Napajanje ili???

X Black

Aktivan član
Poruka
1.399
Htedoh da spojim sa mojom poslednjom temoma ali nisam :p
O cemu se radi?Elem,procesor koji sam bio kupio pa vratio x4 965 mi je poremetio rad racunara.
Uradio sam Clear CMOS,fleshovao BIOS,OC 945 na staru vrednost ali desava se kada ga upalim, ne uvek
da izbaci CMOS ERROR FAILURE i sl.

Ponavljam jedino paljenje mi pravi problem pa moram da konfigurisem bios ispocetka.
Saljem vam sliku da vidite da li je do napajanja, posto vise ni sam ne znam sta da proveravam.

ScreenShot022.jpg

p.s. Cak i prime95 odradi bez problema,bez greska ili upozorenja. :pop2:

Napiši koja ti je ploča . Napon -12 V po svemu sudeći nije u redu . Dobra vest je što se on uglavnom ne koristi za napajanje nego kao "informativni" (referentna tačka) . Po svemu sudeći 965 ti je verovatno oštetio ploču (riknuo neki kondenzator) je rje povukao previše struje . Sad šta je tu je , verovatno će računar da radi uz sitnije probleme ,a ti drugi put proveri kompatibilnost ploče i procesora pre nego što kreneš u zamenu .

P.S. Evo sad sa slike videh da imaš ta790gxb , a ta ploča podržava procesore do 140W . Nažalost , 965 ima pikove potrošnje baš oko 140W pa je po svemu sudeći preopteretio ploču i nešto je crklo (opet kažem , verovatno kondenzatori ) .

Poslednja izmena:
Ja sumnjam u to da je crkla, inace po standardnoj toleranciji voltaze, na -12v grani je dozvoljen odstup od 10%! Mislim da ne moras da se brines jer je ta grana ranije koriscena za napajanje serijskih portova i jos par komponenti, u ovom slucaju tebi je nebitna. Inace, ta grana ce uskoro nestati, kao sto je i grana od -5V nestala iz upotrebe...

Back