balkanu prihvatila novi propis kojim se zaposlenima u službama zoo-higijene ne dozvoljava ubijanje pasa i mačaka.


Isto tako, uključenje u projekat nacionalne sterilizacije “no kiling” (bez ubijanja) značiće manje surovosti i nemilosrdnog ponašanja prema psima i mačkama, a njih je minulih godina bilo, opominjali su javno i apelovali oni koji o ničijim kucama i macama na ulici ozbiljnije brinu.

Zoran Micović, direktor Uprave za veterinu, koja radi pod krovom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, podseća da se u proteklom periodu intenzivno radilo na izradi propisa iz oblasti dobrobiti životinja.

Nacrt zakona o dobrobiti životinja pripremljen je u skladu sa direktivama, odlukama, odredbama veća Evropske unije i Evropske komisije, kao i preporukama OIE i evropskim konvencijama.

Mićović navodi i da je briga o napuštenim i izgubljenim životinjama u propisima posebno obrađena. Recimo, prihvatilišta za napuštene životinje mogu osnovati pravna lica, preduzetnici i fizička lica, a lokalna samouprava je dužna da obezbedi prihvatilište ukoliko ima napuštenih životinja na svojoj teritoriji.

Lokalna samouprava je takođe dužna da obezbedi prikupljanje, prevoz i zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja, kao i da im pruži pomoć, brigu i smeštaj u prihvatilište, tako da se sa životinjom mora postupati tako da ona trpi što manje bola, patnje, straha i stresa. Svako u svom ataru trebalo bi da izrađuje programe kontrole i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka prema specifičnostima sredine, kaže Mićović


ocito je da to jos nije regulisano.....da li je neko upoznat sa donosenjem propisa i zastite
 
Poslednja izmena od moderatora:
sat.jpg
 
Nemam još link, ali Jelenu Trivan su na parkingu napali psi, a nije bilo nikog da pomogne...

Ако је информација тачна, а вероватно је тачна с обзиром на број чопора доџова по Београду, за шта одговорност
сноси градска власт, јер не решава на адекватан начин проблем паса луталица, надам се да ће после напада на
њихову колегиницу најзад нешто конкретно предузети.

Жао ми је жене без обзира на све, надам се да је прошла без озбиљнијих повреда.
 

Back
Top