Napad Cirkona na Kijev, pokazao bespomoćnost zapadne PVO!

Neno

Elita
Poruka
20.681

Ruske hipersonične rakete Cirkon, koje su korišćene za uništavanje ciljeva u Kijevu, pokazale su bespomoćnost zapadnih sistema PVO, izjavio je francuski posmatrač Šarli Hesun.

Time je Moskva dala strateški signal Zapadu, dodao je on.
cirkon-raketa-projektil-hipersonicna-rusija.jpg
„Upotreba projektila Cirkon protiv ciljeva u Kijevu može se protumačiti kao demonstracija sile usmerena, na slanje signala ruskim protivnicima“, napisao je ekspert u članku za La Nouvelle Tribune.

Hesun je podsetio da su ciljevi koje su ruske Oružane snage uništile u Kijevu branjene uz pomoć američkih protivvazdušnih sistema Patriot, koji nisu bili u stanju da obaraju rusku hipersoničnu municiju.

Ranije je ukrajinski oficir priznao da je manje od polovine osoblja ostalo u jedinicama Oružanih snaga Ukrajine, na liniji fronta.

Borba.Info
*********************************************
 
Sa dometom od oko 1.500 km (možda čak i većim) i brzinom od 9 maha (11.000 km/č), "cirkon" je tri puta brži i ima bar duplo veći domet od supersonične rakete P-800 "oniks", koju ukrajinska vojska nije u stanju da obori
Naoružanje kao što je hipersonična krstareća raketa sa nadzvučnim nabojnomlaznim motorom - 3M22 "cirkon", koja je uvedena u operativnu upotrebu pre nekoliko godina, se sada modifikuje kako bi se lansirala i sa kopnenih platformi, konkretno obalskog raketnog kompleksa K300P "bastion-p".

Veća brzina i kraće vreme dolaska​

Imajući u vidu ogroman domet "cirkona", jasno je da će Rusija ovom raketom moći da gađa bilo koju lokaciju na teritoriji Ukrajine, iako treba naglasiti da je "Evroazijski džin" i ranije bio sposoban za tako nešto. Međutim, razlika je u tome što sa novom raketom ovo može uraditi mnogo brže, ostavljajući neprijatelju znatno manje vremena da za upozoravanje i reakciju.

RT
 

Back
Top