napajanje kupatila iz bureta

rasho1969

Početnik
Poruka
4
pozdrav..trebam par savjeta..sticajem okolnosti vikendicu koju sam nasledio moram preurediti za stanovanje ali problem mi je što nemam vodovod u blizini.Nabavio sam jednu plastičnu cisternu od 1m3 i imam hidropak snage 750 W..kupatilo i kuhinja još nisu urađeni pa bih molio za savjet kako da postavim cisternu,iskoristim pomenuti hidropak .cisternu planiram vani postaviti a do zime ću smisliti kako da je zaštitim od zamrzavanja...i još nešto ako je dignem na visinu iznad nivoa slavina uštediću na radu pumpe(radiće samo dok koristim toplu vodu jer treba podići pritisak za bojler)
a punjenje cisterne mi je moguće iz druge,pokretne,prirodnim padom do visine od oko 2 metra vrh cisterne.

Nema ti to veze stavi ti pumpa neka gura ceo sistem nije to bitno, pumpa se pali kad pritisak vode padne ispod jednog nivoga, svakako ti je bolje da pupma "gura" sa visine nego sa "poda".

Pumpa napravi pritisak kod sebe i ne pali se dok ne izgubi tu kompresiju u boci. Ovako će ti pumpa manje raditi a imaćeš svugde isti pritisak... samo našteluj pumpu da gura koliko je min dovoljno za bojler

Back