Napad na srpsku decu i roditelje u Sarajevu; dečaci skandirali "Ubij Srbina"

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767

Napadnuta srpska deca i roditelji u Sarajevu​

Sarajevo -- Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u incidentu koji se dogodio u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža.

Kako prenosi Klix.ba, pozivajući se na učesnike događaja, napadnuta je grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda, koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Prema navodima sarajevskog portala, grupa ljudi je ušla u hotel u kom su bili deca i roditelji i suzavcem napala roditelje fudbalera i pokušala da im otme zastavu.

Roditelji su krenuli za njima, ali ih je napolju dočekala još veća grupa ljudi koji su bili maskirani i imali su baklje i noževe.

Tada su roditelji ponovo napadnuti, a jedan od njih je povređen nožem.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da je došlo do incidenta, ali bez navođenja detalja.

"Policija je obaveštena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže i da je jedna osoba povređena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezena na ukazivanje lekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim rečima, policia radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=01&dd=14&nav_category=167&nav_id=2273411

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147
Ja sam Sarajlija i ne podržavam napad, kao što vjerujem da ne podržava ni većina mojih sunarodnjaka. Otvorite portal Klix i čitajte komentare i o čemu govori većina komentara. Postoje primitivci i jedni i sa druge strane. Na "normalnom" narodu je da ne generalizuje stvari i da pusti da se slučaj rasvijetli od strane nadležnih. Slučaj treba gledati pojedinačno, a ne kao teren za međunacionalnu mržnju.

електрика

Zaslužan član
Poruka
116.010
Ja sam Sarajlija i ne podržavam napad, kao što vjerujem da ne podržava ni većina mojih sunarodnjaka. Otvorite portal Klix i čitajte komentare i o čemu govori većina komentara. Postoje primitivci i jedni i sa druge strane. Na "normalnom" narodu je da ne generalizuje stvari i da pusti da se slučaj rasvijetli od strane nadležnih. Slučaj treba gledati pojedinačno, a ne kao teren za međunacionalnu mržnju.
Кликс отварам свакодневно и читам колико нас мрзите. Отвори чланак о изјави Вљосе Османи о тзв случају Рачак, сиђи на коментаре па ћеш видети шта нам твоји мисле.

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Smesna prica, ako se sve vreme stvara misljenje mrznje to nisu izolovani slucajevi, nego bolesni mozak.
Ako se sami ne lecite nece vas izleciti englezi ni njihov generalisimus on je postavljen da odrzava stanje mrznje koju su poceli 90tih i ne pustaju vas iz kandzi.

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Kako ae to ne desava medju srbima, nego vas je pola izbeglo u beograd.. Cuj njega , ne podrzava napad, ali mu ne smeta pisanje tog istog klix.ba i izmisljanje laznih genocida, a sakrivanje stvarnog klanja i ubijanja Srba i sad smo mi blesavi da mislimo kako je vecina dobronamerna.

Poslednja izmena od moderatora:

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147
Navijači su uvek služili da budu anti-nacionalno vaspitani.

Upravo to, žalosno je da nam na osnovu huligana i sa jedne i sa druge strane pokušava da se spočita međunacionalna mržnja.

Ima mnogo lijepih primjera između Sarajlija i Beograđana koje treba forsirati i raditi na prepoznavanju svakog pojedinca koji želi nered. Ponavljam, kako sa jedne, tako i sa druge strane.

Kad obe strane pogledaju u svoje postupke i odreknu se grešaka, možemo dalje. Bez toga će stanje biti samo još gore.

електрика

Zaslužan član
Poruka
116.010
Ostavi raspravu o tome za akademske krugove ili otvori novu temu pa će ti biti odgovoreno. Ne spamaj po postojećoj.

To što neko vodi akademsku raspravu i kaže da nešto nije istina ne mora značiti da vas mrzi. Slušate li vi drugu stranu i njene argumente? Da li biste trebali?
Какве академске кругове, шта причаш ти, ово је вртлог мржње који се по вашим медијима врти деценијама. Ово што се дешава је резултат те атмосфере и то је јасно свима. Са вама једноставно не треба имати посла.

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147
Какве академске кругове, шта причаш ти, ово је вртлог мржње који се по вашим медијима врти деценијама. Ово што се дешава је резултат те атмосфере и то је јасно свима. Са вама једноставно не треба имати посла.

Prijatelju, otvori novu temu, označi me i pruži neki konkretan argument.

Ne želim biti u diskusiji ni sa Klixom, bosanskim niti srpskim akademicima.

Njima prepuštam raspravu o tim temama i ono što mogu je pratiti istu i od obe strane mnogo toga naučiti.

Ako želiš sa mnom lično diskutovati, napravi temu i iznesi argumente za svoje tvrdnje.

Uprotivnom, činiš logičke greške, a ponajviše Ad hominem. Zašto si nervozan?

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147
Samo dječice mi i jeste žao, mi sa preko 30 u gujici smo ogulali. Strašno je da su drhtali od straha u sobama a znali da se nešto ispred događa.

Da, žao mi je njih, ponajviše zbog trauma zbog dvije ili više rumenih glava koje su odlučile da postupcima svjesno ili nesvjesno dovedu do međunacionalnih nemira.

Mi sa 30+ nekako dobro podnosimo mnoge stvari i pronalazimo filtere...

Ali, dječica...

Vjerujem u racionalne i dobre ljude.

Poslednja izmena: