Napajanje

amethyst

Zainteresovan član
Poruka
280
Naime prilikom ukljucivanja kompa imam velikih problema da pokrenem komp.
Komp mi se restartuje i po 20 puta dok ne ucita win.
Proveravao sam u biosu Hardware monitor.I ono stosto me je navelo da je mozda napajanje u pitanju je voltaza na CPU.Po defaultu bi trebalo da je 1.65v dok je stvarna 1.63v.
AMD sempron 2800+ soc A
A7v8x-x
DDR 2x256 mb
AGP 6600 GT
Napajanje 450 w. mislim da je KINESKO.
DVD RW
HD 40 gb.
Da li sam u pravu da je napajanje otislo Bogu na ispomoc?
Ako jeste, preporucite mi neko do 30 Evrica.

Sto se tice preporuke, imas npr LC power LC5400 (400w) za 30e, ili ako mozes da se ispruzis za jos jedno 10ake vise, imas LC6550 (550w). Ovo prvo ce da ti zavrsi posao sigurno, ali ako planiras da dodajes nesto u skorije vreme, veruj mi da se isplati skupiti jos malo kinte...

Sto se tice konkretno tvog problema, posto imas 2x256, jel su oba modula istog proizvodjaca i radnog takta?
Jesi proverio da ti se kuler od procesora nije eventualno napunio prasine, pa to otezava proces paljenja racunara?
Takodje bih ti preporucio da pre bilo kakve kupovine pozajmis od nekog ortaka napajanje da vidis sta se onda desava, da ne bacas pare bezveze, i da vidis da li to resava problem ili ne...

E a kad ucita Win probaj da opteretis komp nekim 3Dmarkom ili prime-om (najbolje bi bilo 3D mark) i pusti da se zabavlja jedno pola sata. Ako se do tada ne resetuje aonda ja mislim da nije napajanje u pitanje nego nesto drugo. A mozete da probate i da izmerite grane od napajanja s unimerom pa cete odma videti kako funkcionise napajanje. Najbolje meriti kad sve radi u idle, zatim ponovo meriti kad je full load pa posle uporedite rezultate.

Hvala na odgovorima.
Sto se tice napajanja mislim da cu uzeti LC5400. posto ne mislim mnogo da ulazem u staru masinu.
Bitno mi je da radi.
Sto se tice kulera svi rade bez problema. P.S. Da mi je buka manja posumnjao bi odma na kulere, ovako......
Ljudi.Jednostavno dok se ne zagreje neko sr. u kompu nece pa nece.Kad ucita win. onda vise nema problema sve radi bez problema.

Ali pre nego sto bilo shta uradis, obavezno pozajmi neko napajanje... Mislim, to kad treba da se zagreje pre paljenja, moguce da je mozda i neki kondenzator na maticnoj poceo da slabi... Ima tu par varijanti opet.

Znaci prvo probaj, da ne puknes kintu za bezveze.

Back