Napad u školi u Zagrebu, Hrvatska zavijena u crno!

• Začetnik teme Začetnik teme MOST6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gle za ovo nije kriva politika , ovakve stvari se nisu mogle ni zamislit kad sam ja bi klinac . Danas je jako veliki problem u samom odgoju. Djeca se odgajaju u nekim vanzemaljskim uvjetima , gdje zakon kaze da roditelj nesme čak ni ton povisiti na svoje dijete .
Ja sam dobivao batine i od učitelja a kada dođem kući iz škole prvo prođem ocu kroz ruke , a onda materi.

Znalo se šta je poz a šta neg i šta se smije a šta nesmije.

Ovo je katastrofa šta današnja djeca u biti sve smiju , nemaju respekt , neznaju razlučiti poz od negativnog.
U svakom slučaju moja sućut ožalošćenoj obitelji.
Pa jeste kriva politika. Tačno u neko vrijeme se ovo nije moglo ovo zamisliti. Ali tada niko nije pravio pitanje ako policija prebije osuđivanog kriminalca. Ili roditelj išiba dijete. E sad svi imaju prava a obaveze ne. Što je posljedica upravo politike tj odluka države.
Je li to uvedeno nakon tragičnog incidenta u OŠ Ribnikar ili su i ranije postojale takve mjere osiguranja u školama u Srbiji?
U Republici Srpskoj sve škole imaju cijelim tokom trajanja nastave policajca ispred škole. Već sigurno 20 godina.

Onaj u Ribnikaru je pokošen prije nego je uspio reagirati. Nekako se čini da nisu baš od neke velike koristi ti "školski policajci". :think:
Nisi razumeo. Pripadnici obezbeđenja u školama nisu školski policajci. Školski policajci su uniformisana lica, sa oružjem. Nisu pripadnici obezbeđenja. U školama imaš ili jedno ili drugo.

Back