Napad u školi u Zagrebu, Hrvatska zavijena u crno!

• Začetnik teme Začetnik teme MOST6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
NAPAD U ŠKOLI U ZAGREBU, HRVATSKA ZAVIJENA U CRNO Uživo na Blic TV donosimo najnovije informacije o tragediji koja je potresla region
20. decembar 2024.
15:30 Blic

Ceo region potresen je stravičnim napadom koji se dogodio jutros u Osnovnoj školi „Prečko“ u Zagrebu kada je, kako prenose mediji, mlađi muškarac nožem napao više osoba, od kojih šestoro dece, dok je jedan mališan (7) podlegao povredama. Napadač je navodno, po dolasku u školu, uleteo u prvu učionicu na koju je naišao i u njoj pomahnitalo počeo da ubada nožem sve koji su mu se našli na putu. Na mesto događaja odmah je upućen veliki broj policijskih i vozila Hitne pomoći, a teško povređeni su helikopterom prebacivani u nekoliko zagrebačkih bolnica. Uživo smo u Hrvatskoj odakle donosimo najnovije informacije o ovoj tragediji.

Pošto su izvedeni svi dokazi, saslušani oštećeni u postupku, kao i svedoci, sudija Višeg suda u Beogradu zakazala je za danas završne reči u postupku protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". Tužilac je za roditelje dečaka ubice tražio maksimalne kazne, a mi o svemu razgovaramo sa advokatom Vojinom Šaljićem i psihološkinjom Milicom Jeremić.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u...e-informacije-o-tragediji-u-hrvatskoj/7csq2he

Hrvatske vlasti su umirivale javnost da se u Hrvatskoj neće dogoditi ono što se dogodilo u Srbiji. Međutim, istina je da je to cijelo vrijeme visilo u zraku i da je bilo samo pitanje trenutka kada će se dogoditi.

Naravno, vlasti su bile potpuno nespremne, nisu uradile doslovno ništa na povećanju sigurnosti učenika u školama i dogodila se tragedija. 7-godišnjem djetetu je oduzet život i radosno iščekivanje božićnih blagdana, njegovim roditeljima je ostavio šok i tugu, a ostatak Hrvatske pa i šire je u nevjerici - Dokad više?!

Žalosna je slika, prava tragedija da roditelj odvede ujutro svoje dijete u školu vjerujući da će tamo biti sigurno, a vrate mu ga u lijesu. Što je problem s ovim društvom, na Balkanu, u Europi, SAD-u i drugdje? Zašto se ovo događa?

Čija je ovo odgovornost? Zašto djeca nisu sigurna u školi? Hoće li ministar obrazovanje Radovan Fuchs dati ostavku? Je li konačno vrijeme da premijer Andrej Plenković podnese ostavku? Srbi se barem bore na ulici protiv svog autokrate, a mi aplaudiramo našem briselskom potrčku i beskralježnjaku.

Sličan zločin se krajem 90-tih dogodio u Beogradu u studentskom domu Žarko Marinović, kada je psihički bolestan student ( dom je za studente sa zdravstveni problemima i invalidetima) zaklao studentkinju,dobro dete od jedva 20-tak godina dok je bila u čitaonici

I ako su bile 90-te i veliki protesti protiv Miloševića niko tada nije podbadao protiv nesposobnosti vlasti na tom slučaju

Danas bi to bilo iskorišćeno

Zato nauk vama tamo da ne zabadate nos u tuđe države i da geldate svoja posla i da nam ovde ne prodajete priče o divnim dobrim hrvatima

Što se tiče same tragedije . ne dao bog ni neprijatelju

Tragedija, vidi se jasno sistemski propust države gdje čak njegova majka izjavljuje da je tražila izričito da ga zadrže na psihijatriji jer su ga se njegovi najbliži plašili.Oni ga puste.Šta sada?Ko je kriv?

Da se ovo desilo u Srbiji već bi imali koaliciju Srbija protiv ... i lešinarenje nad tragedijom.Nažalost to nam govori koliko smo izbušeni kao država sa raznim Aidama, Almama i ostalim ženama u crnom, raznim komšijama sindrom.

Ubojica, 19-godišnjak je od ranije poznat i centru za socijalnu skrb i psiholozima i psihijatrima, ali i policiji. Radi se o čistoj nebrizi sustava. Ta nebriga je dovela do smrtne posljedice i činjenice da će jedna obitelj provesti božićne blagdane oplakujući 7-godišnju kćer.
Neko je malo pogurao tu "nebrigu sustava" ne ?
Da se malo pućanstvo uznemiri.

Možda ima veze sa najavom mobilizacije za ruski front ?

DA SE SKRENE PAŽNJA PUĆANSTVU?
:kafa:

Političari u Hrvatskoj vrlo dobro znaju štititi zgrade Sabora i Vlade od neovlaštenog ulaza, dok u škole ulazi kome se prohtije. Očito njihovi životi vrijede više od života djece. :think:
Gle za ovo nije kriva politika , ovakve stvari se nisu mogle ni zamislit kad sam ja bi klinac . Danas je jako veliki problem u samom odgoju. Djeca se odgajaju u nekim vanzemaljskim uvjetima , gdje zakon kaze da roditelj nesme čak ni ton povisiti na svoje dijete .
Ja sam dobivao batine i od učitelja a kada dođem kući iz škole prvo prođem ocu kroz ruke , a onda materi.

Znalo se šta je poz a šta neg i šta se smije a šta nesmije.

Ovo je katastrofa šta današnja djeca u biti sve smiju , nemaju respekt , neznaju razlučiti poz od negativnog.
U svakom slučaju moja sućut ožalošćenoj obitelji.

Užas, još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Svi mediji u Hrvatskoj već danima bruje o tome, saznalo se čak i ime počinitelja, netko je iskopao da je preko interneta kupovao noževe, na jednom sajtu za prodaju je ostavio komentar za jedan model noža da nije dovoljno oštar. Mislim da je ovdje prije svega riječ o propustu psihijatra, koji ga je pustio na "kućno liječenje", umjesto da ga stavi na zatvoreni odjel psihijatrije.

Ko ima papir da je lud nizasta ne odgovara
Ја сам чуо, не тако скоро, да један прича у налету беса да ће некоме да се освети. Други га смирује и говори му да за то може на робију, а овај му рече "пријатељу, за 1000 евра, добијеш папир да си скроз луд, потпуно неурачунљив. Држе те на психијатрији 3 месеца максимум и пусте те."

Slažem se, moraju. Međutim, vlasti trope milijune eura na gluposti, a ne žele ulagati u zdravstveni sustav i zaštititi svoje građane od takvih prijetnji, ali u samim pacijentima pružiti primjeren nadzor i trajnu skrb. U sve to upleću se i floskule o ljudskim pravima, ali dok država raspravlja o tome smije li se, kako i kada nekome oduzeti sloboda, ti isti o kojima se raspravlja nekome odzmu pravo na život, a bližnjima pravo na sreću.
Тога ће све више бити. То је један од проблема будућности.
Мора прво друштво да се потпуно среди, па онда да се прати здравствено стање деце буквално од малих ногу. На сваки проблем указивати а стручни људи да надгледају и реагују. За то треба пара и особља које ми очигледно немамо а какао ствари стоје нећемо ни имати.
Политичари су ти који одлучују колико ће се таквих особа збринути трајно тако што ће предвидети и зидање установа.

Apropo tragedije, čitao sam da je majka ubice upozoravala na njegovo ponašanje, ali da je doktor koji ga je lečio sve to hladnokrvno odbio i pustio ga. Gde je bilo obezbeđenje škole, školski policajac? Jedan od ljudi je rekao da škola nema ni metal detektorska vrata. Što je jedan čovek rekao, sve pare šalju Ukrajini, a škole nezaštićene.
Do sada su rijetke škole u Hrvatskoj imale zaštitara, jer takvo što nije bilo potrebno. Ne postoji nijedna škola u Hrvatskoj da ima detektore za metale, a koliko ja znam nema toga ni u Srbiji. Možda se varam.

Do sada su rijetke škole u Hrvatskoj imale zaštitara, jer takvo što nije bilo potrebno. Ne postoji nijedna škola u Hrvatskoj da ima detektore za metale, a koliko ja znam nema toga ni u Srbiji. Možda se varam.
U Srbiji dosta škola ima i školskog policajca i obezbeđenje. U mom kraju ima 5 osnovnih škola. Svaka ima školskog pandura. Meni samo nije jasno kako se on uopšte nesmetano ušetao i to sa nožem. Mogao je tako i pedofil da ušeta nesmetano. Sve u svemu tragedija. I verujem da će se sada bezednost dece u školama popeti na mnogo veći nivo. Metal detektorska vrata sam spomenuo jer je jedan čovek baš rekao da je to neophodno u današnje vreme.

U Srbiji dosta škola ima i školskog policajca i obezbeđenje. U mom kraju ima 5 osnovnih škola. Svaka ima školskog pandura. Meni samo nije jasno kako se on uopšte nesmetano ušetao i to sa nožem. Mogao je tako i pedofil da ušeta nesmetano. Sve u svemu tragedija. I verujem da će se sada bezednost dece u školama popeti na mnogo veći nivo. Metal detektorska vrata sam spomenuo jer je jedan čovek baš rekao da je to neophodno u današnje vreme.
Je li to uvedeno nakon tragičnog incidenta u OŠ Ribnikar ili su i ranije postojale takve mjere osiguranja u školama u Srbiji?

Back